Skip to main content

Companiile de cablu Comcast şi Time Warner Cable, date în judecată pentru 20 de miliarde de dolari sub acuzaţia de rasism

 
Decizie
Decizie

Foto: Mediafax/  Shutterstock
Foto: Mediafax/ Shutterstock

Publicitate

Companiile de cablu Comcast şi Time Warner Cable, implicate într-un proces de fuziune, au fost date în judecată şi li se cere plata a 20 de miliarde de dolari despăgubiri, sub acuzaţia că ar exclude canalele deţinute de proprietari afro-americani din serviciile retransmise, scrie Mediafax, care citează variety.com.

Comcast a catalogat procesul drept "frivol", iar alţi pârâţi implicaţi în bătălia legală ameninţă cu un alt proces pentru defăimare.

Procesul a fost deschis săptămâna trecută la Los Angeles de Asociaţia naţională a instituţiilor media deţinute de afro-americani (NAACP, National Association of African American Owned Media) şi Entertainment Studios Networks, compania de media fondată de producătorul şi actorul de comedie afro-american Byron Allen.

Memorandumurile ar fi prevăzut ca distribuitorul de televiziune prin cablu Comcast să includă printre canalele retransmise zece noi canale TV independente până în 2020, dintre care patru ar fi fost deţinute şi administrate de afro-americani. Potrivit plângerii, singurul canal cu acţionariat 100% afro-american pe care Comcast a fost de acord să-l retransmită este Africa Chanel, iar acesta este deţinut de Paula Madison, fostă responsabilă cu diversitatea la NBC Universal, care a fost implicată direct în încheierea memorandumurilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    aha, sa nu uit sa spun, ca Warner Bros a facur doar 4 Lucruri Bune.

    1. Desenele Looney Tunes.

    2. The Shining/Stralucirea.

    3. Filmele si Desenele Animate cu Batman.

    4. Casablanca.
  • abdu rehab abdu rehab
    atunci se explica cum unele Filme de pe ProTV si ProCinema sunt facute Warner Bros. dar cine detine Restul de 51%??? Viacom???
  • Iulian Iulian
    Time Warner detine peste 49% din ProTV S.A.

Trimite un comentariu

sus