Skip to main content

CNA va semna un parteneriat cu Ministerul Mediului pentru promovarea proiectului "radarul pădurii"

 
Defrisari
Defrisari

DefrisariConsiliul Naţional al Audiovizualului a semnat un parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru promovarea campaniei “Radarul pădurii va stopa defrişările ilegale”, ce se va desfăşura în perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2014.

Publicitate

Solicitarea Ministerului Mediului de difuzare a unor spoturi dedicate campaniei în regim de campanie non-comercială a fost votată în unanimitate de membrii CNA.

La şedinţa CNA de astăzi au participat nouă membri (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Despre radarul pădurii

"Radarul pădurii" este un nou sistem informatic care are drept scop prevenirea tăierilor ilegale din păduri, un fenomen care s-a accentuat în ultima perioadă.

Concret, noile reglementări se referă la folosirea unui sistem informatic numit SUMAL, pe care transportatorii îl accesează de pe smartphone şi care generează un cod unic ce trebuie să însoţească marfa. Prin accesarea aceluiaşi sistem, orice persoană poate solicita verificarea unui transport de lemn dacă este sau nu legal prin apelarea numărului de urgenţă 112, potrivit zf.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus