Skip to main content

Stelian Tănase, TVR, despre lupta pentru grila de toamnă: “Ce se întâmplă acum este o bătălie între politic şi editorial”. Se doreşte scoaterea de pe post a lui Cornel Nistorescu şi Sorin Avram.

 
Stelian Tanase Adevarul
Stelian Tanase Adevarul

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Publicitate

Situaţie fără precedent la TVR, unde grila de toamnă a Televiziunii publice stă sub semnul întrebării. După ce Consiliul de Administraţie a respins, marţi, grila de toamnă, Consiliul Director al instituţiei s-a întrunit azi în legătură cu punerea în aplicare a deciziei.

Ce se va întâmpla în continuare, în condiţiile în care o parte din emisiuni sunt deja pe post? Ce programe vom vedea la TVR săptămâna viitoare?

“Problema reală este independenţa televiziunii”, a declarat pentru Paginademedia.ro Stelian Tănase, preşedintele TVR. El a precizat că se doreşte scoaterea de pe post a emisiunilor prezentate de Sorin Avram (Vorbeşte liber) şi Cornel Nistorescu.

Stelian Tănase, pentru Paginademedia.ro:

"Problema reală este independenţa televiziunii. Doar că eu am hotărât să lupt pentru această miză. Este un examen greu pentru mine. Am avut o activitate intensă în societatea civilă, am fost în Piaţa Universităţii, consider că merită sacrificiul. Ce-mi pot face? Cu prima ocazie, să mă dea afară."

"Ce se întâmplă acum este o bătălie între politic şi editorial. Între politicieni şi jurnalişti. Unii cred că televiziunea publică înseamnă televiziunea subordonată politicului, alţii cred că TVR trebuie să fie, într-adevăr, o instituţie publică, în interesul publicului. Este o bătălie foarte grea."

Este legată această luptă de apropierea campaniei electorale?
"Binînţeles. Sunt mize foarte mari, iar lumea se înfierbântă foarte tare. Ceea ce îmi doresc este ca televiziunea să fie echidistantă, să fie în beneficiul tuturor, nu numai al unora sau al altora."

Este vorba de anumiţi ziarişti vizaţi?

"De Sorin Avram şi Cornel Nistorescu. Se doreşte scoaterea acestor emisiuni de pe post."

Ce se va întâmpla în continuare?

Respingerea grilei de toamnă presupune revenirea la vechea grilă aprobată, respectiv grila de vară. Nu se ştie deocamdată dacă emisiunile care au început deja – Vorbeşte liber, Biziday cu Moise Guran, Foc încrucişat, cu Cornel Nistorescu etc – vor fi pe post şi săptămâna viitoare, pentru că discuţiile vor continua zilele următoare.

Stelian Tănase:

"S-a format un grup de lucru pentru strategia de programe, care se va întâlni mâine, iar luni se va întruni Consiliul de Administraţie."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    A scrie carti e ceva, a conduce un business e altceva. Spune cinstit: cate din cartile lui ai citit? Daca tot spui ca a scris carti. Asta cu sg in loc de singura e folosita in limbajul online pe care tu nu-l cunosti.
  • cristi cristi
    Scrisul de carti nu te face un bun manager.
    Va mai aduceti aminte de mizeria aia de om, consul la Marsilia? Era din grupul Divertis. Ce treaba are divertis cu politica la nivel inalt?
    Ce treaba care Stelian Tanase cu managamentul si administratia de fonduri?
  • offthe record offthe record
    Fane, Nea Stelica a scris carti. Unele foarte bune. Tu, in afara de comentarii in care ti-e lene sa scrii "singura", ce-ai mai scris? :))
  • on the record on the record
    ai dreptate! Propun urmatorii candidati: Mihai Gadea, Mircea Badea fara Oreste sau, de ce nu, prima femeie PDG la TVR, the one and only: Gabriela Vranceanu Firea Pandele Nana Ionescu Popescu ... (si cu cati s-o mai marita in viata asta). Si asta numai pentru ca duduia Laura este ocupata cu noua organigrama de la CNA. Ei toti stiu sa faca management adevarat!
  • on the record on the record
    Ai dreptate stimate neofi cial. Ca sa vezi ce inapoiati erau ai dinainte, luau spaga cash, in timp ce astia de acuma incurajeaza sistemul bancar si primesc banii direct in conturile personale. Ca doar nu s-a apuca militia lu' oprea, anafu' lu madama de la mto sau agariciu ala de procuror general sa le verifice conturile, c'atat le trebuie, au si zburat din functii!
  • Stefan Stefan
    Ce smecher s-a crezut Stelian Tanase. E un om rau si lipsit de valoare. Profesional e zero. Schimbarea lui urgenta cu un om care sa faca management adevarat de televiziune e sg solutie.
  • Mm Mm
    Si totusi e prea pe fata,cel putin Patraru face misto si de pesedisti de ii rupe,daca zboara e grav.
  • offthe record offthe record
    sau esti din webstyler, agentia lui felix tatar, ca stiu ca aia aveau postaci cu norma. ;)
  • offthe record offthe record
    auzi, pisi, tu-ti iei banii de postac de la cotroceni direct pe card sau cash? ca la voi stiu ca, acum ceva vreme, era obiceiul: totul cash, sa nu ramana urme. :))
  • Razvan Razvan
    Noapte buna Livia Pila. Guvernaricii dorm cand e ceva serios. Petrisor te rugam sa ne scuteasca postacii de servici cand sunt discutii de oameni mari. Livia Pila ne provoaca mila. Si tot va ramane fara functie si emisiune.
  • Septimiu Septimiu
    Bravo! Sa vina oameni cu coloana ! Burtea, Butaru, Hossu Longin, Liana Sandulescu! De ei avem nevoie ! Ca sa fii mama natura ai nevoie de silicon la greu. Dar stiu ca poti sa faci efortul. Acuma daca tot s-a sculat constiinta in Tanase, care nu mai prididea sa-l elogieze pe Ponta, poate ai si tu o sansa sa salvezi televiziunea, ca de vorbele tale in goale ne-am saturat. Tu de fapt urasti pe toata lumea. e greu trebuie sa-ti fie sa traiesti cu tine insati...
  • Livia Pila Livia Pila
    Oportunistul Stelian Tanase de azi nu are nimic in comun cu Stelian Tanase, cel din anii 90. Daca nu cumva si acela a fost tot un oportunist. Iar daca Nistorescu, Avram, Patraru sunt simboluri ale independentei presei, eu sunt Mama Natura.
  • Andrei.eu Andrei.eu
    Bine ca totusi PDG-ul TVR are bunul simt de a semnala ce se întampla în TVR si cum toate partidele cred în nesimtirea lor ca TVR le apartine. TVR nu-i al vostru politicieni de 2 bani TVR este un bun al acestei natiuni si nu apartine unui partid sau altu. TVR este televiziune natiunii si trebuie lasata sa fie a natiunii si nu a partidelor. Insa nici deontologii din presa nu iau atitudine cerand politicului sa respecte misiunea de serviciu public a TVR. Rusine!

Trimite un comentariu

sus