Skip to main content

Stelian Negrea publică date din fişa fiscală a lui Cătălin Tolontan: “2,5 milioane de euro venituri din drepturi de autor în şase ani”

 
catalin-tolontan
catalin-tolontan

catalin-tolontan1

Publicitate

Stelian Negrea publică pe contul de Facebook date din fişele fiscale ale jurnalistului Cătălin Tolontan şi rezultatele unei inspecţii fiscale făcute de ANAF în 2010. Potrivit lui Stelian Negrea, veniturile din drepturi de autor ale lui Cătălin Tolontan s-au ridicat, în perioada 2005-2010, pornind de la aceste documente, la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Negrea scrie că a consultat şi fişele fiscale ale altor nume din Intact: Mircea Badea, Mihai Gâdea şi Radu Tudor.

În anul 2008, Cătalin Tolontan a raportat catre Fisc venituri din vanzarea drepturilor de autor de 1,87 milioane lei (508.018 Euro ), Mihai Gadea 687.468 lei (186.812 Euro), Mircea Badea 281.457 (76.490 Euro) lei iar Radu Tudor 307.010 (83.426 Euro).

Stelian negrea afirmă că a obţinut documentele “nu la ghiseul ANAF ci fiindu-mi furnizata de o sursa indignata de modul in care Catalin Tolontan a decis sa ma atace prin prieteni si interpusi dupa dezvaluirile mele legate de finantarea Gazetei Sporturilor din banii Securitatii lui Ceausescu”.

Contactat de Paginademedia.ro, Cătălin Tolontan a declarat că “Politicieni despre care scriem în mod insistent sunt atât de disperaţi încât au adus Ministerul Finanţelor în situaţia de a breveta secretul fiscal făcut public pe internet”. “Imediat am primit telefoane care mi-au spus că ceea ce au făcut cei din Ministerul Finanţelor este penal”, a spus Tolontan. Declaraţia completă a lui Tolontan, AICI.

Ce scrie Stelian Negrea, publicând documente de la ANAF (declaraţii de venit şi un raport de inspecţie fiscală al ANAF din 2010):

Catalin Tolontan a declarat venituri din cesiunea drepturilor de autor de 1,7 milioane de euro în perioada 2006-2009, respectiv:

- 848.540 lei (240.754 Euro) in 2006
- 1.881.416 (533.810 Euro) lei in 2007
- 1.870.880 lei (508.018 Euro ) in 2008
- 1.788.507 lei (422.086 Euro ) in 2009.

Pornind de la TVA-ul stabilit de inspectorii ANAF pentru perioada 2005-2010, Negrea scrie că, în perioada 2005-2010, Cătălin Tolontan a avut venituri din drepturi de autor de 2,5 milioane de euro.

Raportul de inspecţie fiscală notează banii plătiţi de Cătălin Tolontan la stat. Datoria către stat stabilită de inspectorii ANAF a fost de 635.000 de euro:

- Contribuabilul a fost selectat pentru inspectie fiscala urmare analizei contribuabililor care au obtinut venituri din cesiunea drepturilor de autor peste plafonul de scutire de TVA si nu s-au inregistrat in termenul legal ca persoane impozabile in scopuri de TVA. Contribuabilul a depasit plafonul de scutire de TVA la data de 31.12.2005 si s-a inregistrat in scopuri de TVA incepand cu data de 01.02.2010

- In primul decont de TVA, depus dupa inregistrarea ca platitor de TVA, a declarat TVA de plata in suma de 1.082.940 lei ca rezultat al colectarii TVA pentru perioada precedent (…) Dupa inregistrarea in scopuri de TVA (01.02.2010) si pana la 31.12.2010, contribuabilul a declarat TVA de plata in suma de 1.213.857 lei, achitata integral. Contribuabilul a achitat integral obligatiile fiscale stabilite suplimentar urmare inspectiei fiscale, adica 978.125 lei din care 148.823 lei TVA si 829.302 lei accesorii TVA”

- În euro, suma plătită de Cătălin Tolontan ca TVA şi penalităţi (accesorii) a fost de 290.000 de euro.

- Cătălin Tolontan a mai plătit ulterior o serie de sume pana la concurenta debitelor calculate de ANAF asa cum reies din fisa sintetica totala.

- Datoria către stat stabilită de inspectorii ANAF a fost de 635.000 de euro.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nasol nasol
    Da' tu de un'le stii mancati-as ba Mm ?
    Ai lins pe la aia ? Si acu' scuipi locasu' !
    La cat jeg zace in gasca voastra poa' sa crape tot poporu'
    Voi tot pe "ordinu de activitate" v-o puneti cu chioru'
    E OK ca NOI pe bancute pana la nani si cioaca televizoru'
    N-o sa dam banu pentru Gadea,Turcescu ori Rares extraordinaru'
    Presa din Romania ? Ce-i aia ? E de haleu ? Gratis ?
  • Mm Mm
    Ce fraier,a platit impozit pe banii astia?Pai nu putea sa ii primeasca la punga ca jurnalistii basisti?
  • iulica iulica
    SOMNUL DE VECI PENTRU PRESA ROMANEASCA !
    Tinet-va saculetii pe-aproape,
    Plecati spre ... Donetskuri si Gulaguri,
    Generatii de aur au cazut de mult in hartoape,
    Marturii si condamnari pentru c-ati sarit niste praguri.
    CEILALTI RAMAN ACASA ! EI AU FOST DESTEPTI SI FARA FRICA !
    EU VA SALUT...IULICA !
  • adrian adrian
    draga " asta e" sau " deontologu", vad ca pe TNR te cheama George. Daca si pe un pamflet ai simtit nevoia sa te exprimi la fel de serios, e clar. Am o intrebare: castigi bine din meseria de postac?
  • Adrian Adrian
    tu realizezi ca vorbesti de o entitate privata, nu? mi se pare ca faci o confuzie cu sistemul bugetar... unde e problema legala, si chiar morala ....
  • Adrian Adrian
    cainii mor de drum lung, tu de grija lui Tolontan.
    Intrebarea e: a facut Tolontan ceva ilegal? Raspuns NU. Imoral? si aici tot NU. gazeta traieste si nu e falimentara, asa cum spui tu.
  • Adrian Adrian
    analogia e cel putin fortata. Cei din MTS au dat documente care dovedeau ilegalitati, documente care, pe de alta parte sunt (in mod normal) publice. Cei din ANAf au dat documente care dovedesc faptul ca Tolo si-a platit toate taxele si care erau confidentiale. Si repet, documentele spun clar ca Tolo a platit ce era de platit, inclusive acel TVA pe care unii nu l-au platit, au dat in judecata statul si au castigat. Iar castigurile lui Tolontan sunt sigur ca sunt corelate cu realizarile. Pana la urma GSP e unul din ultimele bastioane ale presei scrise.
  • asta e asta e
    1. De ani de zile el Tolontan plânge pe umerii colegilor de la Gazeta Sporturilor. Au fost Concediați zeci de oameni pe motiv de criza, dar veniturile lui au crescut exponențial!
    2. Toți angajații Gazetei sunt plătiți ILegal pe drepturi de autor. Cât timp vii la birou si folosești pt opera ta mijloacele firmei ar trebui sa ai carte de munca. Tactica e folosită in toată media pt furaciune de la stat prin neplata impozitelor si va dauna mai târziu Jurnaliștilor simpli care nu vor avea bani la pensie.
    3. Prin leafa pe care si- a dat-o, Tolontan a spoliat efectiv ziarul pe care-l conduce si in calitate de director. Gazeta a scăzut dramatic la vânzări, e practic falimentata de marele geniu al presei romane, caută cu disperare cumpărători pe la Ringier sau pe la Burci, marele șef se plânge de lipsa banilor dar trăiește ca un magraon. O mizerie mai mare nici ca se putea!

    si in plus salariatii au dreptul la 7 zile libere pe luna. iata un subiect de ancheta :)
  • asta e asta e
    Dar alta-i problema morala pe care o ai tu:acelasi lucru l-au facut si cei din ministerul lu’ madam ridzi cand ti-au dat tie acces la anumite documente. Acu’ bag de seama ca nu-ti mai place ca deh, vede lumea ce ziarist cinstit si sarac esti:)) ----- corect! si daca cititi atent materialul original o sa vedeti ca a fugit sa plateasca impozitul abia cand anaf s-a sesizat. ce mizerie! asta e o pata de nesters, indiferent cati postaci vor incepe sa ii ia apararea sarmanului jurnalist
  • dan sp dan sp
    Subscriu. Am exact aceeasi parere si in privinta stilului, dar si a frustrarii domnului Stelian Negrea.
  • Costin Costin
    Negrea e un sarlatan care incearca sa fabrice niste mizerii despre oameni cinstiti. Platit de Udrea,evident.
  • georgiana georgiana
    De cand a devenit o infractiune sau ceva de condamnat sa castigi bani din munca? Bani pentru care platesti impozite si alte contributii? Cand oare vor scapa romanii de grija caprei vecinului? Probabil niciodata. Tocmai de aceea, speranta de a evolua vreodata si de a nu mai avea metehne de tzatze nefericite este ZERO.
    Ce ma intereseaz pe mine ca Tolonan a castigat o poala de bani in mediul privat??? Daca era director prin vreo agentie sau minister, parca as fi ridicat un pic spranceana. Asa,
  • Biju Biju
    Cataline, te felicit pentru banii castigati. Ii meriti cu varf si indesat. Nu pot indrazni sa spun ca te cunosc. Dar atat cat te stiu, meriti banii aia. Chiar si cunoscandu-te putin pot spune cu certitudine ca nu ai facut evaziune fiscala. Dar asta e numai treaba ta. Ti-ai asumat intotdeauna raspunderea.
  • inca o data - ce treaba are una cu alta? inca o data - ce treaba are una cu alta?
    Amice postac, esti total pe langa...
    CARE ESTE LEGATURA intre cum a condus Tolo Gazeta (lucru pentru care ANAF trebuie sa raspunda) si faptul ca Nutzi pare din ce in ce mai disperata si trimite postaci ca tine care nu stiu ce sa mai scorneasca? :)))
  • Deontologu' Deontologu'
    1. De ani de zile el Tolontan plânge pe umerii colegilor de la Gazeta Sporturilor. Au fost Concediați zeci de oameni pe motiv de criza, dar veniturile lui au crescut exponențial!
    2. Toți angajații Gazetei sunt plătiți ILegal pe drepturi de autor. Cât timp vii la birou si folosești pt opera ta mijloacele firmei ar trebui sa ai carte de munca. Tactica e folosită in toată media pt furaciune de la stat prin neplata impozitelor si va dauna mai târziu Jurnaliștilor simpli care nu vor avea bani la pensie.
    3. Prin leafa pe care si- a dat-o, Tolontan a spoliat efectiv ziarul pe care-l conduce si in calitate de director. Gazeta a scăzut dramatic la vânzări, e practic falimentata de marele geniu al presei romane, caută cu disperare cumpărători pe la Ringier sau pe la Burci, marele șef se plânge de lipsa banilor dar trăiește ca un magraon. O mizerie mai mare nici ca se putea!

Trimite un comentariu

sus