Skip to main content

Telekom, despre prezenţa postului OTV în grilă: „În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink”

 
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom

Telekom

Publicitate

Telekom România (fostul Romtelecom) spune că prezenţa postului OTV în grila operatorului DTH a fost pentru teste, întrucât compania va oferi servicii de uplink (preluarea semnalului unui furnizor de conţinut TV şi transmiterea pe satelit) pentru postul lui Dan Diaconescu.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, pe reţeaua DTH a Telekom a apărut un post cu denumirea OTV care rula doar imagini promo. După ce informaţiile au apărut în presă, postul a dispărut din reţeaua DTH a Telekom.

„În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. în baza unui contract între cele două părţi. Serviciile de uplink nu presupun automat şi retransmisia unui canal TV pentru abonaţii proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar si un spatiu in grila furnizorului Telekom Romania Communications”, au declarat reprezentanţii Telekom România într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului OTV în ianuarie 2013 pentru că nu a plătit mai multe amenzi. După această dată, Diaconescu a anunţat că ar deţine o licenţă obţinută în Italia. În octombrie 2013, OTV a început să emită prin satelit, ca OTV Italia, şi a apărut pe frecvenţia DD TV (Direct Digital TV), deţinută tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV a fost însă ilegală şi a fost sancţionată de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Potrivit Mediafax, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus în mai multe rânduri, anul trecut, că Dan Diaconescu nu deţine o licenţă audiovizuală pentru postul OTV, aşa cum acesta a susţinut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deţine, din 30 septembrie 2013, doar o autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicaţii din Italia (AGCOM ).

Poziţia integrală, în continuare:

„In cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. in baza unui contract intre cele doua parti. Serviciile de uplink nu presupun automat si retransmisia unui canal TV pentru abonatii proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar si un spatiu in grila furnizorului Telekom Romania Communications. Pe perioada testelor nu a fost transmis continut propriu-zis.

Serviciile de uplink presupun preluarea semnalului unui furnizor de continut TV si transmiterea pe satelit a continutului respectiv. Semnalul transmis poate fi de tip free to air sau criptat, in functie de solicitarea furnizorului respectiv. In acest caz, semnalul a fost transmis in regim free to air, putand fi astfel receptionat fara echipament special de autorizare a vizionarii (pt decriptare).”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bratu Marian Bratu Marian
    Daca vrei sa fii furat la factura, sa iti mearga internetul 1 ora da si 2 nu, sa tanjesti dupa alte programe tv....aboneaza-te la Telekom. Nu vei fi dezamagit :))))

Trimite un comentariu

sus