Skip to main content

Companiile care au licenţele Sport Total, Music FM, Itsy Bitsy şi Kiss FM, câte 5.000 de lei amendă de la ANCOM din motive tehnice

 
690FRC
690FRC

Mai mulţi deţinători de licenţe audiovizuale au fost amendaţi anul trecut de către ANCOM - Autoritatea de reglementar în comunicaţii cu cîte 5.000 de lei. Printre cei amendaţi au fost companiile care au licenţele pentru Kiss FM, pentru Itsy Bitsy, pentru Music FM (fost parte a Pro TV SA) şi pentru Sport Total FM.

Publicitate

Principalele cauze: "Fiecare amendă a fost în cuantum de 5.000 lei, principalele abateri constând fie în transmisia serviciilor de programe fără licenţă de emisie sau autorizaţie tehnică, fie în nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condiţiilor din licenţa de emisie sau din autorizaţia tehnică", a precizat pentru Paginademedia.ro conducerea ANCOM.

Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a aplicat anul trecut 10 amenzi in valoare totala de 50.000 de lei unor furnizori de servicii de televiziune si radiodifuziune pentru nerespectarea dispozitiilor Legii audiovizualului.

Opt companii au primit amenzi de câte 5.000 de lei. Cea mai mare penalizare - 10.000 de lei a luat-o o firmă cu mai multe licenţe la nivel local - Digital Tesrestrial Television - care emite, printre altele Focus TV şi Radio Galaxia.

La solicitarea Paginademedia.ro, conducerea autoritatii a comunicat lista furnizorilor de servicii TV sanctionati, valoarea amenzilor primite de fiecare in parte si abaterile constatate.

"Furnizorii de servicii de televiziune si radiodifuziune sonoră (RTV) amendaţi de ANCOM în anul 2014 sunt:

  • Campus Radio SRL - 5.000 de lei amendă. Are licenţele pentru Music FM şi Dance FM. A fost parte din grupul Pro TV şi a fost vîndută către RCS, o dată cu Pro FM.
  • eMaramureş Media - 5.000 de lei. Deţine eMaramures FM şi eMaramures TV.
  • Global Media Expert - 5.000 de lei. Emite Sport Total FM
  • On Air Studio - 5.000 de lei. Itsy Bitsy
  • P7S1 Radio Holding - 5.000 de lei. Are licenţele Kiss FM şi Magic FM. Compania a fost cumpărată de grupul grecesc Antenna Group.
  • TVM Media Grup - 5.000 de lei. TVM, Radio M.
  • Tonight SRL - 5.000 de lei. Radio Someş
  • Unda Media - 5.000 de lei. Radio Accent
  • Digital Terestrial Television - două amenzi de câte 5.000 de lei. Firma este deţinută de familia Miclăuş. Deţine licenţele Focus TV, Popular TV, Magic TV, Galaxia TV, Radio Bistriţa, For you FM, Galaxia FM şi Radio Galaxia -Vasile Miclăuş) care a fost sancţionat cu două amenzi,

ANCOM a aplicat în 2014 pentru întreaga industrie telecom 93 de amenzi în valoare totală de 450.500 de lei (peste 100.000 de euro).

Cele mai multe sancţiuni au mers la reţele de cablu TV – 46 de amenzi contravenţionale în valoare de 254.400 lei, iar furnizorii de servicii de televiziune şi radiodifuziune (companiile deţinătoare de licenţe) au primit 10 amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei.

Amenzile luate de cablişti, pe Paginademedia.ro, aici.

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus