Skip to main content

CNA discută mâine preluarea posturilor Pro FM şi InfoPro de către RCS&RDS

 
CNA
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului are pe ordinea de zi a şedinţei de mâine solicitarea Pro TV de cedare a licenţelor Pro FM, InfoPro şi a licenţei prin satelit a postului Pro Clasic către RCS&RDS.

Reamintim că RCS a bătut palma cu Pro TV pentru preluarea posturilor de radio, după cumpaginademedia.ro a anunţat în exclusivitate, AICI, în luna decembrie.

Discuţiile pentru reţeaua Pro FM au început în primăvara anului trecut, cu mai mulţi ofertanţi, însă Digi 24 avea cele mai multe şanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • A1B2 A1B2
    Parca era interzis sa vinzi licentele. Parca cei de la Guerrilla au ramas fara licente tocmai pentru ca intentionau sa le vanda. Pro le-a si vandut, nu doar a intentionat. Unii au voie, iar altii nu? Sau cum e, pana la urma?
  • abdu rehab abdu rehab
    geo, UPC are mai multe din Posturile Mentionate de tine (TVH, Travel Mix, AlfaOmega, Neptun TV, Speranta TV, etc) din acelasi motiv ca si RCS, pentru ca sunt in "Must-Carry", dar macar, poate suntem de acord, ca multe din Acele Posturi sunt pentru Manele.
  • abdu rehab abdu rehab
    sergiu, Omule, tu ce vorbesti acolo??? eu nu sunt de la UPC, sunt de la RCS (chiar daca voi pleca de la RCS in curand), si doar am spus si parerea mea Personala, atat. in Grila UPC exista si Unele dintre Posturile de mai de sus Mentionate, dar sunt pe ultimele locuri in Grila, si in plus ca unele din acele Posturi, sunt in Grila pentru ca sunt in Must-Carry, si de asta sunt Transmise la Operatorii de Cablu. eu nu am zis ca UPC ar fi mai bun decat RCS cumva, dar doar am zis ca UPC nu are atatea Canale de Umplutura ca la RCS, si ca RCS are prea multe Canale de Umplutura, si ca nu isi respecta Clientii, din cauza ca baga atatea Canale de Umplutura si scot Canalele bune sub scuza ca acele Canale cer prea multi Bani. si ca nu vor doar Televiziune, ci si Internetul, si Radioul, ca doar Stirea asta pe care o vedem cu totii, este despre PROFM si INFOPRO, nu despre cine stie ce Televiziuni, indiferent care ar fi ele. asa ca, mai incet cu Atacurile
  • abdu rehab abdu rehab
    geo, eu am Capul pe Umeri bine mersi, eu doar voiram sa discut si eu o Opinie, atata tot.

    Telekom are Telefonie, ca doar cum crezi ca majoritatea Oamenilor au Cartele de Culoare Magent cu un "T" mare pe ele. Internet, nu stiu asta, dar poate, sau nu poate sa aiba, la asta chiar nu ma Pricep. si da, are Televiziuni, Mostenite inca de pe vremea cand Telekom era Romtelecom/Dolce, si nu are Radio pentru ca Telekom nu isi permite sa cumpere ceva, in comparatie cu RCS, care este cel mai mare Furnizor de Cablu si Internet din Romania, avand de unde sa faca rost si de Radio Eventual.

    Parerea mea Despre Discovery, fiind o Problema pentru "0,001" din abonati, e Posbil sa fie ceva, dar eu cred ca Numal este mult mai mare de atat, parerea mea. eu nu am Vazut la fie la Digi, cel putin in Cartierul meu, HBO. de fiecare data cand eu dau pe "HBO" apare un Ecran Negru, cu scrisul "Semnal Demodulat", deci la mine sigur nu este niciun HBO. Euronews??? RCS a avut candva Euronews in Grila, dar a fost scos sa se faca loc pentru Canele de Umplutura cu Manele si Folclor, precum cele mentionate mai sus de mine (sunt si mai multe Canale decat am mentionat eu, dar acele Canale mentionate de mine, sunt doar cateva Exemple). da, din pacate, unele Posturi mentionate de mine sunt in "Must-Carry", si astfel, toti Cablistii sunt FORTATI sa le Transmita. 100 de Posturi, care din ele, cele de Umplutura sau cele Normale??? eu am Probleme??!?!?!? adica daca imi spun si eu Parerea mea, este cumva o BOALA???? bine atunci, daca vreai eu, tu, si toti ceilalti, sa nu mai spuna Nimic, si sa ne uitam Linistiti la Taraf si Travel Mix cat vrem. si NU, eu nu merit, si chiar daca as "merita" cumva Abonament Moka, eu nu as vrea asa ceva. eu vreau doar sa am un Abonament Normal, si sa Platesc in mod Normal, ca toata Lumea, eu nu vrea Lucruri moka, eu vreau Lucruri Normale, atata tot.....
  • abdu rehab abdu rehab
    mad79, 1. Gresit! Euronews este Difuzat in Romania, eu am vazut ca este si la UPC, si RCS a avut candva Euronews in Grila, dar a fost scos ca sa vina in Locul sau, Posturile de Umplutura pe care au fost mentionate mai sus.

    2. eu nu am vazut HBO in Grila RCS!!! de fiecare data cand am dat pe "HBO", eu am vazut doar un Ecran Negru pe care Scria "SMENAL DEMODULAT", deci eu cred ca la mine in Cartier poate, RCS-ul face Intentionat sa nu aiba HBO. dar tu ai HBO la tine in Grila??? sa vedem cine vorbeste acum.

    3.. eu as plati bine mersi pentru Discovery, macar Dcovery merita sa fie platit decat, Taraf sau Travel Mix. cumva iti pasa mai mult de Taraf sau Travel Mix??? poate as lua un Cablu HDMI, dar nu imi permit, si chiar daca as avea un Cablu pentru Conexiunea Computer-Televizor, eu tot as vrea sa am la Televizor Canalele care sunt mentionate mai sus, ca sa am, si Televizor, si Internet.

    3. din cate am vazut, pe Lista Must-Carry, am vazut ca este si AlfaOmega si Travel Mix, si cat despre eStrada (da, asa se Numeste!) am vazut ca e doar un alt Canal de Umplutura, ca si AlfaOmega sau Travel Mix. si poate tu nu ai Aceste Posturi in Grila pentru ca la tine Transmisia este mai Diferita decat la Mine, si in 2 Locuri Diferite, nu poti avea Acelasi Lucru, deci de asta tu nu ai Umpluturile de ai sus si eu am...
  • abdu rehab abdu rehab
    iulia1, Manele Exista si sunt in la moda la RCS, ca Taraf TV ce este oare??? cat despre Mynele, da, aici sunt de acord cu tine, Mynele nu a Existat in Grila RCS, dar Mynele nu este singurul Post Manelist, ca mai exista si Taraf. si cum este Hora TV peste Etno-ul lui Mister Plici si Favoritul Fratilor Frutti Fresh??? in sensul ca difuzeaza mai mult Folcor decat Etno si Favorit sau ce??? pentru mine, Etno, Favorit si Hora sunt acelasi Lucru, toate 3 sunt Posturie de Folclor, si mie nu imi place de nici una dintre ele. si da, stiu ca TVR News Retransmite Euronews, dar eu vreau sa vad Euronews-ul Adevarat, si nu o Copie Ieftina precum TVR News, mai ales ca eu Urasc TVR-ul.
  • geo geo
    Grila este variata si completa la UPC la abonamentul de 60 lei pe luna, grila care contine si destul ,,umpluturi,, ca sa citez pe Abdu...adica posturi de manele, TVH, TravelMix, Alfa@Omega, Bollywood, Neptun TV, Speranta Tv...
  • sergiu sergiu
    Se pare ca postacii upc sunt la datorie ca sa laude grila aia "variata" de la ei.
  • geo geo
    Credeam ca discutam cu un om cu capu pe umeri.
    Pai Telekomul nu are si telefonie si internet, are si televiziuni, inca nu are radio...asa cum nici Digi nu are...Zici ca doresti sa vezi Discovery, chiar e problema ta si a 0,001 din abonati. HBO este la Digi, Euronews nu stiu. O parte din televiziunile mentionate de tine figureaza in lista must carry, daca iti zice ceva...o parte din ele sunt si acolo unde te duci...si daca din 100 de posturi ne scoti ochii cu citeva...e clar, ai mari probleme...si meriti abonament moka acolo unde te duci.
  • mad79 mad79
    Euronews nimeni din Romania nu I'll difuzeaza.
    HBO,il ai si in grila RCS!
    Decat sa platesti suplimentar pentru Discovery,mai bine ia un cablu HDMI si foloseste ecranul televizorului pe post de monitorul calculatorului si gasesti streamuri ff bune dpdv al calitatii imaginii pe internet!
    Eu n-am in grla AlfaOmega Tv,Travel mixeStrada(ce e asta?)!
  • iulia1 iulia1
    Tu vorbesti doar sa te afli in treaba. Habar nu ai ce e cu tine. Unde sunt Manelele la RCS ? Nu a exsitat niciodata Mynelele in grila, iar despre folclor, Hora Tv e cu mult pste Etnoul lui Prigoana si Favoritul fratilor mIcula. Apropo Euronews este retransmis si de TVR News
  • abdu rehab abdu rehab
    si de data asta CNA-ul va lasa RCS-ul in Pace sa faca ce vrea Muschii sai. RCS-ul vrea si Internetul, si Televiziunea, si Radioul. RCS-ul vrea tot ce conteaza de Mass-Media. RCS-ul e precum Borgii din Star Trek, Borgii Asimiland si Cucerind toate Fiintele din Univers ce le trec prin cale, asa si RCS-ul vrea sa Asimileze si sa Cucereasca toata Mass-Media din Romania. si asta este motivul din care eu nu vreau sa fiu un Borg, si de asta eu plec de la RCS, sa pot sa am Posturi de Calitate precum, Euronews, Discovery, si HBO inapoi pe Ecranul meu mic, si NU Posturi de Umplutura precum, Travel Mix, eStrada TV, Neptun TV, Agro TV, Hora TV, Taraf TV, TVH, Alfa Omega TV, Speranta TV, etc. nu mai pot suporta Manelele si Folclorul de la RCS!!!
  • Iulian Iulian
    Nu inteleg de ce ar trebui ei sa discute ce se vinde si ce se cumpara.. Dupa mine ar trebui sa se ocupe de sanctionarea posturilor ce difuzeaza imagini pornografice si injura la TV, nu sa discute vanzarea ProFM :)

    Le dau si o stire la care ar putea sa sanctioneze postul KANAL D:
    "Supermodels", fete si baieti goi(aproximativ) care defileaza prin public, acea emisiune trebuie scoasa, chiar daca are "12" (interzis copiilor sub 12 ani).
  • Eugen Eugen
    Subscriu si eu la Sergiu si Geo. Discovery e f slab, l-am avut pe Focussat. Digi World si Life bat orice Discovery. Nu stiu ce posturi au scos cei de la RCS din grila... probabil vreun post de umplutura. Oricum raportul calitate/pret e fara concurenta. Jicu, uita-te la Orange Tv cata umplutura au aia.... si la aproape 80 de lei ./ luna !!!
  • Sergiu Sergiu
    Subscriu la ce a zis Geo. La Discovery acum se difuzeaza numai emisiuni slabe. Posturile Digi Life, Word etc au continut mult mai bun.

Trimite un comentariu

sus