Skip to main content

România TV, amendată cu 40.000 de lei pentru "emisiunea OTV Live"

 
Dan DIaconescu RTV
Dan DIaconescu RTV

Dan DIaconescu RTVConsiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul România TV cu o amendă de 40.000 de lei pentru prestaţia lui Dan Diaconescu în perioada de pre-campanie electorală.

Publicitate

Consiliul a considerat că prin emisiunile "OTV Live" a fost încălcată legislaţia audiovizualului privind regimul publicităţii politice şi al campaniei electorale.

Sancţiunea a fost propusă de Christian Mititelu şi a primit şase voturi, minimul necesar pentru a putea fi aplicată.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, care este articolul de lege încălcat de emisiunea lui Dan Diaconescu:

ART. 68 din Codul Audiovizualului

"Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."

Paginademedia.ro a atras ieri atenţia asupra modului în care Dan Diaconescu fentează legea. Din realizator a devenit invitat permanent, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

După începerea campaniei pentru prezidenţiale, Dan Diaconescu a devenit singurul candidat care are propria emisiune. Ce-i drept, odată cu 3 octombrie, Diaconescu a pus în cui haina de realizator şi a îmbrăcat-o pe cea de invitat cvasipermanent. În plus, n-a mai stat toată noaptea în platoul emisiunii care poartă numele defunctei sale televiziuni, ci numai o oră. O oră în care candidatul vorbeşte fără întrerupere.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus