Skip to main content

5 Decembrie. Revistele uniunilor de creatori din România, finanţate de la bugetul de stat cu 4,5 milioane de lei

 
ziare si carti
ziare si carti

ziare si cartiFINANŢARE. Revistele uniunilor de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori (ANUC), precum şi alte publicaţii culturale vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii (MC), cu suma minimă de 4.500.000 de lei, indexabilă anual, scrie Mediafax.

Potrivit proiectului de lege, care a fost adoptat de Senat pe 2 septembrie, 10% din suma prevăzută va fi repartizat de Ministerul Culturii pentru finanţarea şi susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori.

Revistele uniunilor de creatori din România, finanţate de la bugetul de stat cu 4,5 milioane de lei


RECORD. Succesul hitului "Gangnam Style" al artistului sud-coreean Psy, care are peste 2,1 miliarde de vizualizări pe platforma online de partajare de videoclipuri Youtube, a forţat compania Google să schimbe sistemul de contorizare a afişărilor, după atingerea numărului maxim care putea fi înregistrat, notează Mediafax.
Vizualizările record ale videoclipului "Gangnam Style" au dus la schimbarea contorizării pe Youtube - VIDEO


CREŞTERE. Numărul conexiunilor fixe şi mobile la internet a atins 18,3 milioane la finele lunii iunie, în creştere cu 22,8% faţă de 30 iunie 2013, pe fondul avansului conexiunilor mobile cu 28,5%, la 14,4 milioane, reiese din datele anunţate de autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM), citate de Mediafax.
ANCOM: Numărul conexiunilor la internet a crescut cu 22,8% la 6 luni, la 18,3 milioane


ATAC. Hackerii iranieni sunt din ce în ce mai eficienţi, reuşind să obţină date "extrem de sensibile" în urma atacurilor cibernetice care au vizat site-uri guvernamentale şi ale unor companii din Statele Unite, China şi Franţa, anunţă firma de securitate informatică Cylance, citată de Mediafax.
"Pe măsură ce capacităţile Iranului în materie de atacuri cibernetice se transformă, probabilitatea unui atac care să aibă impact în lumea reală, la nivel naţional sau mondial, creşte foarte rapid", avertizează Cylance.
Hackerii iranieni sunt din ce în ce mai eficienţi, atacând reţele din SUA, China şi Franţa

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus