Skip to main content

Un tânăr jurnalist independent susţine că a fost bătut de poliţişti în timp ce investiga abuzurile oamenilor legii

 
jurnalist agresat
jurnalist agresat

jurnalist agresatReporterul de la Casa Jurnalistului Ştefan Mako susţine că a fost bătut luni seară de poliţiştii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat cand il băteau pe alt bărbat. Potrivit relatărilor sale, jurnalistul a fost legitimat de poliţişti, i-au smuls mobilul şi au şters filmarea, l-au aruncat in secţia de poliţie, l-au lovit, injurat, scuipat şi ameninţat, apoi i-au dat drumul.

Publicitate

Jurnalistul documenta de câteva luni procesul unui poliţist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu, în contextul unui val de plângeri şi anchete pentru abuzuri la Poliţia Centrului Istoric şi Secţia 10 din Bucureşti, potrivit publicaţiei Casa Jurnalistului.

Ziaristul a depus astăzi plângere la Parchet cu privire la incidentul petrecut luni seara, după ce, în prealabil, a mers la IML pentru a solicita o examinare medico-legală.

Casa Jurnalistului atrage atenţia opiniei publice că acesta nu este nu este singular.

"De-a lungul timpului am investigat mai multe cazuri care semnalează abuzurile poliţiştilor secţiei 10 din Centrul Istoric. Sperăm ca prin mediatizarea acestui caz să reuşim să determinăm autorităţile să ancheteze abuzurile semnalate" spun cei de la Independent Media Network Romania, partener al Casei Jurnalistului.

Responsabilizarea actorilor sociali comunitari, in absenţa unui simţ profesional dezvoltat, a unei conştiinţe umane şi a unei conduite civice normale, nu poate fi făcută decat prin puternice presiuni legislative (inclusiv de coerciţie) şi eforturile susţinute şi conjugate ale societăţii civile, mai spune organizaţia Independent Media Network Romania.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    n-am niciun dubiu ca a fost batut si jignit. asta fac cam de mult militienii. si jandarmii. :( cine nu e cu ei e impotriva lor. e plin fb-ul de filmari incriminatorii ( sunet+imagine) cu abuzurile, impertinenta si tupeul nemarginit al uor militieni care se cred dumnezei.

Trimite un comentariu

sus