Skip to main content

Klaus Iohannis a reclamat Antena 3 şi România TV la CNA: "Este o încercare de a lega numele şi imaginea mea de personaje dubioase"

 
klaus iohannis_wall-street
klaus iohannis_wall-street

klaus iohannis_wall-street
Foto: Wall-Street.ro

Publicitate

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului faptul că posturile Antena 3 şi România TV au difuzat pe 13 noiembrie emisiuni în care s-a vorbit despre modul în care ar fi fost finanţată campania sa la alegerile prezidenţiale.

Iohannis acuză cele două televiziuni că au încercat să "lege numele şi imaginea mea de personaje dubioase, de pretinse ilegalităţi, fără vreo dovadă".

Cele două sesizări făcute de actualul şef al statului pe 14 noiembrie 2014, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, se află pe ordinea de zi a şedinţei CNA de astăzi.

În privinţa postului Antena 3, Klaus Iohannis reclamă că pe data de 13 noiembrie, începand cu ora 15.00, emisiunea Esenţial a debutat cu un subiect pe care moderatoarea, Alina Petrescu, l-a prezentat sub titlul "Acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis pe marginea modului care işi finanţează campania".

Din sesizarea adresată de Klaus Iohannis forului, cu privire la Antena 3:

"În întreaga prezentare a subiectului, există un amestec total al opiniilor moderatorului şi al invitatilor cu declaraţii apărute în presă, fără nicio dovadă, fara a se face o distincţie clară a acestora. (...) Dand dovada de totală lipsă de imparţialitate, moderatorul emisiunii încearcă să atragă antipatie în randul invitaţilor invocând un subiect care nu are nicio legatura cu mine, subiectul asasinatelor comandate", a spus şeful statului.

Un fragment din emisiunea "Esenţial":

"Domnule Paraschiv, sunt convinsă că aţi auzit de acest scandal pentru că, în România cel puţin, asasinate comandate nu ştiu cat de des auzim de aşa ceva. Adica Vitalie Proca şi toate numele astea va sună foarte cunoscut, sunt convinsă", a spus moderatoarea.

În replică, invitatul Toader Paraschiv (preşedinte al Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI - n.r.) a declarat:

"Regretabil este să auzi că există o încrengătura sau aceste drumuri ale acestor asasini plătiţi sau ai celor care comandă aceste asasinate, ajung în sfera politicului, pentru că asta înseamna că trebuie să ne pregătim pentru tot ce este mai rau. Legea finanţării partidelor politice spune clar la ce sume au dreptul să primeasca finanţări din donaţii în mod confidenţial, pana la ce suma pot primi si modul in care se inregistreaza si se interzice cu desavarsire acceptarea de donatii in schimbul unor promisiuni economice (...)"

Klaus Iohannis:

"În opinia mea, intreaga emisiune este o incercare de a lega numele si imaginea mea de personaje dubioase, de pretinse ilegalitati, fara vreo dovada, fara vreun temei lega, de pretinsele fapte ale acestor personaje, cu acuzatii grave care mi se aduc fara niciun fundament.
Libertatea de exprimare nu este absoluta. Protectia pe care o ofera da nastere unor indatoriri si responsabilitati inerente exercitiului sau. (...) Exprimarile realizatorului emisiunii tv si ale invitatilor sai sunt tendentioase, incercand sa prezinte drept adevarate niste fapte care nu sunt si nu au fost probate in niciun fel", concluzionează Iohannis.

Din reclamaţia semnată de klaus Iohannis, cu privire la România TV:

În cadrul emisiunii de dezbatere "Dosar de preşedinte" difuzata pe data de 13 noiembrie a fost comentat un articol din presa Republicii Moldova în care şeful PSD Chişinău, Victor Alexeev l-ar acuza pe Klaus Iohannis ca ar fi sponsorizat în campanie de oameni apropiati din Rusia.

Klaus Iohannis:

"România Tv a publicat, în data de 13 noiembrie 2014, pe site-ul său oficial un articol cu titlul "Klaus Iohannis susţinut de un om al Moscovei" semnat de Ionela Marcu potrivit căruia "candidatul ACL Klaus Iohannis este susţinut de persoane dubioase, care au strânse legături cu Moscova fiind finanţat de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi - acţionar al Gazprom şi colaborator al Moscovei. (...)

În opinia mea, de această dată România TV încearcă să lege numele şi imaginea mea de pretinse ilegalitati fara vreo dovada, fara vreun temei legal, prin simpla citire a unor declaratii venite de la Chişinău din partea unui politician."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • irissa irissa
    ha...hai lasa, libertatea presei terbuie sa fie absoluta!!! Bine ca nu au desenat vreo schema...
  • mariana mariana
    ei las' ca acum cele doua closete sunt bot in bot cu alinuta gorghiu preferata domnului Iohannis si chitaristul orban, au mers in closetul3 pnt.repararea imaginii dumneavoastra ce dracu! cei un milion si ceva de oameni care am votat impotriva lui ponta nu mai contam deloc, da' nui nimic alegeri mai sunt si in 2016.

Trimite un comentariu

sus