Skip to main content

Curtea de Apel a respins cererea RCS-RDS de reluare a licitaţiei LPF privind drepturile TV din Liga I

 
Liga 1 de fotbal
Liga 1 de fotbal

Liga 1 de fotbalCurtea de Apel Bucureşti a respins definitiv cererea prin care compania de cablu RCS-RDS a solicitat obligarea LPF la reluarea procedurii de valorificare a drepturilor media aferente partidelor din Liga I, scrie Mediafax, care citează informaţii oficiale publicate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Publicitate

"Considerăm că această soluţie firească a instanţei va înlătura definitiv orice speculaţie referitoare la presupusa încălcare a legislaţiei concurenţei de LPF prin modalitatea de valorificare a drepturilor media implementată începand cu sezonul 2014-2015. De asemenea, este important să subliniem discrepanţa evidentă dintre poziţia RCS-RDS SA, care şi-a declarat pe toată durata litigiului INTERESUL pentru preluarea dreptului de transmitere a meciurilor din Liga I şi poziţia de facto a aceleiaşi companii, diametral opusă, întrucât RCS-RDS SA refuză în continuare să negocieze cu partenerul LPF, Intel Sky Broadcast LTD, preluarea acestor drepturi ", se menţionează în comunicatul de presă.

LPF recomandă companiei RCS-RDS să ajungă la un acord cu deţinătorea drepturilor TV, societatea Intel Sky Broadcast, pentru ca abonaţii săi să poată urmări din nou partidele din Liga I. "De aceea, reiteram rugămintea noastră ca RCS-RDS SA să contacteze cat mai repede reprezentanţii Intel Sky Broadcast, astfel încât abonaţii RCS-RDS SA să primească, din nou, Liga 1 în casele lor. Totodată, subliniem că demersurile şicanatorii şi total nefondate, precum acţiunea în justitie intentată de RCS-RDS SA, nu sunt de natură să conducă la atingerea dezideratului declarat nu o dată de RCS-RDS SA şi implicit nici nu servesc în vreun fel intereselor abonaţilor acestei companii, obişnuiţi cu meciurile de fotbal ale Ligii 1, în ultimii ani", mai informează LPF.

CONTEXT. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Frone Frone
    Ba e nevoie si de Liga 1 la rcs-rds. Sunt oameni care o cer, si daca nu vor ajunge la acord, vor pleca cat de curand la alt furnizor. Doar pentru Liga 1, ai sa fii surprins
  • Frone Frone
    Ma nu sunt de acord cu ce zici. Pai ce, acum Upc sau telekom platesc pentru toti abonatii? Nu cred asa ceva. Platesc doar cei care si-au activat extra fotbal si atat.
    Nu cred ca te obliga nimeni sa platesti pentru un serviciu pe care nu l-ai achizitionat. De aceea se si numeste "optional"
  • Nichita Nichita
    Le vezi daca ai bani. Ca e al naibii de scump la telekom. Sa nu mai spunem cat de des ti se intrerupe semnalul. Chinu' de pe lume
  • Nichita Nichita
    Cum sa o dau finut ca sa ma fac inteles? Cine e la rds pierde Liga 1 :)))))))
  • PRO EUTANASIA PRO EUTANASIA
    Leonardo, păi din cauza asta RDS-ul nu vrea să bage Look-urile.
    Look-urile REFUZĂ să se facă pachet separat și să plătească doar cine dorește Liga I. Așa nu ar câștiga mai nimic. Din cauza asta nu vor RDS să îi bage.
    Paszkany vrea bani pentru toți abonații pe care îi are un cablist, chiar dacă se uită toți sau niciunul la Liga I.
    E posibil să fi greșit eu și să fie 20.050 de iubitori de Liga I CARE AR VREA SĂ PLĂTEASCĂ, dar 1.000.000 în niciun caz!
  • Leonardo Leonardo
    Habarnisti, postaci, indiferent ce sunt, ii deranjeaza faptul ca Liga 1 se vede doar la unii furnizori si la altii nu. De aici reiese ca exista un interes ridicat pentru campionatul nostru.
    Si Rds nu face nimic in acest sens, sa fim seriosi. Au depus o plangere si au asteptat cu mainile in san
  • Leonardo Leonardo
    Pai ba matematicianule, tu crezi ca toti abonatii isi vor baga Liga 1, daca, ipotetic vorbind, va fi in viitor pe Rds?:))))
    Dau bine calculele tale, dar sunt mai mult decat exagerate.
    Doar 20 000 care se vor uita la Liga 1 zici, nu? Pariez ca te vor injura cel putin de 50 de ori mai multi microbisti pentru afirmatia facuta :)))
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    La Telekom vezi si Liga 1 si Steaua in Europa League.
  • PRO EUTANASIA PRO EUTANASIA
    Peste 3.000.000 de abonati la RDS x 2 euro/abonat = minim 6.000.000 de euro pe lună! Calculati cât ar veni pe un an întreg!
    Cei 2 euro sunt plătiți și de abonații pe care nu îi interesează Liga I sau mă rog, nu se vor uita niciodată pe Look TV.
    Din cei 3.000.000 de abonati RDS, mă îndoiesc că vor fi 20.000 care se vor uita la Liga I constant.
    Sunt curios la Steaua - Dinamo ce audiență o să aibă pe Look TV?!
  • PRO EUTANASIA PRO EUTANASIA
    A greșit că i-a făcut postaci... Cuvântul corect era, poate, HABARNIȘTI!
    Marian e ceva mai mult decât un habarnist, pentru că până la ora asta ori habar nu are, ori face pe prostul, că nu știe cum a ajuns Liga I la o televiziune falimentară.
    Din câte știu eu, RDS plătea înainte meciurile din Ligă, după ce CÂȘTIGA LICITAȚIILE și apoi le transmitea Full HD. Paszkani (adică celebrele Look-uri TV) obligă cabliștii să oblige clienții să-i plătească câte 2 euro de căciulă de abonat și abia apoi plătește meciurile transmise SD primite cadou, FĂRĂ LICITAȚIE de la amicul vaGINO IORGULESCU.
    Mie îmi pare că RDS-ul face tot posibilul LEGAL să aducă Liga I pentru abonați dar nu cumpărând-o de la hoții Paszkany și Iorgulescu.
  • geo geo
    Eu am trecut pe net - free - pentru acele meciuri de Liga 1 care ma intereseaza. Si nu am platit niciun leu in plus. Te asteptam inapoi dupa ce proiectul Look tv o va da in bara. Doar nu crezi ca cele citeva sute de mii de platitori de Liga 1 vor reusi sa adune in cele 10 luni de sezon de Liga 1 suma de 27 milioane de euro pe care o pretinde LPF + alte citeva milioane de euro necesare functionarii celor doua posturi Look.
  • geo geo
    Du-te daca te dai in vint dupa meciurile celor de la Chiajna, Voluntari sau Medias...iar joia seara te vei uita pe pereti cind va juca Steaua in ELegue. Macar de ai sti cit costa un abonament decent + extroptiunea Look Tv acolo unde vei merge.
  • paul paul
    E clar ca ne-au dus cu vorba pana acum dar ma intreb daca nu achizitioneaza RDS-ul drepturile de televizare, amaratii ceilalti vor reusi sa acopere sumele din contract? Ma indoiesc...!
  • banciu the man banciu the man
    Bun, am inteles ca rcs-ul n-o sa transmita prea curand liga1, dar cat de penibili sunt astia de la LPF? Practic ii implora sa negocieze/dea bani cat mai rapid, pentru ca in fraza urmatoare sa stearga cu ei pe jos. Miroase a disperare ca nu mai vad nici un ban din urmatoarea transa.
  • cipi cipi
    Liga 1 se va vedea si in reteaua RCS RDS altfel nu au cum sa achite drepturile tv care veniturile sunt foarte mici

Trimite un comentariu

sus