Skip to main content

Decebal Traian Remeş a pierdut procesul cu TVR, Rodica Culcer, Preşedinţia şi DNA în cazul "Caltaboşul​"

 
Decebal Traian Remes
Decebal Traian Remes

Decebal Traian RemesDecebal Traian Remeş a pierdut procesul pe care l-a intentat Rodicai Culcer, Televiziunii Române, Preşedinţiei şi DNA după ce postul public de televiziune a difuzat, în 2007, imaginile care au dus la demisia sa, în celebrul caz "Caltabosul", scrie HotNews.ro.

Publicitate

Soluţia Tribunalului Bucureşti a fost pronunţată la 4 ani de la înregistrarea dosarului, dar nu este definitivă, Remes putând face apel în termen de 15 zile.

CONTEXT. În octombrie 2007, TVR, unde şefa ştirilor era la acea vreme Rodica Culcer, a difuzat în jurnalul de seară imagini cu ministrul de atunci al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, la o întâlnire cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan. Acesta din urmă îi dădea lui Remes un plic. O zi mai târziu, Remes îşi dădea demisia din funcţia de ministru al Agriculturii.

Împotriva celor doi DNA a declanşat o anchetă, rechizitoriul procurorilor arătând că în septembrie 2007 Remes, în calitate de ministru, ar fi acceptat şi primit produse alimentare (caltaboş şi ţuica) şi suma de 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

În acest dosar, Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de închisoare, din care a ispăşit unul: a fost încarcerat în februarie 2013, iar în februarie a.c., el a fost eliberat condiţionat. Detalii despre acest caz aici

În noiembrie 2009, Remes declara că urma să dea în judecată Preşedinţia, DNA şi TVR pentru a afla cum au ajuns în presă probele audio şi video din dosarul său. Dosarul a fost înregistrat în octombrie 2010.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus