Skip to main content

Cum şi-au luat posturile TV 50.000 de euro amendă într-o singură zi: Operaţii estetice detaliate, bătăi, manelişti, amantlâcuri şi o pleiadă de "personaje": Guţă, Tonciu, Beyonce de România şi Cristi din Banat

 
Screen Shot 2015-02-12 at 8.01.47 PM
Screen Shot 2015-02-12 at 8.01.47 PM

Emisiuni tabloide
FOTO: Colaj - Paginademedia.ro

Publicitate

Operaţii estetice detaliate, bătăi, manelişti, amantlâcuri şi o pleiadă de personaje, de la Guţă şi Andreea Tonciu la Beyonce de România şi Cristi din Banat, lăsate să se dezlănţuie pe TV au împins la limită rădbarea CNA: 50.000 de euro amendă într-o singură şedinţă din cauza emisiunilor tabloid.

Paginademedia.ro vă prezintă motivele pentru care Antena 1, Pro TV, Antena Stars şi Kanal D au fost sancţionate pentru mai multe ediţii ale unor emisiuni tabloide, difuzate în perioada mai - decembrie 2014.

AMENZILE LUATE:

Pro TV: 70.000 de lei, adică aproape 16.000 de euro

Antena 1: 70.000 de lei, adică aproape 16.000 de euro

Antena Stars: 50.000 de lei, aprox 11.000 de euro

Kanal D: 40.000 de lei, aprox. 9.000 de euro

Ce s-a întâmplat pe posturile amendate:

Pro TV, La Măruţă: Andreea Tonciu şi-a tăiat nasul. Cristi din Banat reface videoclipul "Ca o apă cristalină"

La Măruţă, Pro TV ( noiembrie 2014): 

  • Printre subiectele emisiunii: Andreea Tonciu s-a internat într-o clinică din Turcia, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru micşorarea nasului.
  • Cristi din Banat a fost invitat în emisiunea La Măruţă, pentru a reproduce videoclipul melodiei „Ca o apă cristalină”.

Dintre titlurile afişate pe burtieră: 

• Tonciu, drumul lung către un nas scurt/ Tonciu, probleme mari înainte de operaţie/ Tonciu, îngrozită înainte de operaţia la nas.
• Cristi din Banat face videoclip live/ Cristi din Banat, şedinţă foto incendiară/ Cristi din Banat reface videoclipul faimos în direct;

A fost difuzat un material înregistrat cu Andreea Tonciu dintr-un spital, din Turcia. Au fost prezentate imagini cu Andreea Tonciu dinaintea operaţiei, din timpul consultului şi imagini de pe patul de spital, după efectuarea operaţiei.

Imagini din timpul unei şedinţe foto realizată de Cristi din Banat în parcul Herăstrău, iar pe post de fotograf a fost Sorin Brotnei (cântăreţ).

La începutul emisiunii, Cătălin Măruţă a afirmat:

Bună seara, bună seara, bună seara, oameni buni! Păstraţi-vă aplauzele, imediat Cristi din Banat, la cererea publicului, va veni din nou în emisiune. Ceea ce este foarte important de ştiut este faptul, oameni buni, atenţie mare, Cristi din Banat a dorit foarte tare să le dea o palmă spaniolilor şi tocmai de aceea vrea, uitaţi, acuma este la machiaj, vrea să refacă videoclipul piesei „Ca o apă cristalină”, aici, în direct... Adică, Cristi din Banat reface videoclipul în direct. Pregătiţi-vă, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Credeţi-mă! Uitaţi, colegii mei muncesc aicea să... să aranjeze petale, să aranjeze o cadă, să vină apa cristalină şi toate aceste lucruri doar la cererea domnului Cristi din Banat. Aşadar, dacă omul a vrut să facă treaba asta şi-a zis: Băi Măruţă, dacă nu mă ajutaţi sunteţi neserioşi. Bravo lui, da. (...) Şi-am o rugăminte la spanioli, dacă se poate, să fie pe fază. Dragi spanioli, fiţi pe fază pentru că o să fie un clip ce n-a mai văzut Parisul.

Antena 1: "măcar să-i dau şi eu 4 palme şi 4 scuipaturi"

Acces Direct, octombrie 2014:

Titluri pe ecran: Narcisa şi Beyonce, bătăi şi tâlhărie pentru Guţă!/ “I-am dat patru palme”/ “Beyonce plângea să nu o bat”/ “S-a pus în genunchi şi şi-a cerut scuze”.

FRAGMENT DIN EMISIUNEA Simonei Gherghe:

Simona Gherghe: Dar, cum au ajuns să se întindă pe jos?

Narcisa lui Guţă: Păi, stăteau culcate, că eu am strigat că le omor, lăsaţi telefoanele pe jos, că ştiam că cheamă, că sună la poliţie şi am zis: chiar dacă sună la poliţie, măcar să-i dau şi eu 4 palme şi 4 scuipaturi.
Simona Gherghe: Aoleu, Narcisa!
Narcisa: Să fiu condamnată pentru 4 palme! Asta-i viaţa. 4 palme i-am dat şi 4 scuipaturi şi-am plecat. Altceva n-am făcut nimic.
Simona Gherghe: Foarte urât!
Narcisa: De ce urât? (…) Asta-i este din poziţia ta, că tu eşti străină de cauză, e normal că-i urât. Dar, nu doresc la nicio mamă, nicio femeie din această ţară, să treacă vreodată prin chinurile, care am trecut eu cu această femeie de un an de zile. (…) Recunosc, mă duc la autorităţi, dau declaraţii la orice oră, nu mă ascund, normal, am intrat în domiciliul lui Nicolae Guţă, i-am tras 3-4 palme, să mă ducă unde vrea, pentru palmele astea.
Simona Gherghe: Vreau să-i rog pe colegii mei să dea acele fotografii cu Mădălina, în momentul în care a ieşit din casă… Uite, e cam avariată.

Un show păcătos, Antena 1, octombrie 2014: Invitaţi: Narcisa şi Sorin Ovidiu Bălan.

Titluri: Măcel! Narcisa a bătut-o şi a jefuit-o pe Beyonce; Casa lui Guţă devastată, iubita agresată şi batjocorită.

Dan Capatos: ... pentru că s-ar putea să rişte puşcăria. Eu zic să nu mai facă.
Narcisa lui Guţă: Lasă-mă, frate, o dată cu puşcăria că n-am omorât pe nimeni.
Dan Capatos: E, bine, mă, du-te acolo atunci. Da’ ce la puşcărie sunt numai criminali?
Narcisa: Vrei să mă autoinvit, să dau declaraţii?
Dan Capatos: Treaba ta, dacă nu te deranjează.
Narcisa: Hai fraţilor, îmi fac singură invitaţie. Haideţi cu mine să mă invit singură la poliţie.
Dan Capatos: (...) s-ar putea să se autosesizeze.
Narcisa: Să se autosesizeze.
Sorin Ovidiu Bălan: Nu ştiu dacă aţi băgat de seamă şi din relatarea lui Horaţiu şi din material, că a fost un veritabil război, adică a fost pregătit psihologic. După aia pare c-a fost aşa, furtună în deşert. Ea s-a dus ca fulgerul (se suprapune).

În cazul Antena Stars, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au votat o sancţiune de 50.000 de lei pentru emisiunile Răi da' buni" şi Agentul Vip.

Cristi Brancu, prezentator al emisiunii "Agentul Vip" (octombrie 2014) 

Prezentator: "Domnul Costin Mărculescu a venit la noi la emisiune, după cununia care a fost cu oameni, care, după care mireasa a plecat, pe care, am văzut-o astăzi, care cică ar fi fost dar de fapt n-a fost, hai să vedem câteva secvenţe şi comentăm împreună cu invitaţii noştri situaţia domnului Mărculescu şi a soţiei lui, cum ar spune un primar, care este…"

Voce din off: A fost mireasa lui Costin, însă doar două zile se pare. Cea care l-a făcut pe Costin Mărculescu să spună adio burlăciei la 45 de ani, ar fi dat bir cu fugiţii mai repede decât ar fi crezut oricine.

Mara Bănică, invitată în emisiunea lui Brancu: O să vedeţi imaginile pentru că eu astăzi am fost acolo şi am reuşit la cererea acestei doamne să-l scot din casă. Să vă spun cum arată şi cum miroase casa. Să vă spun că dormea, o să vedeţi mai târziu imaginile, la pat, deci în dreptul patului, fraţilor eu îl cred că e bărbat dar dacă ai o femeie lângă tine apoi mâna de femeie se simte (...) deci un rest de vin mucegăit la pat.! (...)

Kanal D: Pastramă cu urechea sfărâmată

Kanal D a primit o amendă de 40.000 de lei pentru că mai multe ediţii ale emisiunii Wowbiz au încălcat legislaţia audiovizualului.

Titluri de la WowBiz (noiembrie 2014):

  • Urmează: Cumnata lui Pepe arată urechea sfârtecată / Cumnata lui Pepe, dusă cu forţa la produs ?/
  • Loredana Pastramă: ”Iubitul meu mi-a devenit proxenet şi-mi spune că-s un bagaj/ ”Am simţit sângele pe gât şi mi-a fost teamă că mi-a tăiat capul"
  • ”Nu i-am tăiat urechea, i s-a rupt de la cercel

Cazul Loredana Pastramă, la WowBiz (dec. 2014)

TITLURI, PE ECRAN:

"Urmează: Şocant! Loredana Pastramă a fugit de acasă?!/ Alertă de gradul zero! Cumnata lui Pepe şi-a luat tălpăşiţa!/ A venit salvarea! Aflăm imediat diagnosticul/
Doctor: „Are tensiunea peste 27!!! / Loredana Pastramă: „Am vrut să mă sinucid din cauza lui Cristi"

IERI, LA CNA: În sala de şedinţă, membrii CNA au vizionat mai multe fragmente din emisiunile reclamate. "Ca o apă cristalină", melodia interpretată de Cristi din Banat, a stârnit râsul unora dintre membri Consiliului.

Au fost şi momente mai puţin amuzante, când au fost analizate emisiuni în care personajele principale erau Nicolae Guţă şi amantele lui şi scandalul dintre Costin Mărculescu şi fosta lui soţie,

Mai multe detalii despre aceste sancţiuni găsiţi pe Paginademedia.ro, AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Prin rating-ul pe care il fac prin acel "show" nici nu mai conteaza amenzile.. Asta se promoveaza la noi
  • Florin Florin
    nu inteleg pentru ce a primit amenda La Maruta. nu zic ca poate in alte dati nu au existat motive si nu am vazut emisiunile, dar descrierea si limbajul folosite nu mi se par de amenda. l-au amendat asa, ca sa ia aceeasi amenda ca Antena?

    @ mile : diferenta dupa cum stii a fost nesimnificativa. bucura-te, dar nu asa peste tot, unde nu este locul si vino sa mai plangi mai des pe aici si cand Observatorul este pe locul 3. sau nu mai ai lacrimi de atata plans?
  • constantin constantin
    emisiuni de 2 lei,mai bine le-ar scoate din grila CNA

Trimite un comentariu

sus