Skip to main content

AUDIENŢE. Finala de la MasterChef a "ars" la audienţă serialul turcesc de pe Kanal D şi filmul de pe Antenă: un milion de telespectatori avans pentru show-ul de pe Pro

 
castigator masterchef
castigator masterchef

castigator masterchefPro TV a fost aseară, cu ultima ediţie din sezonul acesta al show-ului MasterChef, pe prima poziţie în audienţă, la mare distanţă, pe intervalul de intersecţie cu principalii săi competitori, Kanal D cu serialul "Trădarea" şi Antena 1 cu pelicula "Câinii zăpezii".

Publicitate

MasterChef a reuşit să ţină serialul turcesc (locul doi) la o distanţă de aproape un milion de telespectatori, la nivel naţional. Antena 1 s-a situat pe locul trei cu o audienţă naţională apropiată de Kanal D.

Pro TV a difuzat aseară, începând cu ora 20.30, finala celui de-al patrulea sezon al emisiunii culinare MasterChef.

Ciprian Ogarca este concurentul care a obţinut titlul de MasterChef şi a plecat acasă cu premiul în valoare de 50.000 de euro.

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele televiziunilor pe intervalul finalei MasterChef:

NAŢIONAL. La nivelul întregii ţări, showul culinar de la Pro TV a fost pe primul loc în topul audienţei, cu o medie de 2,2 milioane de telespectatori. Pe locul doi s-a aflat Kanal D cu serialul turcesc Trădarea, care a obţinut o audienţă de puţin peste 1,2 milioane de persoane din întreaga ţară. Filmul Câinii zăpezii, difuzat de Antena 1, a fost urmărit de aproape 1,2 milioane de telespectatori.

Vârf naţional MasterChef: Master Chef a obţinut în minutul de aur de la ora 22.37 o audienţă naţională de peste trei milioane de telespectatori (16,3 Rtg% şi 33,4 Shr %).


URBAN.
În privinţa publicului de la oraşe, clasamentul a fost acelaşi. Pro TV a fost pe prima poziţie, cu 975.000 de telespectatori, urmat de Kanal D (cu 660.000) şi Antena 1 cu 547.000 de privitori.

Vârf urban MasterChef: 22.36, când la Pro TV se uitau aproape 1,4 milioane de orăşeni.

COMERCIAL. Segmentul 18-49 de ani a fost, de asemenea, al finalei MasterChef, cu 608.000 de telespectatori media pe minut. Următorii clasaţi în top şi-au schimbat locurile între ei. Astfel, Antena 1 a trecut pe cea de-a doua poziţie, cu o audienţă de 318.000 de persoane, iar Kanal D s-a clasat pe locul trei,  fiind urmărit de doar 196.000 de telespectatori din targetul comercial.

Audienţa posturilor TV de marţi, 23 decembrie, pe intervalul de difuzare al finalei MasterChef, sezonul patru, la nivel NAŢIONAL:

Nr persoane Rtg (%) Shr (%)
Pro TV 2.200.000 11.9 22.1
Kanal D 1.208.000 6.5 12.1
Antena 1 1.188.000 6.4 11.9
Antena 3 618.000 3.3 6.2
Romania TV 360.000 1.9 3.6

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV de marţi, 23 decembrie, pe intervalul de difuzare al finalei MasterChef, sezonul patru, la nivel URBAN:

Nr persoane Rtg (%) Shr (%)
Pro TV 975.000 9.7 19.4
Kanal D 660.000 6.6 13.2
Antena 1 547.000 5.4 10.9
Antena 3 422.000 4.2 8.4
Romania TV 201.000 2.0 4.0

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV de marţi, 23 decembrie, pe intervalul de difuzare al finalei MasterChef, sezonul patru, la nivel COMERCIAL:

Nr persoane Rtg (%) Shr (%)
Pro TV 608.000 12.1 28.2
Antena 1 318.000 6.3 14.7
Kanal D 196.000 3.9 9.1
Antena 3 75.000 1.5 3.5
TVR 1 68.000 1.4 3.2

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anca anca
    Pentru cei care sufera de scenarita, un articol din culise scris de unul dintre chefi:
    http://www.adihadean.ro/2014/12/masterchef-din-culise/
  • gabi gabi
    Mara, esti o adevarata intelectuala...atat de intelectuala incat nu poti sa observi o ironie fina...sau poate este prea fina pentru tine...
  • mara mara
    Cea mai buna mancare pe naiba....Daca mananci sarmale si te identifici cu taranusul ala microbist e strict treaba ta, puteam trai si fara informatia asta.Punct.Sau acest show nu este (si ) pentru intelectuali?
  • Florin Florin
    ratiunea este ca a facut cea mai buna mancare in finala. inapoi la sarmale acum.
  • mara mara
    Mizerabila finala, dupa un concurs bun si bine facut tehnicNu am reusit sa pricep care e ratiunea pentru care l-au ales pe olteanul ala lejer la minte si umblat pe stadioane.Poate pentru ca ceilalti doi sunt studenti si educati? si deci nereprezentativi pentru poporul privitor, in sensul ca un bucatar, hai chef, nu se poate identifica never cu o persoana mai scolita....Sa ne spunaca e interzis peste 12 clase, sa nu mai pierdem vremea.Macar prostii aia de la antena nu au ales grobianul, ci harnicul cu bun simt, ceea ce m-a mirat...am vazut ultima ora din finala lor si cu totul inca o ora din restul editiilor.Altfel o porcarie totala si vulgara.
  • alex2 alex2
    Si mie mi s-a parut facatura, am aceeasi parere cu mesajul "master fara chef". De cand l-au adus inapoi am avut impresia ca el o sa castige dupa cat de multa atentie i se dadea.
  • Florin Florin
    mai este un expert pe aici in televiziune, a venit unul care este si in televiziune si in mancare. pacat pentru el ca nu are sens ce debiteaza pe aici. dar sa nu ne miram. romanul este expert in toate.
  • anca anca
    Intoarcerea in concurs a unor concurenti eliminati face parte din formatul international (vezi Masterchef SUA, Spania samd), nu a fost inventata pentru Ciprian. Iar daca Tudor era atat de bun, atunci trebuia sa ii bata pe cei doi in finala. Dar a recunoscut si el ca a stiut ca a pierdut in momentul in care a vazut ce preparate au ceilalti doi concurenti. Tudor era prea sigur pe el, a intrat in finala convins ca o sa ii faca bucati pe Odette si pe Ciprian, iar chestia asta l-a costat scump. Imi pare rau de Tudor, tineam cu el, dar a pierdut pe mana lui.
  • master fara chef master fara chef
    Frate, luati-va ochelari daca nu ați văzut sfoara(nu ata)alba cu care a fost cusuta emisiunea. Aranjamentele au început de la aducerea celor 3 concurenți înapoi in concurs, moment in care olteanul a început sa se roage sa nu-i dea desert, ca el nu știe. Si a spus asta in fiecare emisiune de atunci pana cand...Minune! A inventat desertul secolului. Si marmotele inveleau ciocolata.Apoi au început să-i elimine pe "boșorogi", care nu dădeau bine la audienta(oare degeaba syserman s-a purtat așa la duelul cu concitadina lu' elena plescoi?).in finala il mătrășesc pe cel mai bun (unde mai era suspansul daca favoritul câștiga), pe motiv ca a tăiat cârnați prea gros si o trec pe odettecu un file ordinar de peste ( ca sa nu se prindă poporul, zice hadean ca se face greu halibutu, halal sef daca un file de peste alb se face greu) așezat pe 6 stafide s' un piure de păstârnac, totul ornat ca mormântul bunicii. Iar olteanu- bucătar rupe gura târgului cu un orez cu creveti. Ca sa vezi tensiune, scor egal inainte de ultima proba, iar prazarului pana atunci habarnist in ale deserturilor, ii apare fecioara Maria in vis si'l ajuta sa facă produsul câștigător. In spate galeria csm'ului București este in delir, confeti, scandări, mare surpriza. O făcătură ordinara, cea mai ordinara din cele 4 ediții de pana acum. Mare păcat de echipă si realizarea tehnica , insa acest lucru nu acoperă facaturile ordinare. Trebuiau sa se mențină la " gospodinele" din edițiile precedente. Si acoloau fost aranjamente, dar aici au sărit calul. Dintr-un cuvânt:Rușine producătorului pentru aceasta caricatura dereality show!
  • geo geo
    Mile, tu ești dus cu capul și găsești lucruri pozitive și din cele mai îngrozitoare înfrângeri ale Antenelor.
  • pArA pArA
    Dupa un sezon ireprosabil sunt un pic dejamagit de finala , dar doar din punct de vedere al castigatorului. Ca si show cred ca finala asta a fost cea mai buna din istoria MC Romania.

    Eu zic ca Tudor era cel mai indreptatit sa castige , a avut un parcurs exemplar in tot sezonul , aproape fara greseala ... si cred ca preparatul lui , acel muschi de vita cu acel trio de pireuri a fost sub apreciat de chefi ... si in schimb preparatul Odetei a fost supra apreciat ...
    Daca ramaneau Ciprian si Tudor pt runda finala , chiar nu aveam nici o problema , nu stiu ce ar fi gatit Tudor pt desert , dar desertul lui Ciprian chiar a fost la mare clasa ...

    As fi fost curios de audiente , dupa jumatatea emisiuni , cand a iesit Tudor ... eu am intrat un pic pe facebook dupa ce a iesit Tudor si era o gramada de lume nemultumita pe pagina MCR ... chiar cred ca a fost cel mai sustinut concurent si de lumea de acasa si de cei de acolo , cum sa si vazut ...
  • Florin Florin
    audiente bune pentru o emisiune buna. merita un nou sezon.
  • petrik petrik
    sincer am fost surprins cat de bine si frumos a fost organizata finala. ciprian chiar a qvut niste preparate senzationale nici chefilor nu le venea sa creada. probabil si eu se asteptau sa castige tudor.
  • eduard eduard
    A fost cea mai buna finala de pana acum, din toate punctele de vedere.
  • iulia1 iulia1
    Unde e mile, postacul felixian ?

Trimite un comentariu

sus