Skip to main content

Agenţia naţională a funcţionarilor publici: Noua formulă de funcţionare a CNA nu este legală

 
ANFP
ANFP

ANFP

Publicitate

UPDATE. Într-o precizare trimisă Paginademedia.ro, Josef Birtalan, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, menţionează că punctul de vedere cu privire la noul ROF al CNA reprezintă poziţia instituţiei şi nu este un punct de vedere personal. Precizarea completă, în articol.

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Jozef Birtalan, a informat CNA că actuala formulă de funcţinare a CNA, stabilită prin noul ROF (Regulament de Organizare şi Funcţionare) nu este legală.

Potrivit lui Birtalan, membrii CNA împreună cu întregul staff tehnic trebuie să se subordoneze în totalitate preşedintelui CNA. Conform noului Regulament de Organizare al CNA însă, şedinţele pot fi conduse de fiecare membru, pe rând, iar departamentele instituţiei nu sunt subordonate exclusiv preşedintelui.

CONTEXT. Pe 12 septembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a adoptat un nou Regulament de organizare şi funcţionare (ROF). Printre altele, noul ROF stabilea ca fiecare dintre membri Consiliului să poată conduce şedinţa, prin rotaţie, în ordine alfabetică.

Noul ROF a presupus informarea Agenţiei naţionale a funcţionarilor publici în legătură cu modificările dorite de Consiliu, care au fost adoptate cu votul majorităţii membrilor CNA.

Valentin Jucan: Răspunsul ANFP denotă o încercare periculoasă de a submina autoritatea Consiliului în asamblul său, în favoarea unui singur om

"Consider că răspunsul domnului Birtalan denotă necunoaşterea principiilor care stau la baza legii audiovizualului, şi mai mult, denotă o încercare periculoasă de a submina autoritatea Consiliului în asamblul său, în favoarea unui singur om", a scris Valentin Jucan, membru CNA, pe pagina sa de Facebook.

Jucan spune că există o legătură între Lorand Turos, membru CNA propus de UDMR, şi apartenenţa la UDMR a lui Jozef Birtalan.

"Nu am cum să nu remarc legătura dintre Lorand Turos (reprezentantul UDMR în CNA, cel care a fost împotriva modificării Regulamentului, şi care permanent a susţinut-o pe Laura Georgescu) şi apartenenţa la UDMR a lui Jozef Birtalan. Am convingerea că răspunsul iresponsabil transmis de ANFP este încă o încercare a Laurei Georgescu, cu ajutorul lui Lorand Turos, de a controla Consiliul în stilul mizerabil care o caracterizează", a mai spus Valentin Jucan.

Acesta din urmă îi cere preşedintelui ANFP să-şi "reconsidere punctul de vedere".

"Reacţia preşedintelui ANFP este cu atât mai iresponsabilă cu cât toate modificările pe care Consiliul le-a adus noului ROF respectă întocmai discuţiile avute în Comisia pentru cultură şi media din Senat, principiile legii audiovizualului şi a independenţei pe care aceasta o garantează membrilor Consiliului.
Îi solicit public preşedintelui ANFP să renunţe la jocul pe care îl face în favoarea Laurei Georgescu şi să îşi reconsidere punctul de vedere", a mai scris Jucan pe Facebook.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, un fragment din punctul de vedere al ANFP, publicat pe Facebook de Valentin Jucan:

"Prin raportarea la noua structură organizatorică a CNA transmisă spre analiză Agenţiei, apreciem că structura organizatorică reprezentată grafic nu respectă prevederile legale în ceea ce priveşte raportul de coordonare ierarihică dintre Preşedintele Consiliului/Vicepreşedintele Consiliului, ceilalţi membri ai Consiliului şi structura funcţională a CNA. De asemenea, supunem atenţiei faptul că prin atribuţiile stabilite de lege, preşedintele ales al Consiliului este totodată şi conducătorul întregului aparat al autorităţii publice CNA (structura deliberativă formată din cei 11 membri + structura funcţională proprie)", se arată în documentul citat.

Screen Shot 2014-10-13 at 4.51.23 PMScreen Shot 2014-10-13 at 4.51.46 PM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus