Skip to main content

Interviu-eveniment. Benjamin Netanyahu, la Digi24

 
balazs netanyahu
balazs netanyahu

balazs netanyahu

Publicitate

Digi24 prezintă în acest weekend un interviu realizat de Balazs Barabas cu Benjamin Netanyahu. 

„Suntem aici de aproape 4000 de ani, din timpurile lui Avraam. Vă amintiţi de regele David? De regii Israelului, de profeţii Ieremia, Isaia? Unde credeţi că erau ei? Erau aici! Chiar pe pământul Israelului. Unii ne spun că acestea sunt pământuri STstrăine, pe care le-am ocupat, ca belgienii în Congo sau francezii în Algeria. Nu, nu e aşa. Este parte a patriei evreieşti”,spune premierul israelian Benjamin Netanyahu în interviul exclusiv din emisiunea Paşaport diplomatic”, difuzat sâmbătă, de la 22.30, la Digi24.

Pentru prima oară o echipă de televiziune din România intră în biroul de la Ierusalim al premierul israelian. Balazs Barabas, realizatorul emisiunii “Paşaport diplomatic” a vorbit cu Benjamin Netanyahu despre pacea din Orientul Mijlociu care pare tot mai fragilă. Una dintre cele mai complexe dispute din această zonă a lumii este cea dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană.

Benjamin Netanyahu: „Eu cred că problema graniţelor viitoare în cadrul unei păci reale este ceva ce trebuie discutat, inclusiv chestiunea coloniilor. Dar înainte de toate nu vom accepta că suntem ocupanţi străini pe acest teritoriu. Nu suntem. Dar recunosc că în patria noastră istorică trăia şi un alt popor, cel palestinian. Trebuie să găsim o soluţie pentru amândoi. Dar să spui că nu avem niciun drept să fim aici, că trebuie să plecăm, ba mai mult, să fim daţi afară,  să lăsăm teroriştii care urmăresc să ne distrugă pe micul teritoriu care ne-a mai rămas, nu este drept, este injust. Sunt gata să fac compromisuri pentru pace, dar nu sunt gata să mă sinucid. Vreau o pace durabilă, o pace pe care o putem apăra. Iar singura pace care poate dura aici este pacea pe care o putem apăra. Eu cred că adevărata problemă nu sunt coloniile, nu unde vom trasa graniţele. Adevărata problemă este dacă există voinţa de partea palestiniană să accepte în sfârşit un stat evreiesc în orice graniţe."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Salajan Grigorescu Salajan Grigorescu
    @Nemesis: nu stiu la ce te referi cand zici de Carol I. Am spus eu pe undeva ca port respect sau admiratie lui Carol I? Evita Carol I tratatele internationale care protejeaza drepturile omului? Avea Carol I arme nucleare, in afara sistemului si tratatelor de non-proliferare planetar? Era si Carol I administratorul unui lagar de concentrare cu milioane de condamnati la foame si prizonierat? Conducea Carol I o armata de ucigasi de nou-nascuti?
    @Razvan: dupa ce raspunzi la intrebarile de mai sus, sa imi zici cine e extremistul.
  • Razvan Razvan
    Mai incet Salajeane cu extremismele te rog. Ceausescu nu este din 89 ca sa mai dea burse teroristilor palestinieni. Esti cumva fan ISIS ?!
  • NEMESIS NEMESIS
    Şi Carol I ce era, Sălăjane, când l-a adus "monstruoasa coaliţie", în 1866, după ce l-au forţat pe Cuza să abdice?
  • Salajan Grigorescu Salajan Grigorescu
    Alti tzari boicoteaza regimul de apartheid condus de Netanoahu. Sunt oameni relativ nevinovati, cum ar fi artistii si cercetatorii israelieni, carora nu lise iau interviuri pentru ca tzara lor e supusa boicotului. Cand colo, altii, mai neam de traista, fac "interviuri eveniment" cu sheful lagarului de concentrare. Nimic nu mai mira, suntem in tzara unde un neamtz a fost votat presedinte numai pentru ca e neamtz.

Trimite un comentariu

sus