Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu: În jocul SRI sunt prinşi zeci de procurori, zeci de judecători, zeci de jurnalişti. Toţi ofiţeri ai SRI

 
SOV
SOV

SOVSorin Ovidiu Vîntu este deja la al doilea episod dintr-o serie anunţată pe blogul personal. Din spatele gratiilor, SOV scrie despre modul de funcţionare, în opinia lui, a Serviciul Român de Informaţii în care şi presa are rolul ei, relatează Adevărul.

Publicitate

Este a doua postare pe blogul său după ce pe 28 octombrie a publicat prima parte a „spovedaniei“.

„În mod normal, într-un stat democratic sunt trei puteri mari şi late. Puterea legislativă, cea executivă şi cea judecătorească. De-a lungul timpului, cele trei puteri au fost obligate, ca urmare a slăbiciunilor şi a corupţiei lor, să mai accepte, în mod informal, încă un jucător la masa puterii – presa. Aceasta a fost numită, în mod pompos şi cu o extrem de fină şi camuflată ironie, „câinele de pază al democraţiei”. Cum au evoluat cele trei puteri în România şi cum au cooptat presa pe post de câine şi scut în antecamera puterii, plătind-o cu resturile de la masa bogaţilor, voi povesti după ce trece această încântătoare campanie electorală. Până atunci, mă voi limita la a arăta care sunt mecanismele, fără a da nume de persoane“, începe Sorin Ovidiu Vîntu ultima postare.

Cum functionează SRI-ul în opinia lui Sorin Ovidiu Vîntu ?

  • "1. Prin serviciul tehnic te interceptează. Pe telefon sau ambiental. Pentru a te intercepta au nevoie de semnătura unui judecător, pe un document emis de ei. Judecătorul, după ce studiază foarte atent si exigent motivele pentru care se cere interceptarea, semnează mandatul de interceptare. Uneori (e drept, mai rar), cei de la S.R.I. solicită doisprăzece semnături şi se trezesc cu două. Judecătorul a semnat de două ori pe acelasi mandat de interceptare. Să fie sigur. De aceea am spus că le studiază atent si exigent.
  • 2. Nu contează ce vorbesti, S.R.I. face plângere penală.
  • 3. Nu contează ce contine, procurorul va mai găsi, în mod indubitabil, încă două-trei fapte. Putem presupune că, întâmplător, plângerea penală făcută de S.R.I. ajunge la un procuror onest, unul care să nu fie acoperit. Fiti convinsi că măcar doi colegi „binevoitori” îi vor spune că e jale mare cu plângerea respectivă, că e în atentie, că respectivul e cunoscut drept spăgar sau spion rus.
  • 4. Procurorul solicită arestarea. „Nenorocitul” prezintă un pericol imens pentru societate.
  • 5. Pe toate televiziunile de stiri informatia începe să curgă.
  • 6. „Nenorocitul” ajunge în instantă.
  • 7. Pe canalele de stiri apar primele stenograme.
  • 8. Judecătorul din prima instantă, după ce studiază atent si exigent motivele pentru care procurorul cere arestarea, se retrage să delibereze.
  • 9. Presa asteaptă cu sufletul la gură.
  • 10. Obosit, gârbovit, cu o mină descompusă, de dispret, judecătorul îl atinteste pe „nemernic”. Curtea a decis, admite solicitarea Parchetului.
  • 11. Breaking News si mai galben. Începe procesul de desfigurare a „nenorocitului”, chiar dacă, întâmplător, jurnalistul respectiv nu are relatii nefiresti cu S.R.I., se lasă antrenat de isteria generată de ofiterii aflati sub acoperirea de journalist“, îşi explică SOV teoria. „Aceasta este forţa SRI. În tot acest joc sunt prinşi zeci de procurori, zeci de judecători, zeci de jurnalişti. Toţi ofiţeri ai SRI. Toţi acţionând, nu în interesul statului român, ci în folosul unui individ. Astăzi, acest individ, cu toate păcatele lui, îşi iubeşte ţara. Mâine, poate că acest bufon ajunge un dement. Îi schimbă pe cei care conduc institutia şi începe să se joace cu acest mecanism de o forţă înspăimântătoare“, crede Vîntu."
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ps ps
    Nastase si Voiculescu au acest statut.
  • Simon Says Simon Says
    Si care e problema? Nu zicea el acum cativa ani intr-o emisiune la Tatulici " Domnilor, intariti-va statul". Pe vremea aia punea ministri si primea informari de la SRI. Uite ca s-a intarit,dar el nu mai e in schema. Mi-as dori ca masinaria infernala in 11 pasi pe care o descrie sa-i mai dea 10 ani.Nu o sa-i planga nimeni lipsa.
  • Cornel Cornel
    Au de pierdut viata, pentru ca serviciile secrete ucid persoanele care pun in pericol sistemul, nu negociaza cu ei. Iar asta se intampla peste tot in lume(CIA,Mossad,MI6, KGB-FSB, STASI-BND,Securitatea-SRI etc...), cu asta se ocupa intelligence-ul si nu cu plantat de panselute
  • @reporter @reporter
    Nu, dar incep sa dea in vileag diferite lucruri, bazandu-se pe faptul ca nu mai au nimic de pierdut (ei fiind deja in puscarie).
  • anca anca
    nu, doar incep sa aiba pretentii de martiri inchisi pe nedrept. in curand o sa ceara statut de detinuti politici. si el si nastase si voiculescu...
  • reporter reporter
    oamenii devin mai deștepți la pușcărie?...

Trimite un comentariu

sus