Skip to main content

Robert Turcescu, Cristian Tudor Popescu şi câţiva politicieni fac analiza alegerilor prezidenţiale de după 1989

 
25 de ani de democratie, Prima TV
25 de ani de democratie, Prima TV

25 de ani de democratie, Prima TVTheodor Stolojan, Emil Constantinescu, Robert Turcescu, Cristian Tudor Popescu şi alte nume importante din politică şi mass-media analizează, la Adevărul despre România, alegerile din primii ani de după căderea comunismului.

Publicitate

Adevărul despre România prezintă marţi, 21 şi 28 octombrie, de la 20.30, la Prima TV, două ediţii speciale. Emisiunea va analiza istoria prezidenţialelor traversate de români în ultimii 25 de ani.

Precizăm că imaginile cu Robert Turcescu au fost filmate în vara acestui an, înainte ca acesta să se "deconspire" şi să iasă din presă, potrivit reprezentanţilor Prima TV.

Reportajele vor include imagini inedite, mărturiile celor direct implicaţi şi reconstruirea momentelor care au schimbat soarta României în această perioadă.

Reporterul special Mihai Voinea spune:

„Sunt sigur că sunt mulţi români care vor să afle cum explică astăzi Theodor Stolojan retragerea din 2004 sau ce a simţit Emil Constantinescu în noaptea în care a devenit preşedinte”.

„Vor fi două emisiuni care trebuie văzute de oricine îşi doreşte să înţeleagă mai bine istoria ultimilor 25 de ani. Începând cu motivele pentru care, în 1990, am preferat un preşedinte neocomunist în dauna unuia venit din Occident, continuând cu suspansul din anul 2000, când am fost aproape să alegem un politician care voia să conducă ţara cu mitraliera şi terminând cu rolul decisiv al dezbaterii televizate din 2009”, mai spune Mihai Voinea.

Pe 21 octombrie Prima TV difuzează un documentar despre alegerile prezidenţiale din perioada 1990-1996, iar emisiunea din 28 octombrie va prezenta istoria alegerilor din 2000, 2004 şi 2009.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Am gasit documentarul online deja, la http://www.filmedocumentare.com/alegerile-noastre-istoria-alegerilor-prezidentiale-din-romania/ Bun filmul, pe alocuri dramatic-lacrimogen, tot nu inteleg cum ne-am ales asa presedinti...

Trimite un comentariu

sus