Skip to main content

BILANŢ. Telekom Romania a trecut de 1,4 milioane de abonati

 TV în 2014

 
Telekom
Telekom

TelekomTelekom Communications (fostul Romtelecom) a ajuns la 1,41 milioane clienti  pe TV (cablu, satelit si IPTV), potrivit datelor prezentate de compania listată la bursă. Telekom a inregistrat astfel o crestere de 4,5% faţă de 2013.

Publicitate

Totodată, compania de telefonie a pierdut clienti pe zona de pe telefonie fixa, ajungand la 2,23 milioane de linii fixe (in scadere cu 5,5% fata de 2013), dar a crescut pe zona de internet.

In ceea ce priveste Telekom Mobile (fostul Cosmote), numarul clientilor a scazut cu 1,7% pana la 6,047 milioane utilizatori (SIM-uri valabile).

Nikolai Beckers, CEO al grupului de companii Telekom Romania: „Trimestrul al patrulea 2014 este marcat, fără îndoială, de T, rebrandingul care a integrat complet operaţiunile comerciale ale Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications cu scopul de a deveni operatorul integrat numărul unu din România. Au fost făcute investiţii semnificative în acest proces fără precedent, cu impact direct asupra EBITDA. Cu toate acestea, la trei luni după rebranding, primele rezultate au început să se facă simţite – un număr încurajator de noi abonamente pentru pachete de comunicare nelimitată şi divertisment, o creştere stabilă pe segmentele - vedetă, precum TV şi serviciile ITC pentru companii”.

Veniturile grupului Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) au scazut cu 1,5% pana la 1,002 miliarde euro in 2014 comparativ cu anul anterior, in timp ce profitul operational inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a scazut cu 6% pana la 266 milioane euro.

Potrivit oficialilor Telekom Romania, veniturile trimestriale de pe segmentul serviciilor de Internet au rămas la acelaşi nivel, iar numărul abonaţilor la serviciile de broadband a fost de 1,232 milioane la finalul lui 2014 si aproape toţi aceşti clienţi au acces la Wi-Fi datorită router-elor cu astfel de capabilităţi, disponibile în oferta comercială din 2010.

Despre Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote):

- Baza totala de clienti (inclusiv Zapp) a fost de aproximativ 6 milioane la finalul anului 2014, din care 26.8% postpaid.

- ARPU (venitul mediu per utilizator) in 2014 a fost de 4,68 Euro.

- Un motor principal de crestere au fost datele mobile, traficul aproape dublandu-se in 2014, in comparatie cu 2013 (crestere de 90%), in corelatie cu o crestere de 35% a ponderii vanzarilor de telefoane smart din totalul de terminale vandute in 2014, fata de anul precedent. Numarul total de clienti 4G aproape s-a triplat in T4 fata de T3, inregistrand o crestere semnificativa, de 287%.

- Marja EBITDA Pro-Forma (castigurile operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a ajuns la 24% in 2014 versus 2013 - o scadere de 1.9 puncte procentuale care reflecta impactul scaderii tarifelor de interconectare si a taxei pe constructiile speciale. EBITDA a atins valoarea de 105,6 milioane Euro la 12 M in 2014.

- In acest moment, Telekom Romania Mobile Communications ofera acoperire 4G pentru 50% din populatia din mediul urban si pentru 27% din totalul populatiei (rural si urban). In Bucuresti, acoperirea 4G este pentru 98% din suprafata, in timp ce in orasele turistice Brasov si Poiana Brasov acoperirea este de 98%, respectiv 100%. Clientii care nu se afla in aria de acoperire 4G, pot beneficia de 4G Experience, o conexiune avansata avand la baza tehnologia 3G HSDPA dual carrier, ce permite viteze de pana la 43,2 Mbps, in 271 orase si peste 5287 localitati.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • qwykx qwykx
    in plus, zic ca au asistenta 24h/7si de fapt au numai pana vineri iar sambata si duminica program redus, asa ca 2 zile nu pot folosi telefonul (pana luni) cine naiba a mai auzit! unde imi transfer abonamentul si imi fac portarea mi se spune ca dureaza trei zile,telekomul zice ca dureaza 1luna. Pai de ce? intreb cand cererile sunt facute de la firma unde m-am transferat, ce naiba mai dureaza ? Cica dureaza oluna fiindca clientul se poate razgandi. Auzi frate! Pai nu ma razgandesc nici daca imi dai 6 luni abonament gratuit, vreau sa plec de la voi,ati inteles? NU,ca nu se poate, ca daca mi se pare doar si ma intorc, fac ei alte forme? Nu-i adevrat ce mi se intampla! Bai Hotilor si mincinosilor ce sa va zic ca sa va ingretosez? Voi sunteti nemti sau un rahat hibrid? Bai patronatule Telekom zeghea sa va manance! Acum ma lasati ca imi porteaza ceilalti cele X abonamente care le am pe firma la voi, voi nu trebuie sa faceti nimic decat sa va uitati lung cum plec. Daca dureaza ma va dau la protectia consumatorului, si va facde rahat in toate ziarele unde vad loc de comentariu, Haben Sie verstanden? ferstehen?
  • cristian stancu cristian stancu
    Sunt abonat Telekom,dar in ultimul timp s-au dovedit niste escroci,hoti si jigodii;de-abia astept sa scap de ei,oricat ma va costa sau cat timp imi va lua;daca vreunul de la aceasta mother fucker firma de servicii de telecomunicatii,are curajul sa ma sune si sa ma intrebe'why...why...me?,o sa-i spun clar;sunteti niste escroci,hoti si banditi?dracu,va mai semna cu voi vreun contract!
  • mihai mihai
    poti rezilia contractul oricand. Fara sa platesti clauze de reziliere. Infomeaza-te.
  • geo geo
    Telekomul ofera cele mai scumpe servicii de pe piata, la ora actuala, cel putin in ceea ce priveste internetul si televiziunea. Nu poti sa iei internet fix de la ei fara telefon fix, chiar ca nu ai nevoie de telefon. Informativ, internetul 50 MbpsTelekom costa aproape 60 de lei, pentru cine este interesat.
  • banatan de pusta banatan de pusta
    Ce dragut cum se lauda Telekom,cu cifrele in scadere. Au baza de clienti RTC-cosmote,insa clientii vechi renunta...nimic nou,doar tarifele marite pentru aceleasi oferte telefonie/dth sau chiar diminuate. Cu banii bagati in reclame au ajuns doar sa aduca la disperare privitorii de tv...ma bucur ca nu mai sint reclamele tv..in fine la capitolul telefonie nu au sanse daca nu ofera minute mobile internationale (nu doar fixe) de ordinul sutelor ...actuala oferta cu 600 minute mobile internationale mi se pare simpatica ( 100 in cite 6 luni diferite). Jenant oricum. La dth desi sint nemti nu vad pachete tv suplimentare cu canale tv nemtesti. Oricum RTC a avut o miscare draguta acum ceva ani cu pachetul de programe erotice/xxl ,introduceau pornosaguri in pachetul extra desi lumea cerea canale tv tematice:history,viasat-urile. A mai avut RTC tentativa cu canalele cinestar,cele 3,care initial erau gratuite,apoi in pachetul extra cu parca 6 roni,au disparut ...
  • garcea garcea
    Telekom sunt sub orice critica si nu inteleg de ce se mai lauda?
  • Ginel Ginel
    Am impresia ca sunteti unii papagali care stergeti comentariile aiurea!
  • Marin Marin
    Eu sper sa falimenteze astia, pentru ca sunt din ce in ce mai slabi.
  • Gogu Gogu
    Niste imbecili mincinosi si care nu au facut niciun fel de investitii. Prin mediul rural sunt varza totala, cu linii ADSL care nu au o viteza mai mare de 6-8 Mbps. Asta cand functioneaza, pentru ca sunt intreruperi zilnice. Daca vrei sa vorbesti cu ei, au numai impertinenti la serviciul clienti, care sunt superenervanti si care te contrazic in permanenta. Eu sunt stupefiat de nesimtirea si agresivitatea lor si o sa ma mut unde pot, dar la ei nu mai stau oricum.
  • nicol nicol
    sunt niste nesimtiti ,rel cu clientii lasa de dorit;stai zeci de minute pana iti raspunde cineva ,asta daca ai norocul sa-ti raspunda! iar factura....of....factura iti este umflata cu servicii pt care n-ai facut contract! NISTE MAFIOTI!
  • Mego Mego
    Nu se compara cu Cosmote,abia astept sa termin Contractul cu ei, Cosmote-ul au fost Revolutionarii pietei Mobile de Telefonie,acum daca te uiti s-au Aliniat toti la pret,au mai ramas cei de la RDS sa se bata cu Gigantii (Japcarii) Europei.

Trimite un comentariu

sus