Skip to main content

VIDEO. Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul ne cheamă la vot. Ce ar fi făcut fără oşteni la Călugăreni sau la Podul Înalt

 
mihai viteazul_mergi la vot
mihai viteazul_mergi la vot

mihai viteazul_mergi la vot

Publicitate

Cum ar fi arătat România acum dacă Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul ar fi fost părăsiţi de vitejii lor înaintea marilor bătălii. Leo Burnett a creat pentru asociaţia Pro Democraţia o campanie prin care îi invită pe români la vot, în care protagonişti sunt cei doi domnitori.

Dacă în momentele de cumpănă ale istoriei noastre nici înaintaşii nu se prezentau, unde am fi fost acum? Oare cărei culturi i-am aparţine acum?

Cele două spoturi ale campaniei îi prezintă pe Ştefan cel Mare şi pe Mihai Viteazul, ambii părăsiţi de armate, sub diferite pretexte.

„Vitejii au zis că nu se bagă în noroi. Că dacă te bagi în noroi n-ai cum să nu te murdăreşti. Iar Fraţii Buzeşti se declară scârbiţi de tot ce se întâmplă, că oricum ăilalţi sunt mai mulţi”

Spoturile pornesc de la o realitate istorică - capacitatea incredibilă a românilor de a se fi mobilizat în trecut, în faţa pericolului reprezentat de armatele invadatorilor, şi rescriu soarta a două bătălii cruciale – Călugăreni şi Podul Înalt, în condiţiile în care această mobilizare nu ar fi avut loc, aşa cum astăzi peste 60% nu se mobilizează în momente la fel de cruciale, pentru a-şi exprima votul.

Răzvan Căpănescu, Chief Creative Officer Leo Burnett Group: „Campania asta s-a născut dintr-o creştere bruscă de tensiune a mea, când din Londra citeam ştirile din ţară. Pentru că oriunde vom fi plecaţi în lumea asta, sângele nu se schimbă. Mi s-a părut culmea ca soarta noastră să fie decisă de lipsa participării unei majorităţi sictirite. Şi atunci m-am dus cu gândul la istorie şi la cum i-ar fi afectat pe strămoşi scuzele penibile de astăzi. Spoturile TV sunt doar vârful iceberg-ului, staţi pe aproape, că vrem într-adevăr să atingem constiinţele din ţara asta."

Site-ul campaniei, www.vinolavot.ro, găzduieşte informaţii despre absenteismul românilor în perioada electorală, un feed cu reacţii la campania “Vino la vot” şi câteva scenarii despre soarta pe care ar fi avut-o românii dacă nu s-ar fi prezentat în momente cheie ale istoriei noastre.

Mihai Viteazul:


Stefan cel Mare -

?list=UUTXFWYd5t6p_krPvC4ZFeRQ

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    Să-mi asum ce? Incompetenta unora care au devenit politicieni datorita unor conjuncturi si interese personale sau de grup?
  • reporter reporter
    să fii cârcotaș și gică-contra e mai ușor decât să-ți asumi ceve altfel decât să dai like pe fb...
  • julius julius
    Vitejii or fi fost la vot acum doi ani???
  • dan dan
    Daca publicitarii traiesc din minciuna, inseamna ca posturile tv, ziarele, revistele, traiesc din promovarea minciunii. Chiar si acest site pare a trai de pe urma minciunilor. Pare logic? Daca il infieram pe Naumovici pentru ca a avut ca si client Rosia Montana, probabil trebuie sa infieram si BBDO pentru Pepsi si pe altii pentru publicitate la margarina si tot asa. Prietene, publicitatea traieste nu din minciuni ci din vanzarea de visuri. Si daca tot stii despre megacomisionul lui Naumovici, zi-ne si noua detaliile, sa-l judece poporul cu manie! Sau vorbesti doar ca sa spui....
  • protopopescu protopopescu
    dar din ce traiesc publicitarii draga Dan? mai ales cei de la Leo si afiliatii lor? Tanarul Naumovici a incercat ani la rand sa ne convinga ca exploatarea de la Rosia Montana trebuie inceputa ca mai curand. evident a incercat in schimbul unei sume consistente, si a unei mega prime promise in cazul in care proiectul avea unda verde.
  • dan dan
    Daca voi asta ati inteles, ca v-a chemat Leo Burnett la vot, daca voi ati inteles ca publicitarii traiesc din minciuni, eu zic ca ar trebui sa fiti vigilenti, nici nu va dati seama cat de subtil va poate inocula dusmanul ideea ca scoala si educatia sunt bune la ceva in viata....
  • gigi gigi
    Pai da Protopopescule, e normal ca publicitarul sa te cheme la vot si asta pentru ca publicitarul e facut cam din acelasi aluat cu politicianul. Atat publicitarul cat si politicianul traiesc din minciunile pe care le baga pe gatul consumatorului si cetateanului de rand.
  • protopopescu protopopescu
    foarte tari astia de la leo burnett la dat sfaturi. dar cati dintre ei vor merge sa voteze?

Trimite un comentariu

sus