Skip to main content

Bogdan Prăjişteanu, Antena Group: Rebate-ul este benefic, atat timp cat produce o relatie de tip win-win

 
bogdan-prajisteanu2
bogdan-prajisteanu2

bogdan-prajisteanu2

Publicitate

“Rebate-ul este benefic, atat timp cat produce o relatie de tip win-win in mod transparent si ajuta la stimularea in mod armonios a relatiilor comerciale intre doi jucatori”, a declarat pentru HotNews Bogdan Prăjişteanu, numit în poziţia de director comercial Antena Group.

Bogdan Prăjişteanu:

“E OK rebate-ul in toate tipurile de publicitate atat timp cat exista o abordare in care toti jucatorii (client - furnizor de continut media - agentie) au un castig. Legea si-a dorit sa transparentizeze piata si a si facut–o pentru TV.

Nivelul de rebate este un calcul economic facut de fiecare furnizor de continut si care reflecta o relatie comerciala sanatoasa, nu exista un etalon pentru acest nivel maxim care presupune multi factori cum ar istoricul relatiei, volumele derulate, dar si termenele de plata.”

Bogdan Prăjişteanu era director al MEC în perioada în care Consiliul Concurenţei a demarat ancheta împotriva agenţiilor de media, ulterior amendate pentru asociere de tip cartel pentru “scoaterea de pe piaţă a concurentului The Group”. MEC era una dintre agenţiile care discutau despre “lipsa de etică a The Group”

Există “agenţii neetice” pe piaţă? Dacă da, cum va lucra cu ele?

“Vom lucra cu toate agentiile, intr-un cadru legal transparent si intr-o relatie de tip win-win”, a spus Prăjişteanu pentru HotNews.

Declaraţiile complete, pe HotNews.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • luz luz luz luz
    poate- i aminteste cineva lui Bogdan ca rebate-ul fiind interzis/ilegal in Ro de cand cu ORDONANTA 25 ( numita si Voiculescu ) nu mai putem vorbi de win-win. e simplu , exista un singur contract intre client si "furnizorul de continut media " in cadrul caruia se stabilesc toate elementele comerciale : pret, volum , discount de volum , termene de plata , etc. ramane la latitudinea clientului pt care agentia a obtinut conditii favorabile sa o ( ras ) plateasca pe aceasta dupa cum doreste. dar rebate-ul obtinut de agentie de la statie in baza volumului cumulat al clientilor pe care-i reprezinta , in principiu, este ilegal. nu mai spun de reticenta agentiilor de a intra intr-o astfel de combinatie cu Intact/Prajisteanu.asa ca mai subtire cu win-win-ul pe scari sau vorbiti cu Victor Viorel sa schimbe Ordonanta !
  • gogu gogu
    vom lucra cu toate agențiile - zice prajisteanu ca sa auda gasca lui enoiu!

Trimite un comentariu

sus