Skip to main content

TVR şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului au semnat un Protocol de colaborare

 
Protocol Stelian Tanase
Protocol Stelian Tanase

Protocol Stelian TanaseTVR şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului au semnat un Protocol de colaborare cu scopul de a prezenta istoria României din ultimele decenii şi a urmărilor totalitarismului, potrivit unui comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Publicitate

Stelian Tănase, Preşedinte - Director General al TVR şi Radu Preda, Preşedinte Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), au semnat un Protocol de colaborare* între cele două instituţii, pentru realizarea de emisiuni, evenimente şi proiecte comune care vizează prezentarea istoriei României din ultimele decenii şi a urmărilor totalitarismului.

Mediatizarea evenimentelor, acţiunilor şi proiectelor care promovează istoria naţională, în special a celei din perioada dictaturii comuniste, prin realizarea unor documentare şi reportaje, materiale informative dedicate istoriei românilor, precum şi a unor campanii naţionale de informare şi sensibilizare pe teme privind trecutul recent şi crimele comunismului se numără printre obiectivele acordului.

Stelian Tănase, Preşedinte-Director General al TVR:

„Cultivăm ideea de parteneriate cu diferite instituţii – Biserica Ortodoxă, Academia Română etc. - pentru a deschide televiziunea publică spre alte orizonturi. A pune în valoare istoria recentă a României este o temă obligatorie pentru TVR. Facem ce ar trebui să facă o televiziune publică”, a declarat Stelian Tănase.

„Cele două instituţii îşi asumă astfel rolul în cultivarea memoriei celor care au plătit cu suferinţa şi a celor care au plătit cu moartea lor pentru libertatea noastră”, a declarat Radu Preda.

TVR şi IICCMER au demarat deja un proiect comun, o campanie care vizează readucerea în memoria opiniei publice a unei crime patrimoniale – demolarea Mănăstirii Văcăreşti, ctitorie emblematică pentru istoria noastră naţională.

La 25 de ani de la Revoluţie, în luna decembrie,Televiziunea Română şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc pregătesc un proiect dedicat victimelor comunismului.

Protocolul conţine termenii generali ai colaborării, urmând ca pentru fiecare acţiune să fie încheiate acorduri separate.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danezu Danezu
    @Livia Pila
    Vrabia malai viseaza. Cu Stelica sau fara el vremea matale a apus cam de multisor. Nici macar in delta nu mai este loc pentru guvernarici. Manualele de gramatica ti-au creat cosmaruri can erai mica. Pardon. Tot mica esti si acum. Nu doar la propriu. Pa si de la TVR. Te pupa danezu. Salutari din Sulina.
  • Livia Pila Livia Pila
    Ramin cu siguranta. Si am emisiune. Stelian Tanase e gata. Iar CA i-a respins grila. Tanase e pe faras. Danezule, nu te va mai plati Tanase din banii aia necuveniti de pe cardul de protocol! Nici pe tine, nici pe Fifi!
  • Danezu Danezu
    Liviuta, nu mai da din coate. Nu ai sa mai pupi nici functii in tvr, nici emisiune si nici macar un rol de postac guvernarici pana la pensie. Ma intelegi ?! Noapte buna. Se vor schimba guverne, stelici tanase, dar tu nu vei mai avea loc. Pa.
  • Livia Pila Livia Pila
    @Fifi Mai Fifi, mai!Nu esti tu cumva Stelica penalul sau vreun individ aflat in solda lui? Curind il vom vedea pe Stelica Tanase alaturi de Dan Voiculescu. Ca doar pe banii lui si-a inceput comica lui cariera in televiziune.
  • omar omar
    Gresit, TVR face ce crezi tu si gasca ta de profitori ca trebe sa faca. pafaristi compelt si Stelica si echipa aia redutabila de consilieri, adunati de pe strada...
  • Fifi Fifi
    Mai Livia Pila! De ce nu te ocupi de statuia Elisabetei Rizea ? E mai cinstit decat sa ai pareri despre tot si despre toti. Frustrarea ca nu mai primesti o portie de papica de la TVR iti transpira prin toate postarile. Ne-ai plictisit.
  • Livia Pila Livia Pila
    Primul care ar trebui investigat ar fi numitul TANASE STELIAN. De DNA. Sa ne explice de ce si-a aprobat un card de nevoi personale incarcat lunar cu 100 de milioane in plus fata de salariul lui de 200 de milioane.

Trimite un comentariu

sus