Skip to main content

Instanţa menţine o amendă de 25.000 de lei pe care Pro FM a primit-o pentru limbaj vulgar

 
mic-radio - debanat
mic-radio - debanat

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

Curtea de Apel Bucureşti a decis să menţină amenda de 25.000 de lei dată de Consiliul Naţional al Audiovizualului postului Pro FM, pentru limbaj vulgar.

Postul de radio deţinut de Pro TV a fost sancţionat, alături de Radio 21. Gold FM şi Radio ZU, în luna mai a acestui an, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Consiliul a considerat atunci că a fost încălcată legislaţia privind protecţia minorilor prin limbajul folosit de realizatorii emisiunilor matinale.

După amendare, Pro TV a decis să conteste amenda în instanţă. Curtea de Apel a respins acţiunea Pro TV în şedinţa de ieri. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie.

În continuare, câteva fragmente din emisiunile incriminate:

Bogdan Nicolai: Şi pas cu pas în urma ei,  alunecă-n camera de hotel, ea-i cere 300 de lei, că aşa e la bibliotecă. Şi când pe pat se întinde drept, cu Cristea să se culce, el o apasă uşor, pe piept şi se aude: „Mama!”, o voce de păpuşe. (…) Iar ea îl vede şi-l roagă frumos: „Cobori în jos, Victoraş blând, alunecând pe o hartă meteo. Pe umărul tău vreau să plâng.

Eu sânt fată cuminte”. „Bine, scoate-o”. Şi uite cum pe neaşteptate relaţia nouă se înfiripă. Bogdan Nicolai: Şi pas cu pas în urma ei alunecă-n camera de hotel, ea-i cere 300 de lei, că aşa e la bibliotecă. Şi când pe pat se întinde drept, cu Cristea să se culce, el o apasă uşor, pe piept şi se aude: „Mama!”, o voce de păpuşă. (…) Ea-l vede şi-l roagă frumos: „Cobori în jos, Victoraş blând, alunecând pe o hartă meteo. Pe umărul tău vreau să plâng. Eu sânt fată cuminte, scoate-o”. Şi uite cum, pe neaşteptate relaţia nouă se înfiripă. Şi Victoraş nici nu gândeşte că se însoară prea din pripă. (…)     

Bogdan Nicolai: Dar şi cu camerele ăstea mă, s-a stricat treaba. (…) Deci am eu teoria asta a mea şi vreau să le spun elevilor, un lucru.(…) Este foarte greu chiar dacă se filmează clasa.(…) Aşa. Deci o luăm aşa, profesionist vorbind, să fii prins, dacă cineva se uită pe cameră. Vă spun de ce. În primul rând cineva va trebuie să se uite, ore întregi pe toate filmările de la voi din şcoală şi cu mare atenţie, ceea ce cred că nu va face cineva.

(…)Doi, la mână, camera aia e departe şi are o vedere de ansamblu, asupra tuturor copiilor din clasă, nu e pe detaliu. (…)  Dar dacă te întorci un pic la colegul, dacă-i zici: „Zi mă şi mie la punctul 3”. Camera aia să ştiţi că sunt şanse foarte mici să vă prindă. Mulţi au furat-o cu camera asta. Luaţi un curs mic de tot de televiziune, un curs mic de tot de filmat înainte de BAC şi o să vă daţi seama că se poate totuşi copia, fără probleme. (…)Deci nu vă … nu vă panicaţi cu camerele, oameni buni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Oprisor Oprisor
    :) daca imi ceri tocmai sa fiu serios, e clar ca nu i-ai ascultat niciodata. nicolai si gicu aveau un umor de calitate, glume mult mai bune decat cele taranesti de la radio zu si decat cele expirate si mult prea politice de la carcotasi. in plus, si in audiente crescusera foarte mult. toata perioada (de 2 ani) in care i-am ascultat mi-am inceput ziua excelent cu glume bune si cu o proportie ok intre monden, social, familie etc...
  • COLTISOR COLTISOR
    Mai, Oprisor, aia sunt cei mai tari unde, cand, de ce ? Sa fim un pic si seriosi, ca vin alegerile, ce mediocritatea ei de treaba ?
  • Oprisor Oprisor
    http://www.paginademedia.ro/2014/09/un-fost-matinal-de-la-alarma-pro-tv-este-noul-scenarist-de-la-vocea-romaniei/
  • Oprisor Oprisor
    cred ca n-ai mai mers demult cu masina ca nicolai si gicu nu mai sunt de vreo 3 luni la pro fm. nicolai e scenarist la vocea romaniei si gicu e actor la src. si mie imi pare rau dupa ei. cei mai tari. poate se intorc daca preia profm-ul digi ca se potrivesc
  • ramona ramona
    Si limbajul vulgar al lui Nicolai unde e? Sunt mama si am citit textul de trei ori incercand sa gasesc cuvintele obscene de care baietelul meu m-ar fi putut intreba. Uneori, cand merg la serviciu cu masina ii ascult pe Gicu si pe Nicolai si mi se par de o mie de ori mai civilizati decat Buzdugan si Morar.
  • Scarlatino Scarlatino
    Deci s-a dat o amenda atat de mare pentru o parodie dupa Luceafarul care e chiar amuzanta si din care rezulta subtil un adevar: ca Bianca Dragusanu este o prostituata.

    Si pentru ca realizatorul a zis ca acele camere de la bacalaureat nu pot capta tot ce este in clasa? E ilegal sa spui asta???!!!

    Suntem mai catolici decat Papa cu greselile minore si le ignoram pe cele cu adevarat grave.
  • Dan Radulescu Dan Radulescu
    nu mi se pare nimic amendabil aici. CNA-ul ar trebui sa feie mult mai atent la tot cercul politic de pe TV si sa dea amenzi acolo unde trebuie

Trimite un comentariu

sus