Skip to main content

Pro TV a introdus „traducerea” în limbajul semnelor la ştiri. Şi Prima TV se pregăteşte

 
pro TV
pro TV

pro TV
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Pro TV a început de astăzi să transmită Ştirile de la ora 13.00 şi în limbajul semnelor. În plus, şi postul Prima TV se pregăteşte să introducă sistemul din ianuarie 2015. Mutarea vine ca urmare a intrării în vigoare a unei legi ce obligă televiziunile naţionale să interpreteze în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron cel puţin 30 de minute din programele de ştiri.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Pro TV, Ştirile Pro TV de la ora 13.00, difuzate de luni până vineri, vor avea şi un interpretare în limbajul semnelor. În plus, în weekend, ştirile dimineţii, de la ora 7.00, vor avea o astfel de interpretare.

Noul act normativ (Legea numărul 103), care a fost publicat în Monitorul Oficial din 11 iulie, modifică şi completează Legea audiovizualului numărul 504/2002.

Potrivit legii, „persoanele cu handicap de auz au dreptul de acces la serviciile media audiovizuale, în funcţie de posibilităţile tehnologice”.

Şi postul public ar urma să introducă „traducerea” ştirilor în limbajul semnelor. Postul are o emisiune la TVR 1, Oameni ca noi, vineri de la 15.30 şi Transilvania la zi, pe TVR 3, de la 18.00, ambele cu traducere mimico-gestuală.

Prima TV lucrează la acest sistem şi urmează să-l lanseze până la începutul anului viitor.

Vlad Sterescu, Head of News Prima TV, pentru paginademedia.ro: "Da, pregatim trainingul unei echipe pentru stiri, care sa asigure o comunicare explicita si pentru publicul cu deficiente de auz si vorbire. Pana la 1 ianuarie 2015, vom implementa acest program."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Asteptam sa ne anunti cind vor emite Antele in format HD...nu de alta dar au fost intrecuti, si la acest capitol, de Kanal D...Pentru ca Antena 1 a cam devenit abonata locului 3 in audiente...si sa nu zici acum ca sunt postac al Kanal D...
  • Stardust Stardust
    Prietene, e adevarat ca este o obligatie impusa de lege, dar la fel de adevarat este si ca astazi este termenul limita pentru implementare.
    Singurul care s-a conformat exact legii (minim 30 de minute zilnic) este PROTV, cativa dau cateva minute pe saptamana, unii au mimat interesul cu training de echipe, iar restul, pur si simplu, au ignorat legea.
    Cat despre simpatica A1 ? A trecut la analize... inteleg ca nu a reusit Camelia sa raspunda nici macar mimico-gestual.
  • rod cotoare rod cotoare
    alx@ ca de obicei, nu ai nici un argument, doar patetism.
  • alx alx
    Oh, cat de naiv esti... Daca tu asa iti stabilesti valorile, dupa o aparenta achitare de obligatii la stat, ca si cum eu daca platesc impozitul la stat, am dreptul moral sa fur... Chiar meriti sa simpatizezi atunci Antena.
  • rod cotoare rod cotoare
    nu mi-s dragi, dar nici antipatice. doar ca am o simpatie pt societatile ce isi platesc integral impozitul la stat (lucru admis si de cei mai aprigi contestatari ai antenelor) si o antipatie profunda pt cei care au datorii la stat devenite deja istorice, cazul protv. asta pt toti laudatorii protvului, care din salarii mici trebuie sa plateasca gaurile marelui trust, in bugetul tarii. dar se pare ca le convine, devreme ce au facut bataturi la degete tot laudand fiecare aghioasa a marii societati protv.
  • geo geo
    Nu sunt postacul nimanui. Sa inteleg ca Antenele tale dragi nu au posibilităţile tehnologice ptr a face ceea ce a facut Pro Tv ?
  • rod cotoare rod cotoare
    demersul protv este de fapt o obligatie impusa de lege. hai, mai usor ca sigur nu-ti da prima de postac protv-ul pt ore suplimentare.
  • Sabina Sabina
    De ce nu postati audientele lunare ale serialelor??De ce???
  • geo geo
    Demersul Pro tv este binevenit...off, ce nu facem Camelutzo, ca iar le-au luat-o inainte celor de la Antenele tale...

Trimite un comentariu

sus