Skip to main content

Surse Mediafax: Radu Herjeu, propus membru titular în CNA. Fostul jurnalist de la România TV, susţinut de grupurile PSD din Parlament

 
Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu - Credit Foto: Stefan Ion
Radu Herjeu - Credit Foto: Stefan Ion

Publicitate

Jurnalistul Radu Herjeu a fost propus membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), fiind susţinut de grupurile PSD din Parlament, au declarat luni, pentru Mediafax, surse parlamentare.

În ultimii ani, Radu Herjeu a lucrat la mai multe televiziuni, radiouri şi publicaţii. Până în primăvara alui trecut, Radu Herjeu a fost editor-prezentator de ştiri la România TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Înainte de România TV, acesta a lucrat la televiziunile B1 TV, Naţional TV, Alpha TV şi Antena 1. El a lucrat şi la posturile Radio Romantic şi Radio Total, dar şi la publicaţiile Jurnalul Naţional, Privirea şi Curierul Naţional, potrivit CV-ului postat pe blogul său.

Propunerea ar fi trebuit înaintată oficial Comisiilor de Cultură din Parlament de către Camera Deputaţilor. Însă, potrivit surselor Mediafax, propunerea ca Radu Herjeu să ocupe funcţia de membru titular în CNA ar fi fost înaintată de către grupurile PSD din Parlament.

Conform surselor citate, nu a fost propus şi un membru supleant al lui Radu Herjeu în CNA.

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să se întâlnească astăzi (la ora 11.30) pentru a audia doi candidaţi titulari propuşi de cei în drept (preşedintele României şi Camera Deputaţilor) pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul Naţional al Audiovizualului, au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost propusă membru titular în CNA, de către preşedintele Klaus Iohannis, după cum a anunţat, pe 5 februarie, agenţia Mediafax, citând surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului. Pentru funcţia de membru supleant al Dorinei Rusu în CNA, Klaus Iohannis a propus-o pe Daniela Bârsan.

Fosta jurnalistă Dorina Rusu este văduva omului politic liberal Horia Rusu. Aceasta a fost şi preşedinte al Fundaţiei "Horia Rusu". Din aprilie 2012 şi până în prezent, Dorina Rusu ocupă funcţia de consilier al PNL. Ea a făcut parte din echipa de campanie a PNL în toate campaniile electorale ale PNL din 2012 şi până în noiembrie 2014, ca specialist în relaţia cu societatea civilă şi comunicarea online.

CONTEXT. Consiliul Naţional al Audiovizualului funcţionează în prezent cu doar 9 dintre cei 11 membri titulari cât ar trebui să aibă potrivit Legii audiovizualului.

În octombrie 2014, au expirat mandatele în CNA ale Narcisei Iorga (propusă de fostul preşedinte Traian Băsescu) şi Cristinei Trepcea (propusă de Camera Deputaţilor).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus