Skip to main content

(P) Romania Casting Call, o nouă abordare a castingurilor

 
Romania Casting Call RCC
Romania Casting Call RCC

RCC

Publicitate

(P) Piaţa media din România a evoluat vizibil în ultimii ani, iar cererea de oameni talentaţi precum dansatori, actori, voci bune sau copii creşte cu fiecare producţie video: spot, un film de lung metraj sau o emisiune de divertisment.

Odată cu avalanşa de castinguri, anunţuri şi noutăţi aflate de la cunoştinţe, prieteni sau de pe Facebook, intervine nevoia unui nod de legătură, care să unească oamenii talentaţi cu cei care au nevoie de talentul lor. Aici intervin agenţiile de casting, care au însă dezavantajul de a îngreuna de multe ori comunicarea dintre cele două părţi.

Laura Muşat, studentă în ultimul an la o facultate de Productie de Film & TV din Londra, a simţit nevoia să puna bazele unei platforme online de casting, care să faciliteze legătura dintre angajatori şi cei dornici să se afirme:

"Unul dintre lucrurile esenţiale care lipsesc de pe piaţa media din România este o baza online de casting profesională, după model occidental, care să acopere multiple domenii din industria media, oferind astfel o paleta mult mai largă de job-uri. Asta incercam sa facem noi acum, cu Romania Casting Call.

A luat astfel naştere Romania Casting Call, o platformă online de casting care acoperă multiple categorii, printre care: dans, actorie, voice-over, fotografie, modelling dar şi categorii speciale ca echipele de filmare şi copiii.

Totul funcţionează rapid, angajatorul intră în legatură directă cu talentul ales, iar cel din urmă are control total asupra castingurilor la care aplică.

În afara castingurilor pe care le pune la dispoziţie, Romania Casting Call îi poate ajuta atât pe abonaţii săi să obţină certificările necesare, cu ajutorul colaboratorilor acreditaţi, cât si pe angajatori să câştige timp, lucrând la cele mai înalte standarde de profesionalism.

În perioada Septembrie 2014 – Septembrie 2015, înscrierea în baza de date a platformei este gratuită. Mai multe informaţii pe www.romaniacastingcall.com

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • protopopescu protopopescu
    sper sa fie mai bine cu platformele astea de casting online decat este cu agentiile de casting clasice. dupa ce ca isi bat joc de probele pe care le dau cu cei care vin la casting mai iau si niste comisioane uriase pe deasupra. si asta in conditiile in care percp taxa de casting de la casele de productie. m-am trezit in situatia in care pentru acelasi rol, cei de la casa de productie mi-au oferit o suma iar cand am fost sunat de la MRA casting am primit jumatate din suma respectiva, vezi domne taxe si comisionul agentiei de 30%. nu e cam mult domnule Ionescu? va scoateti parleala pe spatele nostru?

Trimite un comentariu

sus