Skip to main content

Pro TV, investigat de Consiliul Concurenţei pentru posibil abuz de poziţie dominantă în relaţia cu cabliştii

 
Pro TV, investigat de Consiliul Concurenţei pentru posibil abuz de poziţie dominantă în relaţia cu cabliştii

protv

Publicitate

Consiliul Concurentei a deschis in urma cu doua luni o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta din partea Pro TV in aplicarea unor discounturi disproportionate pentru retransmiterea postului Pro TV la cablisti, a declarat sambata Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, citat de HotNews.

Plangerea a venit de la un cablist care acuză ca Pro TV ar acorda reduceri disproportionate in functie de numarul de abonati, a spus Chiritoiu. Surse din piata citate de Hotnews sustin ca plangerea ar fi venit din partea UPC Romania, al doilea mare cablist din piata.

Pro TV ar acorda reduceri mai mari acelor operatori de cablu care au si un numar mai mare de abonati, insa pentru cele mai mari reduceri s-ar incadra numai RCS&RDS, spun sursele.

Investigatia are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta al SC Pro TV SA, manifestat prin modul prin care isi comercializeaza canalele de televiziune incepand cu luna iulie 2013, mai precis de la data emiterii Ofertei Generale a Pro TV pentru retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale si radio.

Discounturile oferite de Pro TV după numărul de abonaţi:

Discounturi Pro TV

Luand in calcul acest numar de abonati, HotNews scrie ca UPC (1,15 milioane de abonaţi) ar primi un discount de 44,44%, in timp ce RCS&RDS (cu 2,5 milioane de clienţi) ar avea de la Pro TV un discount de 61,11%.

În cadrul investigatiei declansate, Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul SC Pro TV SA. Documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

In vara anului trecut, Pro TV a instiintat CNA ca iese din grila "must carry", adica din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie sa le distribuie. Acest lucru inseamna ca societatile de cablu trebuie sa ceara acordul Pro TV pentru a retransmite postul si sa plateasca pentru a-l putea retransmite catre abonati.

Articolul complet, pe HotNews.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Antifan PRO TV şi ANTENA 1 Antifan PRO TV şi ANTENA 1
    Ft. bine, să-i amendeze! Jos cu Pro tv!!!

Trimite un comentariu

sus