Skip to main content

Bogdan Enoiu, despre amendarea agenţiilor: "Ne vom bate la nesfârşit". Carmen Lixandru Mediacom: "Sunt consternată"

 
Bogdan Enoiu si Carmen Lixandru
Bogdan Enoiu si Carmen Lixandru

Bogdan Enoiu si Carmen LixandruBogdan Enoiu, şeful McCann, agenţia de media cu cea mai mare amendă data ieri de Consiliul Concurenţei spune că este "o decizie nedreaptă pe care o vom ataca. Ne vom bate la nesfârşit".

Publicitate

Carmen Lixandru, şefa MediaCom, o altă agenţie de media amendată spune că este "consternata". "Cred că membrii comisiei de anchetă au interpretat eronat informaţiile", mai spune Carmen Lixandru.

Bogdan Enoiu a declarat pentru HotNews.ro ca “Ne vom bate forever, fiind o decizie nedreapta. Nu mai vorbim ca noi, McCann, am fost amendati inclusiv pe veniturile din creatie. E o decizie nedreapta pe care o vom ataca. Nu am fost vinovati cu nimic, oricum McCann nu putea participa la licitatia Romtelecom, pentru ca aveam in portofoliu Vodafone”.

Carmen Lixandru, pentru HotNews.ro:

"Sunt dezamagita si consternata de decizia Consiliului Concurentei cu privire la investigatia din industria media, comunicata pe 2 octombrie. Cred ca membrii comisiei au interpretat in mod eronat informatiile pe care le-au avut. Suntem o companie cu principii solide de etica, am avut si vom avea in continuare o pozitie transanta pentru orice practici netrasparente aparute in business-ul nostru si asteptam acest lucru de la toti participantii din industria media."

Ce a mai spus Bogdan Enoiu:

Seful McCann apreciaza ca in cazul acestei investigatii, spre deosebire de celelalte desfasurate de Consiliul Concurentei, “aici miza a fost zero lei, zero bani. Dar pentru industria noastra, unde castigurile noastre sunt undeva la 2% din cifra de afaceri...”

"E o ironie faptul ca publicitatea este cel mai competitiv domeniu din tara aceasta, cu zeci de agentii care se bat, si-ar scoate ochii pentru cel mai mic client. Sa ajungi la Consiliul Concurentei, mai ales pe un caz unde aveam cele mai bune intentii, e o mare ironie pentru o industrie care s-a dezvoltat de 20 de ani, care e avangarda capitalismului", a afirmat Bogdan Enoiu, pentru HotNews.ro.

Reamintim că 11 agenţii de media au fost amendate de Consiliul Concurenţei cu sume care totalizează 3,2 milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Amenzile au vizat procente între 2,4% şi 2,6% din cifrele de afaceri ale agenţiilor. McCann, cu cea mai mare cifră de afaceri, a avut şi cea mai mare amendă: peste 700.000 de euro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zoe zoe
    Au dreptate oamenii astia, Zoltan da spaga si ei tb sa valideze pitch/uri facute de spagari.
    Si stati linistiti, Mediacom e bine mersi, am lucrat acolo si stiu ce vorbesc, au luat cel putin 2/3 clienti mari anul asta, incepand cu GlaxoSK de la Starcom. Carmen face treaba f buna!
  • trandafir trandafir
    Asa, sa nu va lasati, sa va bateti la nesfarsit ca doar stiti din familie cum se face. Cat despre ala micu, despre Trandafir vorbesc, il infiez eu, nicicand nu-i vor mai lipsi din pachetelul de acasa covrigeii si grisinele pe care le ia de la subalterni. Amenzile mari si dese, cheia marilor succese, sa va traiasca departamentul Creatie! United salvam!
  • Amza Amza
    Domnu Enoiu - zi-ne-o paia cu mutarea Vodafone inapoi la mccan de acu 2,3 ani si cati fosti angajati Macan sunt in dep. de marketing Vodafone. Eu nu inteleg de ce mai iesiti cu declaratii in presa daca stiti ca sunteti varza. Si lui Carmen n ai ce sa i zici e mai mult decat anosta, clienti serviti pe tava de retea si tot reusea sa i piarda
  • Diana Diana
    @radu
    Chiar Asa. United Media a fost infiintata de Zoltan si de Enoiu pentru a parlii clientii Romtelecom si Ursus, pitch-uri castigate prin metode cat se poate de oneste. Ulterior cei doi tovarasi de lupta si malai s-au certat. Zoltan a fost mai viteaz si a infrant. Enoiu pierzand a pus la treaba UAPR ul lui Iordache si si-au luat-o cu tontzii in freza. Zoltan a castigat si de data aceasta. Mi-e sila de toti si de cum incearca sa ne prosteasca pe fatza. Rusineeeeee Enoiu . Rusineeee Iordache. Rusineeeeee Zoltan.
  • protopopescu protopopescu
    Oare cand i-ai sapat 1 an de zile pe cei e la OMD pentru contul Vodafone tot plin de bune intentii ai fost? sau valizele carate la Paul ..... sunt practici etice in publicitate? Oftica voastra a tuturor este ca va face Zoltan. ca e mai smecher. si ca voi cu toate retele in spate nu ii puteti tine piept. dar el se bazeaza tocmai pe incompetenta voastra. de cate ori v-ati dus voi, marii patroni de agentii sa luati un brief de la client? si pe un buget normal nu pe multe milioane. niciodata. pe tine te preocupa mai mult tenisul decat afacerea, asa ca lasa-ne. iar amenda cea mai mare ai luat-o tot din vina ta. cine te-a pusa sa tii toate activitatile intr-o singura firma? sigur ca a dat bine la americani super cifra ta de afaceri. lucru tradus in milioanele pe care le-ai luat de la ei. dar asa e in business, up and down. asa ca nu te mai plange, pune mana si plateste amenda. si pe cea a danei bulat. ca tot agentia ta e. chiar daca nu apari in acte.
  • Emil Emil
    Operatiune clasica de intoxicare media. Mediacom de cand cu trecerea la pensie a lui Vartosu nu mai conteaza in zona. Renault, Pepsi, Wrigley unde sunteti ? Madam Rosca vremea ta a trecut. Lasati-ne cu mizeriile voastre. Prietenii stiu de ce. Sau vreti sa se dubleze amenzile ?! Carmen chiar ti-ai pierdut instinctul de conservare ?
  • Radu Radu
    United Media. Sa-ti fie rusine Bogdan Enoiu ! Bogdanel si Zolli se cearta pe jucarii pe banii fraierilor si poporul se mira. Zoli a fost mai destept. Cine va mai ia in serios dragutilor ?! Care este povestea "agentiei" United Media ? Iordache, Stefan Iordache, fii cinstit .

Trimite un comentariu

sus