Skip to main content

Realitatea Plus a obţinut o nouă amânare de la CNA pentru intrarea în emisie. Postul: "Noi suntem în emisie de proba, pentru că nu avem aprobare de la CNA". Gubernat: "Ne jigniţi inteligenţa?"

 
Realitatea Plus, CNA
Realitatea Plus, CNA

FOTO: Paginademedia.ro
Reprezentanţii Realitatea TV, la CNA. FOTO: Paginademedia.ro

Publicitate

CNA a aprobat o nouă amânare a lansării Realitatea Plus, televiziune deţinută de Cozmin Guşă.

Postul Realitatea Plus, deţinut de Geopol Internaţional (în care acţionari sunt cu părţi egale Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru) a obţinut o nouă amânare privind intrarea în emisiei, conform legislaţiei audiovizuale.

În şedinţa de astăzi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat, în unanimitate, o amânare pentru a-i da răgaz societăţii Geopol International să-şi pună la punct dosarul în vederea obţinerii aprobării de emisie de la CNA.

Rareş Bogdan, Lavinia Şandru şi Bianca Oanea (noul reprezentant al postului Realitatea TV, la CNA) au fost prezenţi astăzi la CNA pentru a explica situaţia postului Realitatea Plus.

Realitatea Plus a primit licenţă audiovizuală prin satelit la data de 17 ianuarie 2013, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, discuţiile purtate în şedinţa de astăzi a CNA, pe subiectul Realitatea Plus:

Bianca Oanea, reprezentanta postului Realitatea TV, la CNA: Considerăm ca o formă de rea-credinţă lipsa de comunicare instituţională dintre Consiliu şi societatea Geopol, deţinătoarea licenţei Realitea Plus.

Monica Gubernat, membru CNA:

"Structura de program respectă structura de programe depusă acum doi ani de zile. Doamna Oanea, procesul verbal se întocmeşte atunci când totul este complet."

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii Jocuri de putere: Solicităm o amânarea până la completarea dosarului. Pâna joia viitoare. Marţi când s-a discutat această situaţie ni s-a spus că vom aveam timp să completăm dosarul, conform legii. Ieri a fost o zi foarte scurtă. Ieri am avut o zi specială. (...) Eu zic că nu e o mare problemă intrăm joi pe ordinea de zi şi suntem în termen.

Monica Gubernat: Sunt acuzată de rea-credinţă.

Rares Bogdan:

"Consideraţi că este vorba despre doamna Iorga (Narcisa Iorga, fost membru CNA - n.r.), care nu mai este aici. (...) De câteva zile sunt subiectul unor breaking news-uri, m-am certat cu nişte oameni, dar nu mai contează. Am înţeles greşit, domnul Ponta este un om OK."

Monica Gubernat, membru CNA: Puteţi să o lăsaţi pe mama domnului Ponta, o doamnă în vârstă?

Lorand Turos, membrul CNA care a condus şedinţa de astăzi, a încercat să calmeze apele, rugându-i pe colegii săi să aibă "un minim respect".

"Va rog frumos, un minim respect, altfel suspend şedinţa!", le-a spus Lorand Turos, colegilor săi.

Valentin Jucan, membru CNA: "Am înţeles că s-a făcut un control la sediul dumneavoastră, pe acel proces verbal au fost trecute nişte observaţii, nişte solicitări din partea noastră la adresa dvs., într-o altă formă decât ceea ce se regăseşte pe acel proces verbal. Ati mai primit de la CNA o solicitare?

Unul dintre reprezentanţii Realităţii: "Nu"

Valentin Jucan: În legătură cu solicitările făcute, aţi depus la CNA?

"Da"

Valentin Jucan, în încercarea de a se lămuri asupra situaţiei, către Monica Gubernat:

"Neconcordanţă faţă de grila aprobată de CNA, lipsa amplasamentului. Acum vorbim despre cum stau aceste lucruri, pentru că şi eu ţin minte, când aţi spus că tot dosarul este praf, când aţi spus că nu prezintă antetul. (...)"

Reprezentanţii postului Realitatea TV:

"În legătură cu spaţiile, au fost depuse acte, existenţa spatiilor şi legat de antet. De maine dimineaţă vom intra pe grila depusa la CNA, în licenţă. Noi suntem în emisie de proba, pentru că nu avem aprobare de la CNA."

Monica Gubernat: Ne jigniti inteligenta? Cum adică emisie de proba?

Radu Călin Cristea, membru CNA: Din punctul dumneavoastră de vedere de cât timp aţi avea nevoie să vă adunaţi toate documentele aşa încât ele să fie disponibile şi să se poată finaliza până la urmă?

Rareş Bogdan: "Până joi.

Radu Călin Cristea le povesteşte reprezentanţilor de la Realitatea situaţia tensionată prin care a trecut Consiliul, în ultimul an:

"CNA-ul a trecut printr-o criză de imagine, prin urmare a fost criticată, în mare măsură aceste critici au fost justificate, nişte derapaje de limbaj mai ales că ele erau emise de la cel mai înalt nivel al conducerii. La Realitatea este o tocare sistematică, în care eu sunt asociat cu un fel de grup politic de reacţie rapidă, care percutează pe nişte butoane şi aş fi pus pe desfiinţarea Realităţii. Nu ştiu dacă după această întâlnire veţi pleca cu aceeaşi impresie. Robert Turcescu şi Radu Moraru au rostit nişte jigniri la adresa CNA-ului şi au depăşit nişte limite şi n-au avut buna credinţă să-şi ceară scuze."

Rareş Bogdan:

"Eu cred că am dovedit, în ultimele luni, că nu mai am aceeaşi poziţie, iar chestiunea de ieri e simplă, într-un termen rezonabil (...) iar la 24 de ore am primit solicitarea. Ce pot să înţeleg, noi n-am atacat CNA-ul pe post. Vorbesc în numele emisiunii mele.

Lorand Turos, membru CNA:

"Ceea ce s-a întâmplat pe Realitatea TV poate fi subiectul unei alte discuţii, pe un raport de modificare, chiar cred că trebuie să discutam ce s-a întâmplat ieri".

Turoş a explicat, ulterior, că solicitarea de astăzi a Geopol International şi un eventual raport de monitorizare pe emisiunea de ieri de la Realitatea TV sunt două lucruri distincte, iar CNA-ul are capacitatea de a le analiza separat.

Rareş Bogdan: "Legat de chestiunea de ieri, Realitatea a părut altfel pentru noi, pentru că au fost doi radiodifuzori, care nu au dat nimic de la Prahova, poate de aceea am intrat mai mult în subiect. Am solicitat chiar să nu se discute despre o femeie în vârstă. Ieri dimineaţă, la 8.30 au fost trei organe de control în sediul Realitatea TV, iar noi le-am solicitat sa meargă la sediul social, să discute cu oamenii de acolo, nu cu jurnaliştii.

Dorina Rusu: Nu ştiu de ce vorbim despre Victor şi mama lui, nu e subiectul discuţiei de pe ordinea de zi

Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai decis în şedinţa de astăzi, pe lângă prelungirea termenului până săptămâna viitoare, şi realizarea unei noi inspecţii pentru a se vedea dacă postul Realitatea Plus emite (în probă), conform grilei aprobate de CNA la acordarea licenţei.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    "Realitatea Plus"????? ce mai Nume Inspirat.... probabil inca un post pentru preluari de la Realitatea TV (precum Money Channel). in curand Realitatea TV va ajunge ca Atomic TV, 2-3 Posturi TV cu Acelasi Nume, toate zicand ca sunt Adevaratul Post TV, ca oricum Romania TV a fost create dupa ce Ghita a creat propria sa Realitate, folosind pana si Numele RTV, si acum si Cosmin Gusa Incearca sa Creeze propria sa Realitate TV, si dupa aia, toti ceilalti vor veni sa isi ia propria sa bucata de Realitate. Sfarsitul Realitatii TV este acum ca sigur, Asigurat, si Realitatea Plus este doar varful Icebergului.
  • iorgos iorgos
    Cei de la CNA vor inchide din nou ochii la marlaniile celor de la Realitatea. poate isi amintesc cum o licenta detinuta de realitatea media sa - Monney channel este exploatata de o companie de shaorme.
    La fel, si de aceasta data, CNA va fi partasa la o furaciune, permitand functionarea unui post care a furat denumirea Realitatea, a mintit cu nerusinare cu privire la destinatia si scopul acestei televiziuni REALITATEA FURATA PLUS

Trimite un comentariu

sus