Skip to main content

Membru CNA: Propun o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcţie a doamnei Laura Georgescu

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Monica Gubernat, membru CNA, propune revocarea din funcţie a preşedintelui CNA, Laura Georgescu, dată fiind evoluţia din ultima perioadă. Mai precis, decizia preşedintelui CNA de a da în judecată instituţia pe care o conduce şi pe şase dintre membrii CNA.

Monica Gubernat, membru CNA: „Având în vedere conflictul permanent din interiorul instituţiei, conflict care a ajuns în instanţă, conflictele de interese rezultat în urma acestei acţiuni şi o să vă dau un singur exemplu, CNA în calitate de pârât trebuie să depună o întâmpinare, acea întâmpinare va suna în felul următor, CNA, reprezentat legal de dna Georgescu, dat în judecată de dna Laura Georgescu. De asemenea, având în vedere adrese asumate în numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflăm din păcate din presă. De asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse în practică, corespondenţe cu diverse instituţii ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea şi de imaginea instituţiei, vă propun spre adoptare o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcţia de preşedinte a doamnei Laura Georgescu.”

De menţionat că revocarea preşedintelui CNA nu se poate face decât în anumite condiţii. Potrivit Legii Audiovizualului, membrii CNA pot fi demişi de membrii Comisiilor numai în două situaţii: în cazul incapacităţii de a-şi exercita funcţia sau în cazul unei condamnări penale.

Tot în şedinţa de astăzi, membrii CNA au introdus pe ordinea de zi votarea unui nou vicepreşedinte, funcţie pentru care exista o propunere de mai multe luni, în persoana lui Lorand Turoş.

Votul pentru această funcţie se face numai în prezenţa a minimu nouă membri din cei 11 ai CNA. În şedinţa de astăzi sunt prezenţi nou membrii: Radu Călin Cristea - preşedintele de şedinţă, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turoş, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu, aflat la prima sa şedinţă de când a fost numit în funcţe. În debutul şedinţei de astăzi, preşedintele de şedinţă a declarat că Herjeu este prezent în şedinţă, însă nu are drept de vot întrucât mai are de rezolvat câteva probleme „birocratice”.

Alegerea vicepreşedintelui se face numai în şedinţă secrete, prin urmare, membrii CNA au decis să scoată presa şi reprezentanţii radiodifuzorilor din sala de şedinţe. Tot atunci, Turoş a declarat că îşi retrage candidatura la funcţia de vicepreşedinte întrucât îşi doreşte ca votul să se facă numai în prezenţa a tuturor celor 11 membri şi să aibă drept de vot şi Radu Herjeu.

Ce spune Legea Audiovizualului despre revocarea membrilor CNA:

Membrii Consiliului pot fi demişi, la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, în următoarele situaţii: a) în cazul incapacităţii de a-şi exercita funcţia pentru o perioadă mai mare de 6 luni; b) în cazul unei condamnări penale aplicate printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

Ştire în curs de actualizare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus