Skip to main content

Un importator de corpuri de iluminat, amendat cu 10.000 de lei pentru că afectează serviciile de cablu cu becuri stradale „neconforme”

 
hdtv-bec- tv
hdtv-bec- tv

hdtv-bec- tv

Publicitate

Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a amendat cu 10.000 de lei un importator care a furnizat primariei din Timisesti, judetul Neamt, corpuri de iluminat public „neconforme cu legislatia UE”.

Potrivit ANCOM, acestea afectau serviciile de televiziune ale unui cablist local. In plus, furnizorului de corpuri de iluminat i s-a solicitat lista de clienţi pentru a-i notifica cu privire la perturbaţiile electromagnetice generate de aceste echipamente, astfel încât acestea să fie retrase din uz în cel mai scurt timp. Autoritatea a cerut Primariei scoaterea din uz a lămpilor neconforme cu normele europene.

Totul a pornit de la un control demarat de autoritatea de reglementare in comunicatii, în urma sesizării primite din partea unei firme de cablu din comuna Timişeşti, judeţul Neamţ, care a reclamat perturbaţii ale reţelei de comunicaţii pe care o deţine.

Pe baza multiplelor măsurători efectuate de către inspectorii ANCOM şi a verificărilor tehnice realizate la Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică ICMET de la Craiova, s-a demonstrat că perturbaţiile electromagnetice proveneau de la corpurile de iluminat cu LED-uri montate în sistemul de iluminat public.

Corpurile de iluminat nu respectau cerinţele europene de compatibilitate electromagnetică, iar perturbaţiile generate de reţeaua de iluminat public depăşeau limitele maxime în vigoare şi afectau astfel buna funcţionare a reţelei de retransmise prin cablu a programelor audiovizuale.

Autoritatea a solicitat Primăriei Timişeşti scoaterea din uz a lămpilor neconforme cu normele europene. În plus, ANCOM a sancţionat importatorul echipamentelor cu amendă în valoare de 10.000 lei şi i-a solicitat acestuia lista de clienţi pentru a-i notifica cu privire la perturbaţiile electromagnetice generate de aceste echipamente, astfel încât acestea să fie retrase din uz în cel mai scurt timp.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus