Skip to main content

VIDEO. Echipa documentarului "Wild Carpathia" critică dur producţia britanică "The Romanians are Coming". Channel 4, un alt unghi de abordare

 
wild carpathia 2
wild carpathia 2

wild carpathia 2Echipa documentarului "Wild Carpathia" critică dur producţia TV "The Romanians Are Coming" ("Vin românii") realizată de jurnaliştii de la Channel 4 şi precizează că filmul este o ruşine pentru cinematografia onestă, simţindu-se "jenaţi" de ignoranţa şi prejudecăţile "colegilor britanici", relatează agenţia Mediafax.

Publicitate

Televiziunile britanice Channel 4 şi 4Seven au început să difuzeze, începând din 17 februarie, o serie de documentare despre imigranţii români veniţi în Marea Britanie. Potrivit postului TV Channel 4, documentarul analizează vieţilor românilor care se stabilesc în Marea Britanie, încercând să dezvăluie adevărul aflat dincolo de materialele de presă despre migraţie.

Primul episod a avut ca subiect situaţia unui imigrant român, Alex, care doarme într-o parcare din apropierea gării Victoria şi care îi ajută pe alţi români să vină la Londra. În acelaşi episod este prezentată viaţa unui român de etnie romă, Sandu, care încearcă să se stabilească în oraşul Liverpool, deşi nu prea ştie limba engleză. Episodul al doilea va explora situaţia socială din România şi cauzele care îi împing pe români să meargă în Marea Britanie.

Screen Shot 2015-02-25 at 11.26.52 AM

"Sunt extrem de jenat de ignoranţa şi prejudecăţile colegilor mei britanici cu privire la opiniile lor despre România. Cu toate acestea, părerea mea nu este împărtăşită de companiile de producţie care realizează pseudo-documentare, false şi răutăcioase, precum «The Romanians are Coming», care este o ruşine pentru cinematografia onestă. (producătorii Wild Carpathia)

Acum ar fi momentul perfect pentru a proiecta «Wild Carpathia», prima, a doua şi a treia parte, pe canalele de televiziune ale Marii Britanii, pentru a ajuta la corectarea acestei declaraţii monstruos de false şi fiţi siguri că am să îi abordez în această săptămână, începând cu BBC, să văd dacă putem da o replică acestei serii ruşinoase", se arată pe pagina de Facebook a documentarului "Wild Carpathia".

CONTEXT. După ce i-a lăudat pe românii din diaspora care s-au mobilizat pentru a protesta faţă de primul episod din „The Romanians are coming”, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a scris omologului britanic, Philip Hammond, despre documentarul Channel 4 considerat jignitor pentru români. Dincolo de exprimarea „regretului profund” faţă de revenirea în media britanică a acestor clişee cu privire la comunitatea românească, Aurescu a atras încă o dată atenţia asupra prejudiciilor pe care astfel de stereotipizări le au asupra imaginii diasporei româneşti, scrie gandul.info.
Channel 4 a realizat şi un scurt material "extra" despre prinţesa Marina Sturdza, "un membru al celei mai vechi familii regale, într-un tur al Bucureştiului, în timp ce prezintă bogăţiile României" (potrivit site-ului channel4.com).

Foto: www.channel4.com
Foto: www.channel4.com


VIDEO: MAE Romania (23 feb.)

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu radu
    mother fucker,Great Britain,la care adaug lasitatea diaporei din aceasta tara;unde este opinia marelui santa klaus,al carui bunic,nazist ,a violat femei si a trimis o gramada la gazare;fuck you,lasilor,v-ati lasat cumparati de un nazist;va meritati soarta,oriunde ati fi!

Trimite un comentariu

sus