Skip to main content

Mark Zuckerberg: Trebuie să respingem extremiştii care încearcă să împiedice libertatea de exprimare

 
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Mark ZuckerbergMESAJUL FONDATORULUI FACEBOOK. Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, îi îndeamnă pe utilizatorii reţelei de socializare să respingă extremiştii care încearcă să împiedice libertatea de exprimare, amintind că, în urmă cu câţiva ani, un extremist din Pakistan a încercat să obţină condamnarea sa la moarte, scrie Mediafax.

Publicitate

Mark Zuckerberg şi-a manifestat, astăzi, compasiunea faţă de victimele atentatului terorist produs, miercuri, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morţi.

Mark Zuckerberg a amintit că, în urmă cu câţiva ani, un extremist din Pakistan a încercat să obţină condamnarea sa la moarte, din cauză că Facebook a refuzat să interzică transmiterea pe reţeaua de socializare a conţinuturilor despre profetul Mahomed, pe care pakistanezul le considera ofensatoare.

"Am refuzat, pentru că vocile diferite - chiar dacă acestea sunt uneori ofensatoare - pot face ca lumea să fie un loc mai bun şi mai interesant. Facebook a fost mereu un loc unde oamenii din toată lumea distribuie părerile şi ideile lor. Respectăm legile din fiecare ţară, însă niciodată nu permitem unei ţări sau unui grup de persoane să dicteze ce conţinut pot oamenii să distribuie la nivel internaţional", a spus Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat vineri pe Facebook.

Precizând că reflectează la atacul terorist de la Paris şi la propria sa experienţă cu extremismul, Mark Zuckerberg spune:

"Asta este ceea ce cu toţii trebuie să respingem: un grup de extremişti care încearcă să reducă la tăcere vocile şi opiniile altor persoane din lume".

"Nu voi permite ca acest lucru să se întâmple la Facebook. Sunt dedicat misiunii de a construi un serviciu în care oricine poate vorbi liber, fără a se teme de violenţă", mai spune Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg îşi încheie mesajul cu textul "#JeSuisCharlie (Eu sunt Charlie, n.r.)", care a invadat internetul, începând de miercuri, după atacul terorist produs la sediul publicaţiei Charlie Hebdo.

"Gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor, de oamenii din Franţa şi de persoanele din toată lumea care aleg să distribuie punctele lor de vedere şi ideile, chiar şi atunci când este nevoie de curaj pentru a face acest lucru. ‪#‎JeSuisCharlie‬", a mai spus Mark Zuckerberg.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu radu
    Doamna Maria, ai perfecta dreptate; acest fonator al Facebook trebuie inclus pe lista celor care promoveaza minciuna, falsitatea, incultura, si, ceea ce e mai grav, a ridicat terorismul la cel mai inalt nivel; de ce, daca este atat de "sincer', nu creeaza un nivel de protectie al informatiilor confindentiale? vreau sa le aduc aminte facebook-istilor din Romania, cum suntem tratati de francezi; ati luat atitudine impotriva javrelor de la CANAL Plus, apropo de "S,IL VOUS PLAIT,MONSIEURS? sau de "profesionistii" politisti din Paris care au arestat degeaba o studenta romanca? a, diaspora romana din Franta, ca de obicei, face ciocul mic in cazul asta, lasitatea si hotia le este specifica; da, cu adevarat, romanii sunt "marea problema" a francezilor; ei si voi, care le plangeti de mila, nu recunoasteti realitatea, cu anumite sensibilitati nu te poti juca;
  • maria maria
    Facebook-ul este cea mai nociva gaselnita. Acolo, oamenii isi gasesc relatii extraconjugale, li se sparg casele pentruca spun cand pleaca in vacanta si s-au redus adevaratele valori ale prieteniei. Nu poti spune ca ai 1000 de prieteni pe facebook, atat timp cat nu interactionezi cu ei, cat au disparut intalnirile firesti dintre oameni: la o cafea, la un film, la o biblioteca... Totul se reduce la virtual. Iar dupa ce te saturi si de facebook, te gandesti uneori sa termini si cu viata. Nu mai stim sa pretuim lucrurile simple si firesti.
    In alta ordine de idei, privind libertatea de exprimare, problema trebuie vazuta in felul urmator: care sunt limitele sale, mai ales intr-o Franta cu 5 milioane de musulmani. Cei de la ziarul de satira, D-zeu sa-i ierte, cu toate ca n-au crezut in EL, si-au asumat un risc major sa blasfemieze si sa batjocoreasca pe profetul Mahomed. Jignirile, agresiunile de exprimare realizate constient si in mod constant, cu toate ca au fost avertizati de multe ori, au dus la aceasta tragedie. Musulmanii nu gandesc ca noi, europenii. Daca noi nu avem niciun D-zeu, pentru ei D-zeu este totul! De aceea se impune, dincolo de sloganul "vrem libertate de exprimare" NOI REGULI DE EXPRIMARE IN MASS MEDIA. Nu uitati ca un cuvant, in cazul de fata, un desen, care n-a impresionat prea mult cu umorul, a ucis. Si mor in continuare oameni nevinovati.

Trimite un comentariu

sus