Skip to main content

ProSport: Cum se împart între cluburi banii din drepturile TV. Peste trei milioane de euro la Steaua. Fără drepturi TV, doar patru-cinci echipe ar supravieţui

 
ProSport: Cum se împart între cluburi banii din drepturile TV. Peste trei milioane de euro la Steaua. Fără drepturi TV, doar patru-cinci echipe ar supravieţui

6.FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-STEAUA BUCURESTI, LIGA 1 (17.05.2014)

Publicitate

Dacă finanţarea din banii televiziunilor ar înceta, în campionat ar mai putea continua competiţia doar patru-cinci echipe, scrie ProSport, citând oficiali ai Ligi Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţi ai cluburilor.

Publicaţia detaliază cum se împart între cluburi, în fiecare sezon, cele 27,5 milioane de euro suma netă pen care o plăteşte Intel Sky Broadcast la LPF.

În sezonul 2014-2015, cea mai mare parte a banilor din drepturile de televizare se duce la Steaua: 3,05 milioane de euro. De altfel, notează ProSport, în afară de Steaua (club cu un buget de 16 milioane de euro), celelalte echipe depind de banii din drepturile TV, care în unele cazuri ajung la 70% din buget.

După Steaua urmează, în ordine, Astra, cu peste 2,7 milioane de euro, Petrolul, cu 2,4 milioane şi Dinamo, cu 2,1 milioane. Restul echipelor iau sub două milioane de euro.

Cele mai mici sume le revin, conform regulamentului, noilor promovate, adică CSM Iaşi, CSU Craiova şi ASA Târgu-Mureş: câte 850.000 de euro. Aceeaşi sumă o va primi şi FC Braşov, care a terminat sezonul pe 15 şi ar fi trebuit să retrogradeze, dar a rămas după eliminarea FC Vaslui din competiţie (club care nu a mai luat licenţa din cauza datoriilor).

Cum se împart drepturile TV în sezonul 2014/2015*

Screen shot 2014-09-28 at 10.59.38 PM

*Sumele sunt exprimate în euro şi nu include TVA.
Sursa: Pro Sport

ProSport mai notează că, întrucât Look TV şi Look Plus au o distribuţie limitată (se văd pe UPC şi pe Romtelecom, dar nu şi pe RCS, investiţia în drepturi nu este, deocamdată, rentabilă.

Articolul complet, pe ProSport.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • relu relu
    Si acum vedem ca rds nu ne face rau doar noua, abonatilor, ci si fotbalului romanesc
  • cosmin cosmin
    Pai daca era dupa rds, ramaneam doar cu Liga a2-a
  • andrei andrei
    Pentru ca prefera sa pelce cateva sute de mii( poate nici aia) decat sa-si faca o gaura in buget.
  • Misu Misu
    De ce se incataneaza patronul de la Rds sa nu semneze si el cu look tv? Sa ofere Liga 1 clientilor sai cum i-a obisnuit in anii anteriori. Ii convine sa ramana fara abonati si sa plece spre Upc sau Rtc? Inseamna ca are alte interese ascunse atunci
  • Traian Traian
    Daca nu semna Upc cu Look inca de la inceput, cred ca era si mai rau. Bravo lor ca au avut curajul asta. Pentru ca am vazut la rds ca e foarta multa lume nemultumita ca nu prind meciurile nici acum
  • Karl Karl
    e normal ca Steaua sa ia cel mai mult pentru ca aduce cea mai mare audienta. Bine ca daca e sa ne luam dupa Kantor, aia care au masura audientee pentru Look, la steaua nu se uita nimeni. Cred ca au o maimuta care le face statsticile.
  • Karl Karl
    Drepturile TV sustine tot campionatul romanesc. Asa este insa peste tot in lume. Acum ca televiziunile au inceput sa ceara bani pe Liga 1 toata lumea a sarit in sus ca e hotie. Este insa un aspect esential pentru toate cluburile. Fara banii astia ne indreptam iar catre vremurile in care campionatul nostru era 0 si nu castigam niciun meci in Europa.

Trimite un comentariu

sus