Skip to main content

Prima confruntare Vocea României-X Factor, câştigată de show-ul de pe Pro TV. Ce diferenţă a fost între Pro TV şi Antena 1

 
Vocea X Factor
Vocea X Factor

Vocea X Factor

Publicitate

AUDIENŢE. Prima confruntare directă dintre Vocea României şi X Factor a fost câştigată de emisiunea de pe Pro TV.

La oraşe, Vocea de pe Pro şi X Factor de pe Antena 1 au fost apropiate: doar un punct de rating a avut în plus show-ul de pe Pro. Diferenţa dintre Voce şi X Factor (aflat la debutul sezonului cu Horia Brenciu şi Ştefan Bănică) a fost însă mai mare la nivel naţional şi pe targetul comercial.

Cele două emisiuni s-au intersectat pe aproape toată durata lor (X Factor a fost puţin mai lung, cu aproximativ 20 de minute)

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele posturilor TV  de ieri, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Faxtor (20.30-22.55):

NAŢIONAL. La nivelul întregii ţări, Vocea României a fost urmărită de peste 1,7 milioane de români în fiecare minut. Pe intervalul în care s-au intersectat, X Factor era vizionat de aproape 1,4 milioane de telespectatori pe minut. Pe locul trei a fost Kanal D, care l-a avut pe Suleyman în cea mai mare parte a intervalului orar.

Vârf naţional Vocea României: 2,46 milioane de români (13,3 rating) la ora 21.46.

Vârf naţional X Factor: 2,04 milioane de telespectatori (11), la ora 22.49.

URBAN. Diferenţă mai mică la oraşe între Vocea României şi X Factor. Emisiunea de pe Pro TV a avut puţin peste un milion de orăşeni pe minut medie (adică 10%). În acelaşi timp, la X Factor erau 905.000 de telespectatori, ceea ce înseamnă rating 9.

Vârf urban Vocea României: 1,42 milioane telespectatori (14,1 rating) la ora 21.46

Vârf urban X Factor: 1,4 milioane de telespectatori (14), la ora 22.49.

COMERCIAL. Vocea României a avut mai mulţi telespectatori decât X Factor şi pe segmentul comercial. La Pro TV se uitau la show, în fiecare minut, 605.000 de telespectatori între 18 şi 49 de ani. La Antena 1 erau 467.000.

Audienţa posturilor TV, vineri, 19 septembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Factor (20.30-22.55), la nivel NAŢIONAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 1.708.000 9,2 19
2 Antena 1 1.396.000 7,5 15,5
3 Kanal D 958.000 5,2 10,7
4 Antena 3 516.000 2,8 5,7
5 National TV 324.000 1,7 3,6

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri, 19 septembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Factor (20.30-22.55), în mediul URBAN:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 1.009.000 10% 20,4
2 Antena 1 905.000 9 18,3
3 Kanal D 583.000 5,8 11,8
4 Antena 3 292.000 2,9 5,9
5 Naţional TV 160.000 1,6 3,2

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri, 19 septembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Factor (20.30-22.55), pe segmentul COMERCIAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 605.000 12 27,5
2 Antena 1 467.000 9,3 21,2
3 Kanal D 174.000 3,5 7,9
4 Prima TV 92.000 1,8 4,2
5 Acasa 84.000 1,7 3,8

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afi Afi
    @Someone:

    1. Chiar dacă scena de la Vocea suferă mici modificări în funcție de etapa concursului, ce ai zis e corect, sunt de acord - e aceeași scenă.

    2. Și la X Factor e făcută în prealabil o preselecție în două etape de către producători, vedete și specialiști - aceștia decid care concurenți sunt talentați sau măcar suficient de entertaining ca să apară la TV timp de câteva minute; la preselecții se cântă doar acapella. În fața juriului de la audiții ajung în jur de 50-70 de concurenți în fiecare localitate în care se face preselecția, deși se filmează afară cadre cu mări de oameni înscriși.

    De asemenea, chiar dacă la Vocea se fac preselecții cu mai multe runde până la audiții, nu toate audițiile ajung să fie difuzate pe post.

    3. Deși la Vocea contează la început vocea, antrenorii vin pe parcurs cu idei foarte interesante cu privire la tehnica și atitudinea concurenților pe anumite piese/genuri, pe care de multe ori le detaliază și pentru public. Cel puțin în etapa confruntărilor sunt multe chestii experimentale care ies bine sau prost și care generează discuții dinamice. Am observat o implicare mai mare a juraților la Vocea decât la X Factor; par că știu mai bine ce fac.
  • zicO zicO
    nikolas@ ai mari, dar mari probleme cu limba romana. un hint: cu î din a nu scrii la începutul frazei ,bai generatia pro !
  • zicO zicO
    Daria @ presupun ca tu nu te uiti la "romanii au talent", dat fiind faptul ca te revolta boschetarii ce primesc o sansa la antena. pt ca in mod ciudat, asta se intampla si la protv cu respectiva emisiune, iar comentariul tau ar fi interpretat ca ipocrit. si postacii protv nu sunt sub nicio forma ipocriti....sic !
  • zicO zicO
    alex @ gata tata, potoleste-te, ti-ai justificat salariul....
  • zicO zicO
    asta e o problema. prea multe vedete scapatate care le iau sansa celor ce sunt la inceput.
  • zicO zicO
    Someone@ nu-ti pierde timpul, sunt talibani. uita-te la criticile postacilor protv, nu au argumente, doar cuvinte gen ''jeg'', ''chix factor'', ''bufoni'', ''mizerii.'' nimeni nu spune nimic constructiv, doar ura cu spume.
    este evident ca nu ai cum sa ai aceasi calitate vocala la x, asa cum este la voce, pt ca la ultimii exista o preselectie, in schimb la antenisti preselectia se face acolo. cand brenciu era la voce, era un showman. la antene e un bufon. cand apar pe scena la x factor tot felul de ciudati, sunt niste jeguri. daca se intampla EXACT acelasi lucru la "romanii au talent", mon dieu ,ce profesionisti !! e greu cu valul de laturi, adica se te pui contra, pt ca le primesti si tu in figura si esti catalogat ca platit de A1. poate ar trebui verificate IP-urile unor postaci, s-ar putea sa aiba birourile prin cladirile protv.
    opinia mea este ca x factor incepe sa semene putin cu romanii au talent ,dar cu muzichie :) .''vocea'' insa are un atu cu juriul, adica smiley si moga, care atrag un public mai tanar, comercial. poate ca antenele ar fi trebuit sa schimbe aici, sa caute pe cineva din noua generatie, nu doi barbati sariti bine de patruj de ani. in orice caz, concurenta este benefica pt privitori, eu prefer "vocea" pt calitatea concurentilor, dar am o simpatie si pt brenciu, iar asta m-a facut sa tot butonez intre cele doua canale.
  • doina doina
    x factor pare ceva de provincie fata de vocea care e super profi.iar chirila e f bun. pacat ca brenciu a plecat. cum se spune, vedeta nu-i mai tare decat postul.
  • alex alex
    Ai dreptate.La X factor conteaza sa fii pitziponc,pitzipoanca cu atitudine si sani si cur sau muschi,ca vocea si-asa o fac pe calculator.La Vocea Romaniei conteaza doar vocea,d-aia juratii nu vad concurentii.
  • Daria Daria
    1. La Vocea scena arata, totusi, diferit in cele trei etape ale show-ului. Mici elemente de decor care fac diferenta.

    2. Care munca a juratilor? Daca as fi platita cu mii de euro sa stau pe un scaun si sa le spun "nu" boschetarilor si "da" celor mai de Doamne-ajuta, atunci as fi intr-adevar fericita in viata asta. Calitatea concurentilor = calitatea show-ului.

    3. La Voce NU conteaza fizicul. Atat. Si e si normal. Atitudinea, potentialul nu stau numai in miscare scenica, ci chiar si in voce. Sloganul X factor e de prost gust, chiar.
  • bianca bianca
    Vazusem intamplator in promo si am citit si in presa. Nu era mare lucru sa-ti fi dat seama.
  • Fifi Fifi
    Tot spuneti de calitatea vocilor de la Vocea Romaniei...dar cati dintre voi isi amintesc ca 3 sferturi din concurentii pe care ei ii au anul acesta si pe care chiar si anul trecut i-au avut,....sunt fosti concurenti de la X Factor din toate seriile.....Bigea a fost in gale la X, Ilinca Bacila la fel, Cristina Dobrescu si multi altii.....am impresia ca Vocea isi face castingul dupa X factor....altfel nu imi explic....de ce nu vad fete noi la Voce??de ce nu dau sansa unor no-name-uri sa se afirme...?tot cu semi-vedeti o incearca...
  • Someone Someone
    Sa o luam in ordine:

    1.Scena: Auditile XFactor nu se filmeaza in aceasi locatie in care transmite gala live, de aici si scena mai mica, mai simpla, in timp ce Vocea Romaniei are aceasi scena de la auditii pana la finala.

    2.Calitatea concurentilor: La Vocea Romaniei exista o preselectie, din care se aleg cei mai bune concurenti si apoi ii cheama pentru emisiunea televizata. La X Factor sunt luati la rand tot cei inscrisi. Munca din partea juriul este clar mult mai mare.

    3.Vocea. La X Factor nu conteaza foarte foarte mult vocea ci mai degraba prezenta, atitudinea, fizicul, potentialul samd. Cum spune si in slogan: Mai mult decat Voce.
  • Maria Maria
    Am urmarit maxim un sfert de ora din X factor, in rest doar Vocea. Ultima mi-a placut mult, foarte tare si momentul de "opera" al juriului. La X factor am prins si momentul grotesc in care s-au cantat manele si alte cateva momente cand au aparut alti bufoni. Razvan si Dani nu se compara cu Bartos, nu au glume, nu stiu sa fie amuzanti. Nu mi se pare nimic schimbat la X factor in afara de juriu, Brenciu la fel de obositor ca la Vocea.
  • gheo gheo
    pai cred ca numai cu accea emisiune iadul bucatarilor v-a castiga .
  • varanu varanu
    Voi chiar va uitati la mizeriile astea!!!! ha ha ha

Trimite un comentariu

sus