Skip to main content

Viorel Ilişoi, despre concedierea de la Jurnalul: „Am fost anunţat prin telefon, de la resurse umane. (...) Am câteva cărţi gata scrise. O să le public una câte una”

 
viorel ilisoi_foto Facebook
viorel ilisoi_foto Facebook

viorel ilisoi_foto Facebook

Publicitate

Viorel Ilişoi a fost astăzi să încheie socotelile cu Jurnalul Naţional. El a fost anunţat, vineri, fără explicaţii, că, de astăzi, nu mai scrie la ziarul cu care a colaborat ultimii cinci ani. Fără prea multe planuri pentru viitor, Ilişoi spune că „insistă” să rămână în presă, a declarat el într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro..

Paginademedia.ro prezintă în continuare un scurt interviu cu cu unul dintre cei mai bun jurnalişti de reportaj:

Iulia Bunea: Cum aţi fost anunţat?

Viorel Ilişoi: Urât. Vineri după amiază cu jumătate de oră înainte de închiderea programului. Am fost anunţat prin telefon, de la resurse umane. Mi s-a spus să vin astăzi să mi se aducă la cunoştinţă că se încheie colaborarea. Fără nicio explicaţie. Eu nu am carte de muncă acolo. Am un contract de colaborare care poate înceta cu notificarea uneia dintre părţi. Acum sunt în preaviz. Ei mai au să-mi dau vreo patru, cinci salarii, nici nu mai ştiu. Oricum nu mai am ce căuta acolo din moment ce m-au pus pe liber.

Dar cum de nu aţi fost anunţat de cineva din zona editorială?

Viorel Ilişoi: Eu n-am mai fost pe la redacţie. Sunt colaborator. Mai ales că între timp am fost plecat să-mi lansez cartea la Iaşi. Dar mi-am făcut norma la ziar, că am normă, ca la minerit.

Ce normă? 

Viorel Ilişoi: Până acul trecut, a fost de două articole pe lună. Apoi de trei articole, şi apoi a făcut-o de şase articole pe lună. Bineînţeles, la şase articole pe lună nu mai putea fi vorba de reportaj. Nimeni nu poate să scrie şase reportaje pe lună.

Ce veţi face de-acum înainte?

Viorel Ilişoi: Mă duc acasă şi îmi fac nişte cartofi prăjiţi.

Veţi mai rămâne în presă?

Viorel Ilişoi: O să rămân, dacă o să găsesc pe cineva care să-mi plătească munca, dacă nu, nu.

Aţi primit oferte din alte părţi?

Viorel Ilişoi: Nu, până acum niciuna. Îmi caut.

Consideraţi că mai merită să rămâneţi în presă în cazul în care lucrurile merg atât de greu?

Viorel Ilişoi: Eu cred că merită să rămân în presă şi o să insist să rămân. Ca ultimă soluţie, dacă nu găsesc, o să-mi caut altceva, trebuie să-mi asigur micii şi cartofi prăjiţi şi mâine.

Veţi mai lansa vreo carte?

Viorel Ilişoi: Am câteva cărţi gata scrise, reportaje, proză, roman. Nu le-am lansat până acum pentru că nu am considerat că e ceva de capul lor. O să public una câte una. Pe rând, ca să nu se plictisească lumea de mine.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorel Ilișoi Viorel Ilișoi
    În plus, eu când am avut ceva de spus, am deschis gura şi am spus. De aia se ştie despre cazul meu, iar despre ale altora nu. N-am protestat anonim, n-am mârâit pe sub masă, am spus pe faţă ce şi cum, cu semnătură, ca într-o ţară liberă. Sunt solidar cu toțí colegii mei aflaţi în aceeaşi situaíe ca mine (chiar şi cu cei ce rămân la praznicul ziarului, dar nu pot vorbi în numele fiecăruia, individual: omul poate nu vrea să se ştie prin ce trece, din moment ce nu vorbeşte public.
  • Viorel Ilișoi Viorel Ilișoi
    Nici mie nu îmi place că se scrie despre mine, când adevăratul subiect e căderea ziarului, unul dintre puținele rămase, deci soarta presei, nu concedierea mea. Dar nu le fac eu agenda altor ziariști. Dacă m-au întrebat ceva, am răspuns. Așa se face. Măcar între colegi.
  • name name
    dana andronie a fost data afara. ceilalti sunt bine mersi.
  • Viorel Ilișoi Viorel Ilișoi
    În ultimii 30 de ani. În cărțile astea intrând și unele reportaje mai reușite.
  • voiculescu voiculescu
    Luminita Tuca banuiesc ca nu a fost data afara. Ea e femeia care semneaza comunicate de presa si vietile sfintilor. A, si cumnata lui Marius Tuca.
    Banuiesc nu au fost date afara nici Dana Andronie si Mihaela Stanescu, care lucreaza mai mult pentru Tuca decat pentru JN. Ele merg la toate evenimentele/festivalurile lui Tuca, lipsesc cu zilele de la redactie, ceilalti muncesc pentru ele, care fac PR pentru firmele si festivalurile lui Tuca. Si am dat doar trei exemple.
    Are si Matiescu vina lui, dar nu el a transformat JN in mosia personala, ci Tuca Marius.
    Sorin Anghel, baiatul cu vremea si partiile, lucreaza tot la JN. Nici asta nu face nimic.
  • voiculescu voiculescu
    ziarul a fost distrus de Marius Tuca si de Dan Constantin...Sa spunem lucrurilor pe nume...Primul a impanzit redactia cu oamenii din Caracal si cu oameni, iar al doilea cu subiecte la comanda...De cand nu ati mai vazut continut original in JN? Numai vechituri si copy-paste dupa agentii si alte ziare...Si Tuca ce scrie? Poezii. Nici macar un editorial nu e in stare sa produca. Toata ziua se ocupa de afacerile lui. Iar ziarul si site-ul sunt pline de articole si reclame referitoare la afacerile lui sau referitoare la prietenii lui...Asa isi mentine relatiile si face bussines.
  • name name
    ok,viorel ilisoi este bun,foarte bun. dar chiar asa,sa fim intoxicati de dimineata pana seara cu aceasta incetare de contract? impreuna cu ilisoi au mai fost disponibilizati si alti ziaristi! dc nu scrieti despre alex revenco( un ziarist de acelasi calibru cu ilisoi),maria sarbu,alex radescu,etc? de ce nu scrieti despre sutele de angajati ai jn dati afara si care erau fff buni pe felia lor? dc nu scrieti despre cel mai bun corector,cel mai bun fotograf,cel mai bun dtp-ist,cea mai buna secretara,cel mai bun sofer,despre femeia de servici? toti acestia au lucrat la jn si nimeni nu le-a plans de grija asa cum o faceti cu ilisoi!! oricum, felicitari dan matiescu,esti un om de afaceri extraordinar. n-o sa inteleg never cum poti sa o prostesti pe camelia ca esti mare om de afaceri. esti o nulitate desavarsita,un pupincurist desavarsit. TU AI DISTRUS JN
  • ginel ginel
    @OiY: de genul carti de reportaje.
  • oiy oiy
    imi pare rau pentru el, nimeni nu merita un astfel de tratament din partea angajatorului. totusi as vrea sa remarc o chestie: el spune ca e imposibil sa scrii 6 reprotaje pe luna si are dreptate, asa e, documentarea iti ia mult timp. cu toate astea spune ca are cateva carti scrise, ceea ce ridica un semn de intrebare: cand a avut timp sa scrie cartile alea?

Trimite un comentariu

sus