Skip to main content

Anca Lungu, ex Junior Chef şi soţia lui Ştefan Lungu, anchetat în Gala Bute, notificare către presă

 
Anca Lungu
Anca Lungu

Anca LunguAVERTIZARE. Anca Lungu, fosta prezentatoare a emisiunii Junior Chef şi a Observatorului de weekend de la Antena 1 şi soţia lui Ştefan Lung (audiat în cazul Gala Bute) le atrage atenţia jurnaliştilor că îi va acţiona în instanţă dacă vor "utiliza in maniera contrara legii" imagini si informaţii cu privire la aspecte din viaţa sa privată.

Publicitate

"Va aduc la cunostinta ca imi manifest in mod expres dezaprobarea faţă de orice publicare/difuzare in cadrul publicatiei/site-ului/postului dumneavoastra, a unor informatii, imagini fotografice, inregistrari audio sau video, inscrisuri, comentarii privind aspecte care tin de viata mea privata, orice demers al dvs. contrar acestei manifestari fiind o atingere adusa vietii private", se arată într-o notificare remisă Paginademedia.ro.

Vedeta Antenei 1 îi mai atenţionează pe colegii săi de la alte grupuri de presă că se va apăra în instanţă dacă nu "încetează" să difuzeze informaţii sau imaginii cu privire la viaţa ei privată.

"Va atrag atentia ca in cazul in care nu incetati imediat actele de utilizare in maniera contrara legii a imaginilor si informatiilor cu privire la aspecte din viata mea privata, ma voi adresa instantelor competente pentru a va obliga la repararea prejudiciilor materiale si morale cauzate", mai spune Anca Lungu, în finalul notificării.

Reamintim că Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, este audiat la DNA în cazul Gala Bute. Procurorii au efectuat şi percheziţii la locuinţa acestuia, în aceste zile.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare notificarea semnată de Anca Lungu:

"Stimate Doamne, Stimati Domni,

Subsemnata Anca Lungu, prin avocat, avand in vedere articolele publicate de dumneavoastra si imaginile difuzare in cursul acestei zile privind audierea sotului meu, Stefan Lungu, de catre Directia Nationala Anticoruptie, va adresez prezenta

NOTIFICARE

in scopul invederarii obligatiei dvs. de respectare a vietii private si a demnitatii, asa cum acestea sunt definite in cuprinsul Codului civil, respectiv art.71 – Dreptul la viata privata; art.72 – Dreptul la demnitate; art.73 – Dreptul la propria imagine, in acord cu dispozitiile art.74 – Atingeri aduse vietii private, cu referire expresa la prevederile lit.e) si f) ale acestui articol.

In acest sens, va aduc la cunostinta ca imi manifest in mod expres dezaprobarea faţă de orice publicare/difuzare in cadrul publicatiei/site-ului/postului dumneavoastra, a unor informatii, imagini fotografice, inregistrari audio sau video, inscrisuri, comentarii privind aspecte care tin de viata mea privata, orice demers al dvs. contrar acestei manifestari fiind o atingere adusa vietii private. Am in vedere inclusiv publicarea, in contextul mai sus mentionat, a unor imagini ale copilului meu minor si ale locuintei familiale. De asemenea, va solicit ca, actionand cu buna-credinta, sa evitati, ca fiind lipsita de fundament factual si legal, orice asociere intre functia subsemnatei, de jurnalist in cadrul postului de televiziune Antena 1, si audierea sotului meu, Stefan Lungu, orice lgatura intre aceste doua subiecte fiind una artificiala si menita exclusiv prejudicierii imaginii mele, in mod abuziv.

Raportat la o eventuala intentie a dumneavoastra de a aborda aspecte ce tin de viata mea privata, prin prezenta va somez sa nu demarati sau, dupa caz, sa incetati orice demers de mediatizare in cadrul publicatiei/site-ului/postului pe care o/il detineti de imagini, inregistrari, articole, informatii, comentarii, interpretari etc. privind la aspecte din viata mea privata.

Va invederez faptul ca, pentru folosirea oricaror informatii, inclusiv imagini din viata mea privata, in conformitate cu art. 71, al. 3, teza a II-a din Codul Civil, am dreptul de a solicita incetarea de indata a utilizarii.

In conformitate cu art. 71 alin.1 si alin.2 din Codul Civil, orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private, in acest sens, putand sa solicita interzicerea utilizarii, in orice mod, a informatiilor din viata privata. In temeiul art. 74 din Codul Civil, pot fi considerate ca atingeri aduse vietii private difuzarea de stiri, dezbateri, anchete sau reportaje scrise ori audiovizuale privind viata intima, personala sau de familie precum si utilizarea unor imagini ale persoanei fara acordul acesteia. Consecutiv prezentei notificari, publicarea de articole si imagini reprezentand aspecte din viata mea privata va reprezenta o dovada a relei-credinte.

Invederez ca libertatea de exprimare statutata de articolul 30 al Constitutiei României este supusa, potrivit alineatului 6, obligatiei de a nu prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine, obligatiei consacrata si de articolul 8 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului: “orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie”.

Va atrag atentia ca in cazul in care nu incetati imediat actele de utilizare in maniera contrara legii a imaginilor si informatiilor cu privire la aspecte din viata mea privata, ma voi adresa instantelor competente pentru a va obliga la repararea prejudiciilor materiale si morale cauzate.

Cu deosebita consideratie,
Anca Lungu"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tara tara
    Cat tupeu pe obraznica asta, de parca ea credea ca barbatul ei e vreo icoana!Sper sa ii confiste averea din furaciuni, ca sa se sature de amenintari si tupeu de jegosi de antenisti...
  • Ion Ion
    Tipa asta quasi-incompetenta a avansat in cariera numai culcandu-se cu diversi, inca din perioada in care prezenta stiri din sport la GSP. Acum se trezeste sa vorbeasca despre prejudicii morale. E cel putin scarbos demersul.
  • a a
    era si cazul sa-l ridice pe maimutoi. nici 40 de ani si 2 vile contruite, concedii luxoase, nunti peste nunti si bani peste bani. de unde mama dracului? sau nici asta nu fumeaza si nu bea, ca videanu?a
  • Iulian Iulian
    WowBiz, RealitateaTV, B1TV voi sunteti la acest comentariu? Anca nu cred ca se baga in viata unora sau altora, ea doar prezinta stirile, daca era Andreea Esca sigur ziceai bravo.
  • Iulian Iulian
    Bravo Anca. Sunt de acord cu tine, nu tu esti anchetata, nu tie trebuie sa iti scormoneasca in viata "jurnalistii din Romania", +ce mai inventeaza ei, ca na.. sunt foarte inventivi!
    Tu le-ai trimis notificarea, ei n-au decat sa o respecte. In caz contrat, faci demersurile in istanta.
  • Daniel Daniel
    Mai mai dar cum nu le place jurnalistilor sa pateasca exact ceea ce ei practica cu multa placere "in interesul publicului".

    Pai cum mah sa nu se bage aia in viata ta privata cand asta faceti voi zi de zi toti jurnalistii, pai nu voi spuneti ca asta e in interes publc ca asta vor oamenii?

    Cata ipocrizie in tara asta.
  • Mm Mm
    Pai din toata afacerea Bute voi ati scris ca unul are nevasta la Antene?Asta da stire.
  • Binggle Binggle
    parsiva si falsa ca de obicei

Trimite un comentariu

sus