Skip to main content

TVR lansează Telejurnalul pentru Republica Moldova

 
Ligia Munteanu
Ligia Munteanu

Ligia MunteanuTeleviziunea Română lansează azi, 1 noiembrie, Telejurnal Moldova, un program de ştiri dedicat exclusiv telespectatorilor din Republica Moldova. Jurnalul de ştiri va fi generalist şi va cuprinde informaţii din România şi din Republica Moldova, relevante pentru telespectatorii moldoveni.

Publicitate

Emisiunea îşi propune să aducă informaţii utile şi să creeze o deschidere a publicului din ţara vecină spre problematica Uniunii Europene, în contextul semnării, în cursul acestui an, a Acordului de asociere Republica Moldova – UE.

Publicul moldovean va putea afla informaţii despre sistemul de funcţionare a UE, beneficiile aderării, drepturile cetăţenilor europeni şi se va putea familiariza cu termenii specifici.

O echipă a Ştirilor TVR se află deja în Republica Moldova, urmând să participe la realizarea Telejurnalui, alături de jurnaliştii TVR de la Bucureşti şi de corespondenţii TVR din marile capitale ale Europei. Jurnalul va fi prezentat alternativ de gazdele cunoscute ale emisiunilor de ştiri ale Televiziunii Române: Ligia Munteanu şi Dorina Florea.

Primele ediţii ale Telejurnalului Moldova vor fi difuzate sâmbătă, 1 noiembrie, şi duminică, 2 noiembrie, de la ora 19.00. Programul de ştiri va fi transmis apoi în fiecare săptămână de luni până vineri, de la aceeaşi oră. Jurnalul va fi difuzat pe canalul TVR - grila dedicată Republicii Moldova.

Televiziunea Română a reluat transmisia în Republica Moldova, la 1 decembrie 2013. Grila TVR pentru Republica Moldova a fost lansată în urma rezolvării, pe cale amiabilă, a problemelor de natură juridică dintre cele două părţi, prin semnarea, la 12 septembrie 2013, a Acordului de soluţionare amiabilă a Cererii nr. 36398/08, depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la 1 august 2008.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus