Skip to main content

TVR regretă dispariţia lui Valentin Nicolau, fostul Preşedinte – Director General. In memoriam, TVR 1 difuzează, în această seară, piesa „Ultima haltă în Paradis”

 
Valentin-Nicolau
Valentin-Nicolau

Valentin-NicolauUPDATE.  Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române şi dramaturg, va fi înmormântat vineri după-amiază, la cimitirul Domneşti Ghencea 2 din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis Mediafax de editura Nemira. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, de la ora 13.00, la Biserica "Sfânta Maria" de pe strada Iani Buzoiani (lângă Parcul Regina Maria).

Publicitate

Televiziunea Română îşi exprimă regretul cu privire la "dispariţia prematură a fostului Preşedinte – Director General Valentin Nicolau, cunoscut scriitor şi om de televiziune", într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Valentin Nicolau, fost şef al Televiziunii Române şi proprietarul editurii Nemira, a încetat din viaţă ieri seară în urma unui stop cardio-respirator, potrivit Mediafax, care citează surse medicale.

In memoriam, TVR 1 va difuza, în această seară, de la ora 22.00, una dintre piesele semnate de Valentin Nicolau, Ultima haltă în Paradis, regia - Alexandru Tocilescu (2002).

În distribuţie: Florin Piersic, George Ivaşcu, Florina Cercel, Mirela Oprişor.

Televiziunea Română a realizat şi a difuzat trei dintre piesele semnate de Valentin Nicolau:

  • „Ultima haltă în Paradis”, regia - Alexandru Tocilescu (2002),
  • „Legenda ultimului împărat”, regia - Alice Barb (2004)
  • „Zi că-ţi place!”, regia - Cornel Mihalache (2014).

Despre Valentin Nicolau

Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română timp de trei ani, în perioada 2002 - 2005. În timpul mandatului la TVR, a fost membru în Consiliul de Administraţie al EBU (European Broadcasting Union - Asociaţia Televiziunilor Europene).

În anul 2012, a fost ales reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, mandat care s-a încheiat în 2013.

Valentin Nicolau s-a născut pe 22 iunie 1960, la Bucureşti. A urmat cursurile Liceului „Spiru Haret" şi ale Facultăţii de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti.

A lansat Editura Nemira în 1991, iar în 2007, a înfiinţat editura Nemi, specializată în carte pentru copii.

Valentin Nicolau a publicat 15 volume de teatru, poezie şi literatură pentru copii şi a fost doctor în ştiinţele comunicării la Universitatea Bucureşti.

În anul 2010 a devenit profesor asociat la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar din noiembrie 2012, a devenit profesor asociat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti.

"TVR este alături de familia greu încercată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", mai spune postul public, în comunicatul de presă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    A fost poate singurul care va ramane in amintirea noastra ca fiind un foarte bun administrator, pentru o vreme, al TVR-ului.

Trimite un comentariu

sus