Skip to main content

Halucinant. Administratorul Giga TV a trimis la CNA o hârtie prin care spune că nu a cerut retragerea licenţei

 
giga tv recvizie tehnica
giga tv recvizie tehnica

Sursa foto: HD Satelite
Sursa foto: HD Satelite

Publicitate

La câteva ore după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, prin vot, ridicarea licenţei Giga TV, administratorul postului, George Harabagiu, a trimis la CNA un document prin care le comunică membrilor că nu a solicitat retragerea licenţei. „Noi nu am solicitat niciodată ridicarea licenţei, ci am renunţat din proprie iniţiativă la aceasta, în urma unui caz de forţă majoră, aşa cum este el definit de lege”, se arată în mesajul semnat de Harabagiu.

Membri Consiliului s-au arătat scandalizaţi de acest nou document, asta în condiţiile în care şi solicitarea de retragere a licenţă poartă semnătura aceluiaşi Harabagiu George.

„Acest om îşi bate joc de CNA, încearcă să găsească nişte chichiţe, eu asta înţeleg şi încearcă o nouă direcţie de a împiedica activitatea Consiliului. Îi rog pe colegii de la juridic sa analizeze aceasta speţă. Nu pot să permit nimănui să îşi bată joc de o instituţie a României", a spus membrul CNA, Lorand Turos, preşedintele şedinţei de astăzi.

Şeful Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, a declarat în cadrul şedinţei:

„Cred că trebuie făcut ceva cu el, că aduce prejudicii CNA-ului. CNA-ul ar trebui să facă o plângere penală la adresa acestui individ. Acest personaj şi-a bătut joc de CNA, cred că a fost învăţat să facă asta.”

Ce spune Harabagiu în noua adresă primită de CNA, astăzi, în jurul orei 13.30:

"Am constatat cu stupoare faptul că în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului din 16 octombrie membrii CNA urmează să analizeze: "Adresa nr.8496/23.09.2014 de la S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ - solicitare retragere licenţă audiovizuală Giga TV, la cerere". (...) Precizez că Sonic Media nu a solicitat ridicarea licenţei audiovizuale, la cerere. Prin adresa precedentă, subsemnatul a adus la cunoştinţa d-nei preşedinte decizia administratorului Sonic Media de a renunţa la operarea Licenţei Audiovizuale R-TV 280/05 mai 2011, motivând circumstanţele care au condus la luarea unei asemenea decizii. Ca urmare, în drept şi în fapt, membrii CNA pot cel mult să ia act de decizia unilaterală de renunţare de către compania Sonic Media la licenţa menţionată. (...) Noi nu am solicitat niciodată ridicarea licenţei, ci am renunţat din proprie iniţiativă la aceasta, în urma unui caz de forţă majoră, aşa cum este el definit de lege."

Care a fost motivul pentru care Harabagiu a trimis prima adresă către CNA:

"Nu voi accepta niciodată să operez în calitate de radiodifuzor o licenţă audiovizuală asupra căreia există suspiciuni de corupţie. Nu sunt beneficiarul unor acte de corupţie şi nici interpusul vreunui cerc de interese. Nu mă voi amesteca în războiul din interiorul CNA, pe care îl dezaprob şi consider că aduce prejudicii iremediabile probităţii profesionale şi morale a instituţiei în sine".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    Halucinant? Serios? Nu ma asteptam ca pe site-ul asta sa gasesc un astfel de titlu.

Trimite un comentariu

sus