Skip to main content

DERAPAJ. Antena 3 şi România TV, ştire falsă despre Monica Macovei

 
monica macovei
monica macovei

monica macovei
Capturi realizate de jurnalista Sorina Matei

Publicitate

Posturile Antena 3 şi România TV au difuzat o ştire falsă despre Monica Macovei, candidata la alegerile prezidenţiale. Cele două posturi de ştiri au anunţat astăzi că Monica Macovei este cercetată de DIICOT.

Cu toate acestea, DIICOT a infirmat pentru HotNews.ro informaţia prezentata de cele două posturi.

Ce s-a întâmplat în realitate? ONG-ul Facias a depus la DIICOT o plângere în legătură cu o presupusă săvârşire a infracţiunilor de comunicare de informaţii false şi trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului. Plângerea a fost înregistrată însă cercetările în acest caz nici măcar nu au început.

Ulterior, Monica Macovei a publicat o reacţie la atacurile celor două posturi de televizune.

Explicaţiile Monicăi Macovei: 

"Pe 11 iulie 2014, GIP-Ciuvică şi fundaţia FACIAS (alt ONG finanţat de Voiculescu) depun la Parchetul General o plângere penală împotriva mea, pentru că am afirmat că evenimentele din 2012 au reprezentat o tentativă a PSD, PNL şi PC de a da o lovitură de stat. Urmarea: Parchetul General a răspuns plângerii prin declinarea competenţei către DIICOT.

Dacă, de exemplu, astăzi fac o plângere penală împotriva Antenei 3 şi a lui Ciuvică pe motiv că sunt ticăloşi, procurorii vor fi obligaţi să înregistreze cererea, să deschidă un dosar şi să verifice dacă e adevărat.

Asta nu înseamnă că slugile lui Voiculescu ar fi vinovate de o faptă penală şi nici că eu aş putea să dezinformez opinia publică sugerând că sunt tot nişte infractori ca şi stăpânul lor Voiculescu. Înseamnă doar că procurorii sunt obligaţi să respecte nişte proceduri, indiferent cât de aberantă ar fi plângerea penală."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jimmy Jimmy
    Asa si? Monica Macovei nu zburda prin UE cu stiri false? Lovitura de stat, arestarea judecatorilor CCR, 1,5 milioane de voturi furate? S-a demonstrat ceva? Unde sunt cele 1,5 milioane de voturi furate? Ca doar avem justitie independenta, nu? Sau..... nu?
  • geo geo
    Poate doresti sa ii faci o vizita deontologului Sorin Rosca Stanescu...sa inveti de la el ”meserie”...si el, ca si tine, corect si cinstit pina in maduva oaselor...
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Pai e strategie, Ponta minte la secunda! Salariile celor 3.500 de oameni de la Lukoil, de la rafinarie, nu exista, pur si simplu pentru ca la rafinarie lucreaza 400 de oameni. O fi pus si benzinariile, alta gisca in alta traista, aia pot vinde orice benzina, motorina, pufuleti, ca nu suntem obligati sa gustam daca e benzina Lukoil sau altfel.
    De-o pilda. Dar tot asa, ameninta ambasadorul, alt mincinos, hop si unul "uritul", Nekrasov s-ar putea traduce si asa, Krasivii inseamna frumos, ameninta, unde se trezesc astia? A inceput sa le fie foame, ca anul trecut era 9 ruble la dolar, am fost la Moscova, acum a sarit de 40, iar petrolul lor, cel mai prost din lume, de aia le trebuie rafinariile noastre, ca sunt facute sa proceseze mizeria lor plina de sulf, a ajuns la un minim istoric. Sa dea banii, ca ne-au nenorocit in 30 de ani de 10 ori mai rau decit turcii in 400!
  • Adi Adi
    Doamnelor și domnilor, ați observat că de la o vreme este foarte multă liniște pe TV? (A3 și RTV nu le consider TV) Voiculescu, Becali (toți), Meme, Roșca Stănescu și restul guralivilor sunt după gratii, deci nervii noștri sunt ceva mai puțin expuși la agresiunile stereotipe ale acestor indivizi. Parafrazez o băbuță care spunea în 311 acu ceva vreme: ”Frumos bărbat am mai avut, dar bine-i mai șade unde este, la doi metri sub pământ”. Ei bine, bine le șade ăstora la pușcărie pentru nepoluarea noastră sonoră. Dar adevărul din spatele acestor condamnări se pare :) că e dincolo de înțelegerea noastră. https://www.youtube.com/watch?v=rvf5MEQ-xF0
    Bașca și Turcescu a luat o pauză (altă sursă de liniște), dar el este apărat și comparat cu Pacepa. https://www.youtube.com/watch?v=7rUeI7Fc_hA
  • dragos dragos
    Tu esti prost sau doar te faci ?
    Daca se face o plangere persoana aia e automat cercetata.
    Asa ca nu inteleg de ce e fasa stirea.
  • paul S paul S
    Stirea e 100% corecta.
    E doar trunchiata, cum a zis unul mai jos.
    Eu in loc de trunchiata am scris ca-i lipseste background-ul.
    Imi pare rau ca tu nu ai inteles.
    Nu-i nimic, nu e nicio tragedie, omul devine mai intelept odata cu trecerea anilor.
    Fereste-te insa, in prezent, sa-i mai faci pe altii prosti.
    Cu discutii de-astea iti scoti si inteligenta ta in lumina reflectoarelor, iar in momentul actual nu e un demers care te avantajeaza.
    Poate mai incolo, cine stie, nu va mai fi un lucru rusinos, din contra.
    Dar acum fii mai retinut.
  • Goană! pri Goană! Goană! pri Goană!
    Asemenea ştiri "curg" prin cele două canale? Vai ce mizerie! Câtă poluare! Şi totul ajunge apoi în Dunăre şi de acolo, prin alt canal, în Marea Neagră! Vedeţi de ce e neagră Marea Neagră?
  • Silviu Silviu
    Cei care urmaresc intamplator anumite emisiuni ale RTV si ANTENA 3 s-au obisnuit cu informatiile false sau trunchiate legate de cei care nu gandesc ca cele doua canale. Sa le fie rusine.
  • geo geo
    Paul S, tu esti prost sau doar te faci. Ia si citeste.

    Cele două posturi de știri au anunțat astăzi că Monica Macovei este cercetată de DIICOT. Cu toate acestea, DIICOT a infirmat pentru HotNews.ro informația prezentata de cele două posturi.

    Si poate ai treaba prin alta parte...
  • paul S paul S
    De ce e falsa stirea?
    E nevoie de cunoastere minimala a limbii romane si de logica de bun simt.
    Stirea e 100% adevararata.
    Lipseste insa "background-ul" necesar, ca sa nu se sperie fanii inversunatei d-ne Monique.
    Cu toate acestea, se bucura fanii frumoasei inca doamne Helenne.

Trimite un comentariu

sus