Skip to main content

Facebook a atins 7,6 milioane de conturi în România

 
Facebook a atins 7,6 milioane de conturi în România

facebook internetNumărul de conturi româneşti din reţeaua Facebook a atins azi 7,6 milioane, în creştere cu 8,6% faţă de ianuarie 2014, din care 1,48 milioane aparţin utilizatorilor din Bucureşti, potrivit Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua socială.

Publicitate

Numărul de pagini româneşti create pe Facebook a crescut în 2014 cu 12,8%, la 26.785.

"Din cei 7,6 milioane de utilizatori, 6,74 milioane (88,7%) şi-au setat oraşul în profil. Faţă de anul trecut, aceştia au crescut în număr absolut dar au scăzut uşor în proporţie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când erau 6,57 milioane (93,88% din total, la momentul respectiv)", se arată într-un comunicat al Facebrands.ro.

Capitala are în continuare cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook în Romania, 1,48 milioane - 21,97%, urmată de Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanta cu peste 200.000 utilizatori de Facebook.

Alte nouă oraşe au peste 100.000 de utilizatori de Facebook, respectiv Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Arad, Bacău, Piteşti şi Sibiu.

Evolutia numarului de conturi de utilizatori romani de Facebook in ultimii 4 ani:

Facebrands

Cele mai multe pagini româneşti de Facebook sunt în categoriile afaceri locale (2.880), artă şi Cultură (1.672), sănătate & îngrjijire personală (1.495), magazine online (1.487), cântăreţi şi trupe (1.319) şi bloguri (1.159).

Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua sociala Facebook, lansat la începutul anului 2011 de Standout şi Byte Flux. Standout este o agenţie de comunicare pe bloguri şi reţele sociale înfiinţată în 2007.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Binggle Binggle
    si eu tot vreo 20 de conturi false am pt fun si games
  • dragonu dragonu
    Si inca ceva....de ce se plange lumea de legea Big Brother? Ca-i vad pe toti dornici sa-si arate toata viata pe Facebook. Pun poze cu copiii lor, cu pisicile lor, cu mancarea lor, cu tot ce chipurile e viata lor, dar cand vine statul sa le cotrobaie calculator, brusc apare jena si indignarea. Feisbucistilor, aveti amante si amanti, asta e singura explicatie pentru care nu vreti Big Brother :)))) Ca daca ati fi tinut cu adevarat la intimitatea vietii voastre stateati naibii departe de facebook :)))) Eu nu o sa fiu niciodata de acord cu legea asta idioata, dar voi nu aveti nici un drept sa o contestati, ca doar nu aveti nimic de ascuns. Si incercati sa selectati pozele. Nu toti copiii sunt frumosi si nu toate nuntile reusite :)))))
  • dragonu dragonu
    Din astea 7.6 mil eu am vreo 20 cu care ma distrez superb. Visul meu este sa dispara facebook si alte bazaconii din astea. Ok, a fost util pentru a vedea cantitatea de prostie uriasa care exista in lume, dar e timpul ca "jurnalistii de facebook" se isi ia o slujba pe bune, care chiar sa produca plus valoare, nu doar matreata.

Trimite un comentariu

sus