Skip to main content

Comisia de Etică din TVR s-a autosesizat în legătură cu lipsa protestelor de la Telejurnal, dar şi legat de o postare a lui Stelian Tănase pe blog

 
Stelian Tănase
Stelian Tănase

Stelian TănaseComisia de Etică şi Arbitraj din TVR s-a autosesizat în legătură informaţiile potrivit cărora, Telejurnalul TVR a omis să dea imagini de la protestele care au avut loc vinerea trecută în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară. În plus, aceeaşi comisie s-a autosesizat şi în legătură cu o postare pe blog a preşedintelui TVR, Stelian Tănase.

Publicitate

„Ne-am autosesizat în acuzaţiile aduse jurnalului că nu a publicat proteste. Urmează să discutăm cu responsabilii editoriali. Asta însemnând că începând cu producătorul. Ne-am autosesizat legat de postarea domnului Tănase pe blog, din data de 13 noiembrie”, a declarat pentru paginademedia.roHoria Gruşcă, şeful Comisiei de Etică şi Arbitraj a televiziunii publice.

Este vorba despre Cine a câştigat dezbaterile dintre candidaţi, postat de Tănase după întâlnirile Iohannis - Ponta de la Realitatea TV şi B1 TV.

Ce a scris Tănase pe blog: 

„Dacă ar vota numai utilizatorii de online Iohannis ar cîştiga detaşat. Dar numericeşte vorbind acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite şi beţivilor de prin cîrciumile rurale, al celor strînsi pe marginea şanturilor să povestească ce le scriu copiii plecaţi in occident la muncă. Că din ce trimit ei trăiesc. Ăştia (spre deosebire de copiii lor) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune şi cîteva kilograme de mălai şi făină în sacoşa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot.”

În cazul celor două autosesizări, Comisia urmează să audieze reprezentanţi ai departamentului ştiri, dar şi pe Stelian Tănase în legătură cu postarea de pe blog.

Comisia a luat decizia de a se autosesiza în cadrul şedinţei de acum două zile. Tot atunci, Comisia l-a audiat pe Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, în legătură cu prezenţa candidatului Victor Ponta în cadrul unei ediţii a emisiunii Viaţa Satului în campania electorală. „Ne-am văzut miercuri, l-am audiat pe domnul Ghergescu în legătură cu emisiunea Viaţa Satului, iar concluziile trebuie redactate şi vor fi publicate”, a declarat Gruşcă pentru paginademedia.ro.

De menţionat că, Comisia de Etică a fost sesizată pe acest subiect de mai mulţi membri din Consiliului Director.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    erata_ comisiei asteia
  • nadia nitov nadia nitov
    daca iesea ponta presedinte, comisia asta nu se mai sesiza NICIODATA! de cand a aparut doar de oamenii marunti s-a luat, de mahari n-a indraznit. ceva penibil, ceva comunist, ceva ce n-ar trebui sa existe, ba, sa se mai si autointituleze de etica si arbritaj! vai de etica si arbritrajul comisiei asta! :( o rusine!
  • Livia Pilal Livia Pilal
    Stelian Tanase cel fara onoare si fara coloana vertebrala ar trebui urgent concediat din TVR pentru grave incalcari ale normelor deontologice. Face politica partizana nu din convingere, ci din oportunism Se gudura pe linga dl. Iohannis, asa cum a facut sluj in fata lui Ponta si Tariceanu. E un individ fara urma de onoare. Un impostor literar, stiintific si uman.

Trimite un comentariu

sus