Skip to main content

Jurnalistul Ferenc Vasas s-a stins la 73 de ani

 
Ferenc Vasas_gandul
Ferenc Vasas_gandul

Jurnalistul Ferenc Vasas, profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universităţii Bucureşti, a murit joi după-amiază, la 73 de ani, anunţă Agerpres.

Publicitate

„Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, şi-a desfăşurat-o în presa scrisă şi în televiziune. A îndeplinit, pe rând, funcţiile de corespondent al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în teritoriu, pentru judeţele Covasna şi Harghita, respectiv Sibiu şi Vâlcea, reporter în centrală pe diverse domenii şi secretar de viză la două redacţii", se menţionează într-o postare pe site-ul Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti, intitulată "In memoriam Ferenc Vasas".

Potrivit sursei citate, profesorul Ferenc Vasas a condus timp de mai mulţi ani Redacţia Emisiunilor pentru Străinătate din cadrul Agenţiei, calitate în care a editat, între altele, numeroase publicaţii pentru străinătate cu periodicitate zilnică, săptămânală şi lunară, răspunzând totodată solicitărilor corespondenţilor presei străine acreditaţi la Bucureşti.

A fost redactor-şef al cotidianului de limba maghiară Megyei Tukor din Sf. Gheorghe şi şef de departament la cotidianul Curentul. În cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV şi TVR a condus departamentele de ştiri locale, îndrumând profesional şi studiourile locale (la Antena 1) şi regionale (la TVR).

Ferenc Vasas a fost trainer în programe cu finanţare europeană menite să contribuie la perfecţionarea profesională a jurnaliştilor români, membru în jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri şi autor a numeroase teste de verificare a cunoştinţelor de specialitate ale jurnaliştilor, adaugă sursa citată.

Începând din anul 1998, Ferenc Vasas a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea din Bucureşti. A avut contribuţii în toate ediţiile (Polirom, 1999, 2001 şi 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun şi exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator, arată FJŞC.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andreea Andreea
    Un profesor cu har, un om remarcabil si un prieten de nadejde. Va multumim, domnule Vasas. Cu respect
  • Mititelu' Mititelu'
    Este cea mai tristă știre pentru toți știriștii ca au avut onoarea să fie dăscăliți de acest incomensurabil om... Sunt trist la fel ca ei și cred că e cea mai mare pierdere pe care o puteau suferi viitorii jurnaliști, au pierdut șansa de a fi instruiți de cel mai cel profesor al jurnalismului actual romanesc.
    Sunt mândru că v-am fost elev și că am avut onoarea să fiu poreclit, ocărât, certat, lăudat și educat de către cel mai bun dintre cei buni.
    Odihniți-vă în pace.
    Al dumneavoastră veșnic elev Mititelu'

Trimite un comentariu

sus