Skip to main content

Grupul german RTL a renunţat la toate cele şapte licenţe de televiziune deţinute în România

 
Televizor
Televizor

TelevizorGrupul german RTL a renunţat la toate cele şapte licenţe de televiziune deţinute în România - RTL+, RTL II, Cool TV, FILM+2, FILM+, Reflektor şi Series + -, potrivit unei informări transmise recent Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), scrie Mediafax.

Publicitate

Grupul german RTL a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că îşi va muta la Luxemburg operaţiunile TV din Ungaria, care includ mai multe televiziuni licenţiate în România, între care Cool TV, Film+, Film+2, RTL+ şi Series+. Această decizie a RTL de reducere a costurilor pe piaţa maghiară a venit după adoptarea în Ungaria a controversatei taxe pe publicitate, după cum a informat recent presa internaţională.

În acest context, grupul german RTL a decis să renunţe la toate cele şapte licenţe TV deţinute în România, pentru televiziunile RTL+, RTL II, Cool TV, FILM+2, FILM+, Reflektor şi Series +.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a confirmat, pentru Mediafax, faptul că societatea Cable Channels SA a informat Consiliul că renunţă, începând de la 1 decembrie, la cele şapte licenţe audiovizuale acordate de autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din România.

Asociaţii societăţii Cable Channels SA sunt: RTL Group Central & Eastern Europe GMBH (Germania) - 99,991% şi RTL Group Deutschland GMBH (Germania) - 0,009%, potrivit site-ului CNA.

Toate aceste şapte televiziuni licenţiate de grupul RTL în România, prin intermediul societăţii Cable Channels SA, erau dedicate publicului maghiar din Ungaria şi România.

Decizia grupului german RTL de a-şi muta la Luxemburg operaţiunile TV din Ungaria, între care şi aceste şapte televiziuni licenţiate în România, a fost prezentată pe 27 noiembrie de broadbandtvnews.com.

"Reevaluând situaţia economică nefavorabilă din Ungaria, am decis să facem portofoliul nostru de televiziuni prin cablu mai eficient din punct de vedere financiar şi să mutăm operaţiunile noastre TV la Luxemburg, unde avem o infrastructură şi o echipă potrivite", a anunţat compania, într-o declaraţie acordată presei maghiare, citată de broadbandtvnews.com.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    RTL a mai deținut și în România licența RTL Klub.
  • borda borda
    RTL nu are nici un interes sa intre in Romania :)
  • borda borda
    Da. Vor emite in continuare :) Nu va afecta grila deloc. Au mai fost cazuri cand s-au acordat licentele in alta tara.
  • janos janos
    Se retrag in Luxemburg,aria de adunare ai tuturor derbedeilor economici,finanaciari,media,etc.dinEuropa.
  • mihai mihai
    asta nu inseamna ca nu ar putea intra direct in Ro preluand un canal existent, nu? piata din Ro arr nevoie de stilul si cultura RTL
  • andrei andrei
    Bun! renunță dar ce se întâmplă cu televiziunile vor mai emite în România?

Trimite un comentariu

sus