Skip to main content

Atacul informatic asupra Sony Pictures: Compania ameninţă că va da Twitter în judecată

 
Sony Pictures
Sony Pictures

Sony PicturesStudioul de cinema şi televiziune Sony Pictures a ameninţat, luni, că va da în judecată reţeaua de socializare online Twitter dacă platforma nu va bloca mesajele care reproduc documente furate de piraţii informatici care se identifică sub numele Guardin of Peace (GOP), scrie Mediafax, care citează AFP.

Publicitate

Potrivit unei scrisori a avocatului companiei Sony David Boies, adresate directoarei juridice a Twitter Vijaya Gadde, publicată în presa americană, dar şi pe site-ul scribd.com, Sony afirmă că pe platforma Twitter, pe contul @bikinirobot se publică documente furate de GOP de pe serverele sale.

Scrisoarea precizează că Sony Entertainment "nu va tolera reproducerea şi diseminarea documentelor furate" în urma atacului informatic din 24 noiembrie.

"Vă cerem să suspendaţi acest cont în cel mai scurt timp posibil", precizează avocatul Sony în mesajul transmis către Twitter, altfel compania " va considera că Twitter este responsabilă" de pagubele produse de publicarea e-mailurilor şi a altor documente furate din calculatoarele Sony Pictures (scenarii, documente financiare, contracte, date personale ale angajaţilor) şi va pretinde plata unor despăgubiri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus