Skip to main content

TVR a finalizat selecţia ofertelor pentru grilele de primăvară, dar nu va lua în considerare proiectele producătorilor externi din cauza bugetelor diminuate

 
tvr
tvr

tvr

Publicitate

Televiziunea Română a încheiat selecţia ofertelor pentru emisiunile din grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional, potrivit unui anunţ al postului public.

Deşi iniţial se anunţase că la concurs pot participa şi producători din afara postului public, reprezentanţii TVR au anunţat că aceştia nu vor fi luaţi în considerare în grilele de primăvară. „Întrucât Consiliul de Administraţie a diminuat, prin Hotărârea 9/2015, bugetul alocat canalelor TVR, în grilele de primăvară nu vor putea fi integrate proiectele depuse de producătorii din afara TVR.”, se arată în anunţul TVR.

Reamintim că în urma şedinţei din 29 ianuarie a Consiliului de Administraţie s-a decis reducerea pe anul 2015 a cheltuielilor pentru colaboratori, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Banii astfel economisiţi vor intra într-un fond de rezervă, care va putea fi utilizat numai cu acordul Consiliului de Administraţie.

În urma lansării cererilor de ofertă, în data de 30 ianuarie, pentru grilele de primăvară ale TVR s-au înscris 186 de proiecte. 24 dintre acestea au fost selectate pentru a fi dezvoltate în cadrul celor trei canale.

Comisia de selecţie a fost formată din Carla Tompea, Horia Gruşcă, Carmen Bărbulescu, Gabriel Rusu, Cristian Stoian, Simona Păunescu şi Liana Săndulescu.

Comisia a primit proiecte care vizează îmbunătăţirea emisiunilor prezente în grile, de la echipele de jurnalişti care realizează aceste producţii, mai anunţă postul public.

Proiectele câştigătoare pentru grilele de primăvară vor fi anunţate după bugetarea lor de către directorii de canale.

Proiectele selectate dar care nu pot fi bugetate pentru grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional vor fi reanalizate, începând cu luna mai a.c., în vederea introducerii lor în grilele de toamnă ale canalelor TVR.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Cererea de proiecte a fost demarata de numitul TANASE STELIAN. Fara avizul CA. Fara avizul CD. Cind a vazut ca e un esec, numitul a incercat sa gaseasca pe cineva căruia sa ii transefere vina. A gasit-o pe pensionara SANDULESCU LIANA pe care a facut-o consiliera. Babuta asta are stamacul gros. Ca inainte de a lucra in TVR a fost mare activista pe la pionieri. Deci cel care trebuie sa demisioneze e numitul TANASE STELIAN.
  • fraie fraie
    AFERIM:))
  • aaaa aaaa
    Un dezastru pentru care nu raspunde nimeni! Cei care au demarat cererea de proiecte ar trebui sa fie dati afara. Cei care au decis sa nu "aleaga " nici o emisiune din cele propuse...ar trebui sa secretizeze propunerile astfel incat sa nu se "inspire" nimeni din ele.
    La TVR, curge mierea si laptele in conturile angajatilor care nu au facut nicio performanta - ar trebui sa fie eliminati cei care nu obtin audienta si adusi altii care sa se implice si sa faca treaba.
    De ani de zile putrezeste TVR si plange dupa bani desi primesc deja muult prea mult de la noi, cei care platim fara sa primim un serviciu de televiziune performant.
  • Bogdan Bogdan
    TVR-ul e la pamant, pacat ca se intampla asta cu televiziunea noastra nationala
  • Radu Radu
    Misto ! Au primit proiecte de la freelanceri din care negresit se vor inspira ca sa scoata caruta din sant. Brava ! Buna miscare, ca oricum erau in pana de idei de 25 de ani. Sa vezi acu' ce explozie de idei pe ei ! Ideile altora, bineinteles.
  • oleg oleg
    Daca simbolurile tale, reperele tale, cum spui, sunt Almasan si Burtea, esti PRAF:::fii gentil si nu ne mai onora cu prostia ta!
  • horus horus
    my friend, eu am trimis acum cativa ai un format si a intrat pe post inclusive cu titlul pe care il dadusem...a rulat un sezon. evident, nici eu nu il inregistrasem la OSIM. si, by the way, lucrez in TVR, dupa o lunga experienta in privat, dar asta nu m-a ajutat. televiziunea asta e locul de joaca al pilelor politice si al interlopilor din diverse grupuri. nu apartii, nu primest praiturica...
  • silvia silvia
    Prin lege, SRTV este OBLIGATA sa difuzeze productie independenta. Oricat de teverist ai fi, Cristi si oricate jerbe ai depune la statuia lui Burtea, legea e lege si in acest caz este incalcata.
    Art. 5 Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor rezerva, în condiţiile alin. (2)-(4), cel puţin 10% din timpul lor de emisie creaţiilor realizate de producătorii independenţi, din ţară sau din străinătate.
    Legea 41, deci ...
  • Loredana Grozescu Loredana Grozescu
    Pentru revitalizarea TVR propun o noua emisiune SA RIDEM DE STELIAN TANASE, In rolul lui Stelian Tanase- DRAGOS PATRARU. Sunt intersanjabili, Doi clovni tristi.
  • Cristi Cristi
    Andra, ai perfecta dreptate, mai ales că "loc sub soare/reflectoare" e pentru toti, inte-o televiziune atât de mare! Dar..de ce dai exemple aiurea? Profesioniștii TVR trebuie EI sa aiba, in primul rând, programe, nu-i asa? dei doi , sunt, intr-adevăr, longevivi, dar orice televiziune din lumea asta are simbolurile sale, reperele sale! Daca te simți intoxicată , uită-te la Bianca Drăgusanu, de la posturile comerciale!
  • fraier fraier
    Da, am picat din nou de fraier:))) Ha, haaa, sunt curios daca formatul trimis de mine (un fraier de independent), se va concretiza sub bagheta, bineinteles, a unui producator al tvr....asa, ca pentru un copy paste in toata regula... Abia astept!
    PS. TVR, stati linistiti, nu e inregistrat nici la OSIM nici in alta parte, asa ca tot ar fi o treaba sa vad ca e bagat in seama.
  • Livia Pila Livia Pila
    Stelian Tanase s-a mai facut o data de ris. Chiar, omul asta mai are un pic de onoare? Stie ce inseamna demisie? Nu vede ca e de risul lumii?
  • andra andra
    Si este foarte tare ca au invitat producatorii independenti sa trimita proiecte si acum anunta ca nu le mai au in considerare proiectele. Asta inseamna ca nu au pic de respect pentru munca producatorilor independenti, care au luat de bun concursul si si-au stors creierii sa trimita propuneri. Si mai inseamna ca nu a fost decat o cacealma ca sa ii faca pe producatorii independeti sa trimita idei pe care sa le schimbe putin cei din TVR si sa spuna ca sunt ale lor. Si asta nu ar fi prima oara cand se intampla asa ceva. Sunt celebre concursurile TVR facute doar pentru a face rost de idei pe gratis.
  • andra andra
    In toate tarile civilizate, televizunile publice sunt obligate sa sustina si sa lucreze cu producatorii independenti pentru ca asta aduce creativitate si diversitate in programe. Este o forma de respect pentru telespectatori. Numai la noi nu se poate pentru ca in TVR este cerc inchis si telespectatorii sunt intoxicati cu supradoza de Marina Almasan, Burtea etc. O adevarata mafie interna care nu permite nimanui altcineva sa se apropie de fondurile TVR. Si apoi se mira ca audientele sunt minuscule.
  • lara lara
    Cu doua exceptii, cei din comisia de selectie sunt niste nulitati, care n-au produs niciodata nimic notabil in televiziune, si si-au dezvoltat prostia pe banii nostri in TVR.

Trimite un comentariu

sus