Skip to main content

EBU către Ponta: Nu bagaţi TVR în insolvenţă. Au să ne dea 37 de milioane de euro. Consecinţele ar fi grave

 
tvr
tvr

tvr

Publicitate

ÎNGRIJORARE. Conducerea European Broadcasting Union (organizaţie ce reuneşte televiziunile publice din Europa) îi adresează primului ministru Victor Ponta o scrisoare publică prin care îi cere să nu lase TVR să intre în insolvenţă. În scrisoare se menţionează că postul public are datorii de 37 de milioane de euro către instituţia care gestionează drepturile de difuzare pentru marile competiţii sportive desfăşurate la nivel mondial, precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială de Fotbal.

„Ne arătăm îngrijoraţi de informaţiile potrivit cărora TVR ar putea intra în insolvenţă ca parte a încercării de a rezolva problemele sale financiare. Vă sfătuim cu insistenţă să nu luaţi această măsură”, spune şefii EBU în scrisoare.

„Am făcut tot ce ne-a stat în putere pentru a ajuta TVR în ce priveşte reeşalonarea datoriilor şi cumpărarea drepturilor sportive, dar în prezent s-a ajuns la o datorie de 45 de milioane de franci elveţieni (37 de milioane de euro). Dacă TVR nu va putea să continue să funcţioneze şi să-şi plătească datoriile, repercusiunile se vor simţi nu doar la EBU ci şi în comunitatea europeană a televiziunilor publice ca întreg”, se mai arată în scrisoarea conducerii EBU.

În acelaşi document, conducerea EBU îşi arată disponibilitatea de a se întâlni cu oricare dintre miniştrii guvernului Ponta pentru a găsi o soluţie în vederea acoperirii datoriei de 37 de milioane de euro.

Din scrisoarea şefilor EBU: 

După cum se ştie, situaţia TVR este cauzată în mare parte de implicarea politicului. Niciun director al TVR nu şi-a dus mandatul până la capăt. Este responsabilitatea statului să asigure un serviciu public aşa cum trebuie.

EBU va susţine orice efort de a transforma TVR într-un organism nou şi puternic, cu o conducere independentă şi o finanţare durabilă.

Industria media se schimbă radical, dar credem că vechiul model de serviciu public de televiziune are în continuare competenţa de a informa, de a distra şi de a educa.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    Marius, eu sunt un Bou??? cine spune ala este!!! dar poate ai Dreptate, si Conducerea - aleasa pe criterii Politice inca de cand sa Infintat TVR - ar putea fi Problema. dar TVR-ul are foarte multi Angajati, majoritatea dintre ei, doar Freaca Menta pe Banii tai, Banii mei, si Banii tuturor altora. da, dar in alte Tari, Televiziunile Nationale produc bine mersi, Filme, Documentare, Stiri, Seriale, si mai au si in unele Cazuri, Audienta cea mai mare. nu poti Compara TVR cu BBC (ca asta a facut s Tanase) sau cu RAI, sau cu cine stie ce alta Televiziune Nationala. TVR-ul nu a Produs Absolut Nimic de Valoare in toata Existenta sa, decat sa Laude Conducerea Politica Indiferent care ar fi ea, si sa faca Emisiuni Plictisitoare si Proaste. daca tu vrei sa te uiti la Telenovele Coreene, Oaia Pufulica, sau Colinde Anti-Evreiesti, atunci uitate linistit, si nu ma Obliga pe mine sau pe altcineva sa se uite.
  • nadia nitov nadia nitov
    sunt angajati care au luat si inca iau premii intenationale la greu, oameni de creatie cum nu mai gasesti in tara asta distrusa de coruptie si de politicieni inculti infipti in functii de conducere. politicul a distrus televiziunea romana. toti directorii numiti politic incepand cu golitorul de conturi tudor giurgiu, unde esti DNA-ule?, au furat televiziunea romana si primii care s-au bucurat de milioanele furate au fost partidele care i-au numit. banii televiziunii romane care lipsesc au fost cheltuiti pe rand de psd, pnl si pdl! nu de angajati. ce n-au furat partidele de la guvernare au matrasit sefii cu amantele, amantii si pilele platite mult peste ce produc. daca avem noroc intr-o zi sna se va intoarce cu cercetarile si peste jefuitorii televiziunii romane si atunci voi fi un om fericit cand voi butona stirile si-i voi vedea pe hotii care au distrus un reper de cultura si bun simt dand cu subsemnatul pe la procuratura. giurgiu, lazescu, saftoiu si tanase au macelarit televiziunea romana.
  • Tavy Tavy
    Cand va aud..."TVR trebuie desfintat..." TVR este televiziunea nationala, si orice ar spune unii dintre voi TVR inca isi pastreaza putin din emisiunile de calitate. Prefer o emisiune de la TVR decat "Acces direct" sau altele de gen.
    Oare ce s-ar scrie despre noi romanii in presa straina daca am ramane fara televiziunea publica...
    Personal, ma uit la TVR 1 si TVR 3, uneori si la TVR Timisoara.
    PS. nu am 80 de ani...am doar 26, dar mai depinde si de gustul omului,,,
  • Marius Marius
    Eu cred ca esti doar un bou.Nu angajatii sunt problema. Problema este la conducere. Sunt unii angajati care isi fac foarte bine treaba. Si s-ar vedea si pe "sticla" daca nu ar fi sefii care sa le puna bete in roate. Nu mai generalizati ca nu sunt toti angajatii la fel. Si taxa tv se plateste in toate tarile civilizate si e mult mai mare.
  • abdu rehab abdu rehab
    Iulian, Nimic din ce ai Scris tu nu se va Intampla Vreodata!!!! NU!!!! TVR Trebuie Desfiintat, Aparatura si Studiourile Vandute, si toti Angajatii sa fie Dati Afara!!!! TVR-ul Nu Produce Absolut Nimic decat Emisiuni Plictisitoare fara sens, este doar Trompeta Politica a Conducerii Tarii, Indiferent care ar fi ea, si este o Sugativa a Poporului, pentru ca Toti Oamenii de rand sund Obligati sa Plateasca Taxa Radio-TV, care vine cu tot cu Factura de Curent. TVR-ul Trebuie sa Dispara, in alt mod nu se poate Rezolva Problema asta.
  • Iulian Iulian
    TVR trebuie sa se schimbe radical.
    1. Sa inchida toate televiziunile locale TVR
    2. TVR 3 jos si el
    3. Sa ramana TVR1 si TVR2, din care TVR1 sa devina televiziune generalista, sa aduca formate din alte tari care au succes si sa ajunga macar in top 5. TVR2 sa devina televiziune exclusiva de stiri
    4. Ar lansa in locul TVR 3 un post de muzica, TVR Music.

    Eu asta le-as sugera, chiar daca din primul an nu vor ajunge in top 5, treptat tot ajungi in varf, si conteaza sa se mentina.
  • Ebu Uu Ebu Uu
    Iar pe Ponta il doare la bascheti. Cel mult are un regret ca nu a reusit sa dea TVR mentorului Miculescu, pentru biznisul DVB-T2.
  • Livia Pila Livia Pila
    Putin ii pasa lui Ponta de TVR si de EBU. Plagiatorul are de rezolvat problemele famigliei sale mafiote. Iar Stelian Tanase problemele de supravietuire in functie.
  • abdu rehab abdu rehab
    TVR-ul este in Faliment si in prag de Desfiintare, si plin de datorii, si EBU cere 37 de Milioane de Euro??? nu cred ca Banii vor fi dati vreodata. TVR-ul tot se va Desfiinta pana la urma, ca Oricum eu zic sa Dispara, ca tot este o Sugativa de Bani, pentru ca Oamenii de rand sunt fortati sa plateasca Bani TVR-ului prin Taxa Radio-TV.
  • stelian ghe stelian ghe
    E clar ca scrisoarea e scrisa de cei de la SRTV si trimisa spre semnare la EBU. O mana spala pe alta. EBU e un grup de interes si nimic altceva.
  • adi adi
    Chiar nimeni din conducerea TVR din ultimii 25 de ani nu ajunge pe la DNA ? Acolo s-a furat mai ceva ca la guvern!

Trimite un comentariu

sus