Skip to main content

Elena Udrea, dezvăluiri despre relaţiile politicieni-presă: Florian Coldea l-a pus pe Dorin Cocoş să-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă. RTV a fost făcută cu acordul SRI. Niro plăteşte tăcerea jurnaliştilor

 
Elena-Udrea
Elena-Udrea

Elena-Udrea

Publicitate

Elena Udrea il acuza pe Florian Coldea, director interimar al SRI, ca ar fi instrumentat campania impotriva sa si il acuza ca i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea Romania TV.

Într-un interviu acordat HotNews, Udrea sustine ca banii au fost dati de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocos.

Ea mai spune că RTV este o televiziune făcută “cu acordul SRI” şi sugerează faptul că Nicolae Dumitru (NiRo) plăteşte jurnalişti şi cumpără tăcerea:

Elena Udrea: Dar dvs. nu cred ca sunteti platiti din banii lui Nicolae Dumitru.
Cristian Pantazi: Cu siguranta nu suntem platiti.

Elena Udrea: Nu sunteti, in regula.

Dan Tapalaga: Dar ce vreti sa spuneti cu asta?

Elena Udrea: Daca vrei intr-adevar sa spui ca slujesti un principiu pana la capat, atunci este foarte greu sa imi spui ca esti un om care slujeste justitia pana la capat, cata vreme primesti salariu de la un om care este cercetat intr-o cauza penala - eu n-am nimic, Doamne fereste, Nicolae Dumitru este si amicul meu, dar este un om care a fost arestat in cauza Microsoft si despre care, spre exemplu, la dna Sorina Matei nu am auzit un cuvant.

Alin Cocoş i-a dus lui Sebastian Ghiţă 500.000 de euro

Elena Udrea: In toamna acestui an. Deci vorbesc de dupa ce a aparut scandalul, inainte sa fie retinut (Dorin Cocoş. N . red). Mi-a spus, spre exemplu, ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, in cash, pentru a-si finanta televiziunea, RTV.

Cristian Pantazi: Cand?
Elena Udrea: Cred ca la inceputul… Ideea era ca mai la inceputul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea si cand dl Ghita inca nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat ca banii au fost remisi dlui Ghita de catre Alin Cocos. Mi-a mai spus ca, tot asa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care facea sondaje din acestea.

Subiectul Blaga – Microsoft, retras de la România TV la comanda generalului SRI Coldea

Elena Udrea spune că subiectul despre un document din care reieşea că Vasile Blaga ar fi luat bani în cazul Microsoft a fost tratat foarte pe scurt la România TV.

Un martor din dosar, spune Udrea, a spus ca i-a dat bani lui Vasile Blaga.

Dan Tapalaga: Ati vazut dumneavoastra aceasta declaratie in dosar?
Elena Udrea: Sigur ca da. Dar a aparut la televizor. In campanie a aparut pentru 2 ore, in scurt, la televiziunea domnului Ghita, a aparut acest document. Ulterior a fost retras. La intrebarea pe care am pus-o: De ce nu s-a dezbatut la fel de intens documentul in care a aparut numele dlui Vasile Blaga, asa cum s-a dezbatut in continuu in campania in care candidam la prezidentiale implicarea fostului meu sot in acest dosar? raspunsul lui Sebastian Ghita a fost: Pentru ca generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut sa retraga acest document.

Dan Tapalaga: Aveti probe cand spuneti asta?

Elena Udrea: Va spun ce mi-a spus Sebastian Ghita. Intrebati-l sa vedem daca recunoaste sau nu.

Interviul integral cu Elena Udrea, pe Hotnews.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus